neděle 3. května 2015

Den 126. - větší pondělní úklid

Zítra je PONDĚLÍ, budeme mít pravidelný větší pondělní úklid  (Weekly Home Blessing)
Věnujeme se oblasti kuchyně
Pracujeme na návyku měsíce, kterým je hýbat se - pro více o tomto návyku klikněte sem

Den zahájíme ranní rutinou pro úspěšný start
 
Úkoly tohoto dne

  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Utřete prach
  • Vytřete podlahy
  • Vyleštěte zrcadla a dveře vč. klik
  • Vyhodťe starý tisk a katalogy
  • Vysypte všechny odpadkové koše
Misí tohoto dne v oblasti kuchyně je:
zítřejší mise je jasná...
Důkladně umyjte pracovní desku. Nemám na mysli jen otření hadrem. Čapněte kýbl s horkou vodou a trochou saponátu, hadr a otřete desku zepředu dozadu a ze strany na stranu. Ano, budete muset přesouvat věci*, ale odolejte pokušení vyklidit celou linku a všechno vyskládat, nebo se zaseknete, to vám garantuji. Jednoduše šoupněte s kávovarem nebo topinkovačem (pro příklad) na stranu, otřete plochu, popojděte o půl metru, setřete, vraťte věci na místo. Neděláme generálku kuchyně, chceme prostě jen dostat pryč všechny drobky a bordýlek, který se skrývá pod a za spotřebiči a ve spárách pracovní desky.
Nic se nemá přehánět! a mějte se moc krásně!

* vidíte, FL zase chce, abychom se naučili mít jich na lince co nejméně ;) 

Den zakončete VEČERNÍ RUTINOU a mějte se moc krásně!

5 komentářů:

  1. Mě čeká bílení kuchyně :( tak jsem se raději dala předem do třídění věcí v lince. Mám krabici na vyhození- plast a sklo, krabici na půdu-je mi to ještě líto vyhodit, třeba se to ještě hodí tchánovi na chatu, nebo to časem dám ke kontejneru až pojedeme do města-ještě to může posloužit, probrala jsem mycí prostředky, probrala zásoby, přerovnala a tak linka prokoukla. Jsem ráda, že jsem to udělal předem, i tak bude potom uklízení dost a dost.
    Ale minulý týden jsem si koupila misky- ty ale byly potřeba,,,no to ten krásný hrnek sice nebyl, ale i tak jsem si ho koupila- byl v akci za 20 kč a je moc krásný :) bílý s jednoduchým černým znamením horoskopu.

    Pěkný den.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soucítím, nás čeká vymalovat celý byt, ale kuchyní chci začít, tu zvládnu i sama. Jen co mi bude líp a někam uplacíruju děti, pouštím se do toho! :)
      Těším se, i když na strop asi nejmíň... pak už to ale půjde raz dva - naštěstí nemáme 4.5m stropy :)

      Pěkný den i Vám! :)

      Vymazat
    2. Já kuchyní také začala už v pátek :o) a dnes už můžu nahlásit, že mám vymalováno. Nyní jdu umývat okno, žaluzie, lustr atd. Zítra se akorát staví skutečný malíř a dotáhne mé dílo do konce tím, že nakreslí bílou linku :o)
      Malování 3x zdar! :o)
      Lotty

      Vymazat
    3. jé, u nás taky víkend malovací - ložnice a chodba, které křičely nejvíc ;););) spolu s malováním navíc totální debordelizace, takže se těším na další pokoje ;););)

      Vymazat
  2. To je super, holky :)

    Lotty, ta linka je fakt kumšt, mně se líbí, jak ji malíři dělají tím provázkem a křídou :)

    Ikke, jakým odstínem je vymalovaná ta ložnice? Hledám inspiraci, teď tam je taková béžová a čelní strana béžová šmrncnutá lehce do šedofialova (ten nejslabší odstín), ale už se mi to okoukalo, tak nevím co dál :)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.