úterý 31. července 2018

Přenoska - Přepravka - Cleaning Caddy - Úklidový organizér + SOUTĚŽ!

Víte, co je cleaning caddy? 

Vy dneska určitě víte; ale já, když jsem to slyšela poprvé někdy v roce '95, nevěděla, která bije. Znělo mi to jako "klinykáky" a chtělo se mi smát. Pracovala jsem v té době v jedné rodině na Manhattanu (jako chůva) a nová služka se mě ptala, kde máme klinykáky :D

Po chvilce hledání jsme našly takový "bazmek" připomínající spíš nosič skleněných lahví s mlékem ze starých amerických filmů a tento nález ve mně stále nevzbuzoval větší zájem ani emoce. Ani později po pár letech, kdy už jsem měla vlastní domácnost, a dokonce ani když jsem tu věc viděla u hospodyně Berty ve 2 a 1/2 chlapech (určitě jste postřehli, že Bertu už jsem tady vzpomínala víckrát, to je "moje holka". ;)).

Jenže - trochu podobně jako člověk postupně dospěje k olivám nebo špenátu, dozrála jsem i já k tomu, že přeci jen tu věc budu chtít mít a nosit s sebou počas úklidu, pokud nechci odbíhat od rozdělané práce pro nějaké čisticí prostředky nebo pomůcky a zbytečně tak ztrácet minuty i energii. Je to tak šikovné - otevřít skříňku pod dřezem nebo umyvadlem, vyndat přenosku s přípravky, oběhnout kvartýr, mít vše přitom po ruce, mít kam odložit drobnosti z hotspotů, na které při úklidu narážím (mince, sponky, pastelky, dudlíky, lego) - a po úklidu zase zaparkovat zpět na své místo.



A tak začalo hledání. Nic zpočátku nenasvědčovalo tomu, že bude dlouhé, ale bylo. Vystřídala jsem pár typů a většinou šlo o lehké přepravky z PVC, které měly problém se stabilitou a těžištěm, k čemuž přispívalo i to, že byly mělké a vylisované madlo měly nepříliš vysoko, takže hospodyně musí zabořit ruku hluboko mezi čisticí prostředky a přenášet náklad trochu krkolomně. Hledala jsem tedy spíše čtvercový typ a tak hluboký, aby i vysoké lahvičky zapadly aspoň ze dvou třetin.

No a skoro jsem už ani nedoufala, když jsem na takový typ narazila úplnou náhodou v Tescu; seděl tam ve spodním regálu v zahradních potřebách a čekal na mě - poslední kousek. Sic poškozený a v barvě a designu, který mi úplně neseděl, ale bylo to ONO.

A protože se mi pak při práci moc osvědčil a věděla jsem, že užiju ještě nejmíň jeden takový i na jiné účely, pravidelně jsem se jezdila dívat a vyhlížet další várku. Marně.
A protože i vy jste se mě na tuhle moji přepravku občas ptali a obdivovali na instagramu, dostala jsem vnuknutí:

"nech si je prostě vyrobit!".



A tak začala další (a ještě delší) etapa pátrání po výrobci a pak šedé týdny jednání a čekání, chvílemi jsem propadala pesimismu a nadšení ochládalo, ale pohled na původní tyrkysovou přepravku obalenou papíry s doma vytištěným puntíkatým designem mě přesvědčoval, že to mám dotáhnout do konce.


A tak se stalo.

Bok po boku se svojí předchůdkyní z Tesca (tyrkysové provedení nalevo).

Přenoska je v decentní krémové barvě, aby zapadla úplně všude. Je tak univerzální, že se hodí do interiéru městského moderního bytu, i venkovské chalupy.
Čelní delší strana je vyzdobena jemnými puntíky a ikonkami úklidových potřeb a nápisem Swish ♥ Swipe (aby nám nenápadně připomínala jednu z nejdůležitějších každodenních rutin); boční strany a druhá dlouhá jsou zcela bez potisku. To pro případ, že budeme chtít přepravce dát úplně jiný účel, nebo si ji vyzdobit sami.
Je z pevného pozinkovaného plechu (nerezne) s práškovým nátěrem v matném provedení, aby nebyla ohmataná a neházela prasátka.

Dno přepravky zdobí logo Terapie domova. Diskrétní řešení jak připomenout původ, ale neotravovat logem přes celý produkt. ;)

10 cm široké madlo je z bukového lakovaného dřeva a hezky padne do ruky (i mojí velké), nezařezává se ani při plném naložení.
Rozměry nádoby v cm: 28 (d) x 21 (š) x 17 (v). Celková výška včetně madla je 25 cm.
Přenoska má vnitřní členění do 5 komor: 2 velké na jedné straně (každá cca 14 x 10 cm) a 3 menší na druhé straně, každá cca 10 x 9 cm. Drobné odchylky jsou dány technologií výroby, kdy nelze dosáhnout takové milimetrové přesnosti jako u vylisovaných plastů.

Přepravka pojme například tento následující náklad:


2 x 500 ml balení Methodu na podlahy
láhev octa (1 litr)
828 ml láhev s rozprašovačem (Method)
tekutý písek Real (600 g)
Jelen na nádobí (500 ml)
dóza s jedlou sodou (250 g)
a hadříky a kartáč

Vyzkoušené mám však i jiné prostředky, pro vaši přestavu se do přihrádek vejde i obr balení aviváže Silan (1850 ml) nebo Coccolino (1450 ml)
nebo litrové balení oblíbeného Sidoluxu na podlahy nebo
Sanytol dezinfekční sprej (500 ml)
Ecover na WC (750 ml)
anebo také role papírových utěrek

Všechny tyto prostředky s sebou samozřejmě nepřenáším a některé ani nevlastním, chtěla jsem spíš přiblížit kapacitu na běžně dostupných značkách, abyste si mohli udělat obrázek, což možná nejlíp splní moje první tvrzení, že se do přihrádky vejde i láhev Prosecca! ;)


Jak už jsem ale psala výše, přepravka je multifunkční a může mít více použití; už teď můžu říct, že se osvědčila na přenášení věcí mezi kuchyní a zahradou při grilování - dochucovadla, ubrousky, příbory. V kuchyni dále může posloužit jako organizér kuchyňského náčiní, vařeček, naběraček, kartáčů, škrabek, kleští atd.
Může posloužit na organizaci a přenášení kreativních či školních potřeb z místa na místo.
Nebo zahradnických potřeb!

Však vy už jistě další využití najdete, o tom nemám pochyb!


LOSOVACÍ FB SOUTĚŽ!

Takže - chcete jednu mít? Pokud ano, máte právě teď šanci ji vyhrát, ještě před uvedením do prodeje, a to právě v losovací soutěži.


Podmínky:
1) soutěž je jen pro vás - fanoušky FB stránky
2) lajkněte na ní tento nasdílený příspěvek 
3) do komentářů pod příspěvkem stručně napište, kterému účelu bude přenoska sloužit právě u vás ve vaší domácnosti, nebo proč po ní toužíte.

Ve čtvrtek 2.8. v 18.00 h soutěž uzavírám, poté vylosuji jednoho šťastlivce ze seznamu účastníků a jeho jméno oznámím ještě tentýž den ve večerních hodinách.

Příjemnou zábavu a hodně štěstí!
Fi

P.S.: přepravka je připravena k prodeji v eshopu, zatím je dostupnost "na cestě", po skončení soutěže dostupnost změním na "skladem".

1 komentář:

  1. Hm, přepravka se mi moooc líbí, ale protože FB nemám, musím počkat na prodej v e-shopu. Myslím, že ji budu potřebovat doma i na zahradě. Uvidíme, jaká bude cena. ;-)D.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.