neděle 21. ledna 2018

FlyLady 22. - 28.1.

Tento týden jsme v oblasti ložnice
Návyk měsíce - udržovat čistý dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 


 

PONDĚLÍ 22.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (kromě ložnice)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je odlifrovat z ložnice vše, co do ní nepatří. Natáhněte si budíka na 15 minut a odnášejte všechny ty hrnky, přečtené knihy a posmrkané kapesníčky z nočních stolků, dětské hračky z podlahy atd.


********************************************************************************

ÚTERÝ 23.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (blíží se výzo!)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes pokoříme hromádky oblečení v ložnici. Vy víte jaké - svršky přehozené přes křesílko, němého sluhu, nebo dokonce na podlaze u postele. 15 minut a sbíráme, odnášíme do koše s prádlem, nebo vracíme zpět do skříně.
A pokud narazíte na něco, co jste vytahali ze skříně a následně odložili, protože vám to nesedělo, mělo to flek, díru, nebo jiný (ú)kaz, hlavně to zase nevracejte zpátky do skříně, nastal čas...vy víte na co!

********************************************************************************

STŘEDA 24.1.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: je čas podívat se na noční stolek! Proberte se věcmi, které se na něm už zase navršily: různé posmrkané kapesníky, hrnky, čtivo atd. Na noční stolek nebo poličku umístěte svíčku nebo pěkný obrázek, něco neokoukaného, co potěší vaše zorné pole hned poránu. 

*********************************************************************************

ČTVRTEK 25.1.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: totéž uděláme s komodami a toaletními stolky. Odstraňte z jejich povrchu vše, co tam nepatří nebo není nezbytné. Tím má FL na mysli nepoužívanou kosmetiku a parfémy a další věci. Nechte tam jen to, co používáte opravdu denně, ostatní dejte do zásuvek nebo organizérů, ať se na to zbytečně nepráší a nezabírá místo na ploše.
Utřete prach a udržujte i tento povrch čistý a účelný, budete mít příjemný pocit, když se budete probouzet do ložnice, která není zabedněná a utemovaná zbytečnostmi!



*********************************************************************************

PÁTEK 26.1.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.
A blíží se nejzazší termín výměny dálniční známky, nenechávejte to na poslední chvíli, je opravdu čas koupit novou, odstranit starou a to do 31.1.


Mise dne: dnes vyměníme povlečení v ložnici, ale nebude to obvyklé šup šup, dáme si hezky záležet; lůžkoviny mezi výměnou povlečení vyvětráme, polštáře můžeme prohnat sušičkou, aby se načechraly, otřeme rám postele, potom povlékneme křupavě čistým povlečením a víkend může začít!


*********************************************************************************

SOBOTA 27.1.

Den volna pro rodinu. Den volna určený pro tmelení rodiny a užívání si našich nejbližších, od dětí až po prarodiče. Žádné obvyklé sobotní galeje s hadrem a prachovkou! ;)
Nezapomínáme ale na hotspoty, stlaní a dřez.


*********************************************************************************

NEDĚLE 28.1.

Další den volna, den regenerace.
Vedle ranní a večerní rutiny (a údržby čistého dřezu!) si najděte čas jen pro sebe a dopřejte si něco radostného, povznášejícího. Počasí nahrává příležitosti k četbě příjemné knížky, sledování oblíbeného filmu nebo seanci ve vaně s pěnou a oblíbeným časopisem. Dělejte cokoli vás těší a dobíjí vám baterky a odměňte se za další týden vašeho snažení a nasazení, třeba kyticí čerstvých frézií nebo tulipánů, začná jejich sezóna a vedle nablýskaného dřezu jim to obzvlášť sekne!

1 komentář:

  1. Taky je u vás ložnice odkladiště všech věcí, co nepatří do jiných místností? Uklidím hotspoty, odnesu věci na své místo a co mi zbude, zůstane v ložnici. Vyklidím to tam a za pár dní je to tam znova. Mizérie. Zas na druhou stranu je uklizeno všude jinde a do ložnice návštěvy nepouštím.
    Díky za denní tipy a za celý blog, ráda to čtu a i když nedělám podle Fly denně, je to fajn systém a účinný.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.