neděle 14. ledna 2018

FlyLady 15. - 21.1.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a prádelny
Návyk měsíce - udržovat čistý dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 

 

PONDĚLÍ 15.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je vyhodit v koupelně všechny prázdné obaly od gelů a šampónů, odstranit zbytečnosti z okrajů vany a připsat na nákupní seznam vše potřebné k dokoupení. Pozdě bycha honit, když stojíte pod proudem vody, třesete s láhvičkou, přemlouváte ji, aby vydala jednu jedinou poslední dávku, ale ona jen výsměšně prdí naprázdno..pfrrr!

Druhá mise je v prádelně, resp. v místě, kde máte pračku (a sušičku). Udělejte totéž, co v koupelně - vyhoďte prázdné obaly od pracích prostředků, sesypte nebo slejte zbytky (pokud to obsah dovolí, hezky pěkně svůj k svému, to dá rozum!). A připište si docházející položky na seznam.

********************************************************************************

ÚTERÝ 16.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (oslava výza, také jarní prázdniny se blíží!)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: vyperte koupelnové předložky a koberečky.

V prádelně: pokud máte volně stojící spotřebiče, pak nakoukněte za pračku nebo sušičku, jestli tam nezapadl nějaký drobný kus oděvu a rovnou tam odsud vyluxujte chomáčky prachu. Textilní prach je jejich nejlepší stavební materiál: do dvou týdnů je z něj kopie dobře živené myši a to nejen co do vzhledu, ale i reprodukční schopnosti! ;)


********************************************************************************

STŘEDA 17.1.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes se v rychlosti vyhází a přerovná dekorativní kosmetika. V ranním spěchu někdy nebývá čas vše vracet na místo, tak to uděláme právě dnes, aby nás v příštím ranním fofru nevytáčelo, že nemůžeme najít řasenku (kterou pak jindy najdeme mezi lesky na rty).

V prádelně: spárujte single ponožky, které máte uložené stranou už od minula a pokud se nezadaří, vyhoďte je nebo zužitkujte jinak.



*********************************************************************************

ČTVRTEK 18.1.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: den pochůzek zkombinujeme s návštěvou drogerie a nakoupíme vše, co je doma potřeba: zubní pasty, sprchové gely, šampóny, nová mýdla, papírové utěrky a hlavně toaletní papír. Nic neochromí chod domácnosti tak, jako jeho absence!


Totéž platí i pro prádelnu: dokoupit a doplnit prací prostředky. 



*********************************************************************************

PÁTEK 19.1.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.

Mise dne: na závěr týdne umyjeme umyvadlo a vanu. Trochu tekutého písku na měkkou stranu houbičky, přejet, opláchnout!

V prádelně otřeme pračku (sušičku). Na ně se práší stejně jako na každý jiný předmět v domácnosti a zaslouží si svoji péči, kamarádky naše! Stačí vlhký hadřík, s přípravky opatrně kvůli nápisům na panelech.

Paráda, pro tento týden všechno hotovo! :)

*********************************************************************************

SOBOTA 20.1.

Den volna pro rodinu. Každou sobotu trávíme volný den s našimi nejbližšími a především dětem vynahrazujeme naše týdenní uspěchané tempo.

*********************************************************************************

NEDĚLE 21.1.

Další den volna, den regenerace.
Stále ještě pokud možno nepracujeme,  najdeme si čas na své záliby, obnovu sil a péči o tělo i duši.

1 komentář:

  1. Na prádelnu se mi nikdy nechce. Používat není problém, ale úklid tam celkem odbývám. Bude se hodit to udělat trochu důkladněji. Jdu na to. Díky za nakopnutí.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.