neděle 4. prosince 2016

FlyLady 5. - 11.12.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - myslet na sebe!
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 5.12.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Tento týden jsme opět v zóně kuchyně! To se nám nyní náramně hodí, jdeme na to!


První misí tohoto týdne dneska projdeme lednici a zlikvidujeme potenciální biohazard. Zkontrolujeme  expiraci všech produktů, zejména takových těch méně používaných, jako jsou dresinky, horčice a kečupy, produkty nalepené na zadní straně a v horních poličkách lednice. Projděte ovoce a zeleninu v šuplíku a také sýry, jak s oblibou říkám, penicilin už objeven byl a nic ušlechtilého už se nám vypěstovat nepodaří! Utřete i madlo a vyhoďte ze dveří lednice výstavku papírových zbytečností, účtenek, vizitek, výkresů, pohledů, samolepek a slevových kupónů, kterým vypršela platnost už někdy před měsícem, dvěma, a pryč s reklamními magnety z jogurtů atd.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 6.12.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny, viz mise dne
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků, obzvláště před svátky, které se blíží, nechcete pak žebrat někde na pohotovosti o recept, že ne? ;)
  • cokoli vás napadne
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise tohoto dne: Mrazák není nafukovací, projděte svoje zamražené zásoby a naplánujte brzké zužitkování některých surovin, masa, zeleniny, rozmrazte nějaké hotovky nebo polévky, ušetří vám to práci a čas, což se teď hodí, a vytvoříte místo na sváteční suroviny a pozdější přebytky.

*********************************************************************************

STŘEDA 7.12.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: omyjeme dvířka horních skříněk u kuchyňské linky. Přihlédněte k povrchu a materiálu, abyste je neponičili, nepoškrábali. Otřete zejména okolí úchytek a jiná ohmataná, namáhaná místa.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 8.12.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise tohoto dne: utřeme obklad za linkou. Pokud máte kuchyňské náčiní vystavené a pověšené na závěsném systému, sundejte vše, nechte odmočit v horké vodě s jarem a pak nechte umýt v myčce, nebo umyjte v ruce. Tyč i háčky důkladně omyjte od prachu, mastnot a nečistot a otřete. Umyjte obklad, použijte opět jen osvědčený přípravek vhodný na materiál obkladu. Nazpět vracejte pokud možno jen to, co opravdu používáte, a slouží k užitku i pro potěchu, ale hlavně ne proto, že to tam "patří už deset let", nebo "mohlo by se hodit" :).

 
*********************************************************************************

PÁTEK 9.12.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Poslední misí dne tohoto týdne bude utření dvířek spodních skříněk v kuchyni. Postupujeme úplně stejně jako předevčírem. 
Hotovo, určitě to prokouklo! :)

*********************************************************************************

SOBOTA 10.12.

Je sobota, den pro rodinu. Čas na kompletaci vánoční pošty, starší děti, které už nevěří na Ježíška, se mohou zapojit do výroby balícího papíru, dekorací, nebo balit dárky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 11.12. 

Neděle, den odpočinku a obnovy sil a třetí adventní neděle.
Rozjímáme, lenošíme a odpočíváme, nabíráme síly na další týden před námi.

**********************************************************************************

4 komentáře:

  1. Prvni mise tohoto tydne splnena. Neskutecne, jak moc udela sundani magnetek, pohledu, obrazku od deti...Kuchyn se najednou prozarila a prosvetlila. Uzasne. Moc se tesim na diar, uz se mi tu kupi zapisky na pristi rok, tak snad jiz brzy dorazi. Diky Fi. Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem na lednici taky měla zbytečné magnetky, tak jsem je vyhodila. Nechala jsem si tam jen magnetku-kočičku, je to dárek :)

      Vymazat
  2. taky jsem dnes nějaký magnetky odstranila, a vymalovaná kuchyň se hned uklízí líp, jen to nejde za těch 15 minut.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.