neděle 9. října 2016

Podzimní plán - 11 týdnů do Vánoc


Teda, to to utíká! Země už zase oběhla Slunce kolem dokola a my se opět scházíme nad Podzimním plánem, abychom měli jasno v tom, co budeme obíhat my :)

Vítejte u letošního Podzimního plánu!

Do Vánoc zbývá celých 11 týdnů. Žádná panika, ale také žádné ruce v klíně. Kromě Vánoc tu ještě totiž máme celý podzim, který si žádá své rutiny, bez kterých by to na Vánoce (a celou zimu po nich) nevypadalo a neprobíhalo ani z půlky tak, jak si přejeme.





Pro následující týden si stanovíme tyto úkoly:


  • Oprášíme loňskou složku Vánoce. Pokud jste zde noví, vytvořte si ji. Do ní si odteď budeme ukládat vše, co se bude týkat vánočních příprav. Budeme v archivaci důslední, protože nám to ušetří mnoho času nejen počas příprav nadcházejících, ale i všech budoucích Vánoc. Jak, už jsem popsala v tomto příspěvku loni v lednu. Do složky si rovnou vytiskněte první tabulku, do které si odteď můžete zaznamenávat nápady a tipy na dárky. Je to takový gift list nanečisto. Pište, přepistujte i škrtejte, cílem je, abyste měli v horizontu zhruba dvou týdnů konkrétnější představu o tom, co komu letos koupit, objednat či vyrobit. Odkaz na tabulku je ZDE, dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení ;), letos má soubor formát A5, aby se nám vešel do diářů nebo kabelek a mohli jsme jej mít stále při sobě!


Pokud počasí dovolí, pusťte se do misí na čerstvém vzduchu:

  • proveďte úklid auta (vysát, utřít prach uvnitř, vyčistit potahy)
  • vyperte potahy dětských autosedaček (odmočit, namydlit skvrny žlučovým mýdlem a strčit do pračky)
  • vyperte podsedáky u zahradního nebo balkónového nábytku a ukliďte je
  • umyjte venkovní nábytek a zahradní hračky a zazimujte

V domě:

  • odvzdušněte všechna topení
  • pokud ještě nemáte  hotovou revizi komína, objednejte kominíka
  • objednejte i technika na seřízení oken, venkovních rolet a zimní zahrady, máte-li.  Bylo by nepříjemné, kdyby vám v zimě utíkalo teplo, nebo něco nefungovalo.

Rozdělte si s partnerem úkoly, přizvěte si na pomoc na zahradu děti a uvidíte, jak rychle vám půjde práce od ruky. Seznam vypadá dlouhý, ale ve skutečnosti se jedná o krátké mise.

Za týden se opět sejdeme a vytyčíme si úkoly na 10. týden do Vánoc.

Krásné podzimní dny! :)

5 komentářů:

  1. Jupí! Díky, díky! Už jsem se táák těšila. A říkala jsem si, že vytáhnu staré poznámky a od příštího týdne začnu sama. Dokonalé nastavení. :-) Díky moc. S plánem to jde prostě vždycky líp. K.

    OdpovědětVymazat
  2. Podsedáky mám vypraný dík kocourovu průjmu 😣, do sedaček už by se ti o dvě hlavy větší holomci nevešli, dárky už jsou vymyšlený a v procesu výroby, tak jen to auto. To dám 😊🖒Dík za fajn stránky, denní rutinu mám trochu jinou (u mě už neřádí deti, ale chlupatý tříčlenný komando, kteréji určuje), ale celkově inspirace moc fajn.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tabulku na dárky .-). Vždycky si tipy píšu všemožně na papírky, takhle to budu mít hezky při jednom v diáři.

    OdpovědětVymazat
  4. diky moc, vazne dobry, od tedka tenhle serial do vanoc sleduju, ale ... diky za kazdodenni email, jenze jenom dneska byl odkaz na tuhle stranku. nechce se mi tuhle stranku pracne :) rucne hledat a tak malokdy sem z mailu zavitam, kdyz odkaz v emailu neni. diky moc za dobrou praci co tady odvadite. mon

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.