neděle 9. října 2016

FlyLady 10. - 16.10.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a jedné další zóny
Pečlivě pilujeme návyk měsíce - boj s papírovým bincem
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 10.10.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře v namáhaných místech
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První mise tohoto týdne: dnes si vezmeme schůdky nebo štafličky, protože budeme pracovat ve výškách. Vlhkým hadříkem utřeme prach z rámečku odvětrávání v koupelně, z horních hran dveří u sprchového koutu nebo zástěny u vany a protože začínáme topit, otřeme i topná tělesa kterým si přitápíme (teplomet?), a topné žebříky nebo radiátory, protože není nic "lepšího", než když se vrstva prachu pěkně zpeče. 
Když už budete na těch štaflích, rozeberte stropní svítidlo, otřete ho od prachu a vyklepte tu entomologickou sbírku, která se tam přes léto nachytala!


Druhá mise: letní výzdobu otřeme od prachu a uložíme do krabice nebo sáčku na obvyklé místo, kde skladujeme dekorace. Ukládejte do polic co nejvýše, ať se vám půl roku nepletou do cesty, u neprůhledných obalů obsah hezky označte, ať je i za čas zřejmý.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 11.10.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
 

  • jídel k uvaření na příští dny, bereme v potaz vše sezónní a dostupné
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli (podzimní prázdniny, státní svátek v listopadu - plánujte, rezervujte!)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
  • cokoli vás napadne
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v koupelně: pořádně vydrbat vanu nebo sprchový kout. Hezky pěkně včetně mýdlenky, rohů vany, místa kolem těsnění a odtoku. Nastříkejte nějaký přípravek, nechte působit, otočte se po bytě, ať zároveň sfouknete druhou misi, a pak se zase vraťte k vaně, dodělejte a máte hotovo.

Dalším vaším dnešním úkolem bude trochu poupravit okolí vašeho počítače. To bývá klasický hotspot, kde často zůstanou nějaké nepotřebné papírky s poznámkami, obaly od jídla, rozházené psací potřeby, flashdisky a DVDčka, tak jen povracejte věci na své místo, povyhazujte odpadky, setřete prach. Svižně, nezasekávejte se u něčeho ;)

*********************************************************************************

STŘEDA 12.10.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne v oblasti koupelny nebo prádelny: zkoukněte okolí vaší pračky a pračku samotnou.
Utřete ji napovrchu, pečlivě otřete dvířka z obou stran, zkontrolujte, jestli do límce těsnění nezabloudily nějaké mince a knoflíky, nezapomeňte na šuplík na prací prostředek, vyndejte jej a vyžeňte všechny nižší formy života a usazené zbytky prášků a gelů!


Svoji dávku péče věnujte i sušičce, máte-li.


Druhá mise: vyhoďte všechny prací prostředky nebo aviváže, které nepoužíváte nebo jsou prošlé, srovnejte používané prostředky a je to!


*********************************************************************************

ČTVRTEK 13.10.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise tohoto dne: dnes pečlivě zkontrolujeme stav zubních kartáčků (nepotřebují vyměnit?), kritickým okem zrevidujeme i pemzy, lufy a další pomůcky pro péči o tělo, které by mohly potenciálně napáchat víc škody, než užitku, pokud by nebyly v perfektním stavu. 

Další antibreberkovou misí je:  přejeďte kliky, vypínače, telefony a ovladače nějakým přípravkem s alkoholem nebo antibakteriální složkou. Hlavně ty TV ovladače teď po chladných večerech budeme objímat daleko víc, tak ať nejsou omaštěné a nejedlé ve spárách a kolem tlačítek ;)
 
*********************************************************************************

PÁTEK 14.10.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Poslední mise: Úklid vašich poršáků dnes můžete spojit s Podzimním plánem a auto vyluxovat a utřít v něm prach, potahy vzít vyprat domů.

*********************************************************************************

SOBOTA 15.10.

Den volna, věnujeme se procházkám, pouštění draků, sbíráním kaštanů a plodin na podzimní výzdobu, nebo venkovním misím na zahradě a čerstvém vzduchu.

*********************************************************************************

NEDĚLE 16.10. 

Důležitá mise -  péče o sebe a svého ducha.
Udělejte pro sebe něco hezkého, odpočinkového a radostného, vydobijte si svou porci času jen a jen pro sebe.

**********************************************************************************

1 komentář:

  1. Dobrý den,

    mohu se zeptat, nebude k vytisknutí nová stránka TD diáře - organizace školního roku 2016/2017?
    Děkuji!

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.