neděle 25. září 2016

Když udeří bacily...

A je to tady.
Léto oficiálně skončilo a vládu pomalu a jistě přebírá podzim, a s ním i sezóna, kdy si děti začnou ze škol a školek nosit kromě pochval, jedniček a rukodělných skvostů, také první rýmy a kašlíky.
Halelůja, po tom se nám fakt moc stýskalo!

Aby vás v tomto ohledu nic nezaskočilo, nezapomeňte kromě prevence i zrevidovat a oprášit domácí lékárničku a připravit se!

Co má domácí lékárna obsahovat a proč najdete v tomto dílu Organizační série a aby byla vaše příprava stoprocentní, přidávám A5 soubory k vytištění do vašich (nejen TD) Diářů:


1) Zdravotní údaje členů rodiny, zejména dětí.
Pro případ, kdy máte potíž si v lékařských ordinacích (zejména na pohotovostech nebo u specialistů, kde se ještě neznáte) vybavit rodné číslo, pojišťovnu nebo porodní váhu dítěte.

2) Přehled všech momentálně braných léků.
Aby se vám nestalo, že vám uteče jedna dávka antibiotik atp. Ocení zejména maminky více dětí, ale nechte bejt, i u jednoho někdy člověk ztratí přehled! Teď by se vám to už stát nemělo ;)

3) Přehled, jak (především) děti marodí během roku.
Ono se to nezdá, ale když to pak zpětně vidíte napsané, buďto to nakonec není tak hrozné, jak se zdálo, anebo si díky podobnému záznamu naopak uvědomíte, že se nějaká potíž nebo symptom podezřele opakuje a může to být impulsem pro další akci.

Záznamy doporučuji archivovat, věřte, že  potenciálně velmi usnadní vaši orientaci v historii užívaných léků a diagnóz, a komunikaci s lékaři, který vaši připravenost jistě ocení!

Přeji hodně zdraví a krásné podzimní dny!

Fi

Soubory ke stažení:
léky a medikamenty
zdravotní údaje
jak marodíme

11 komentářů:

  1. Ihned jsem si vytiskla list Jak marodíme, protože se 3 dětmi si kolikrát pletu, který to vlastně minulý měsíc kašlal... (jo, jsem hrozná). A už se mi taky stalo, že až po otevření omluvného listu v žákovské mi došlo, že pravidelné virózy opakujícící se už 6x přesně po měsíci, jsou asi trochu divné (byla to nakonec borelióza). Takže takovýto list je pro mě jak stvoření, díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozná nejste, vždyť si to nejde zapamatovat, mně se to plete i u dvou ;)
      Jsem ráda, že Vám list přijde vhod a trochu Vám to usnadní! :)
      Fi

      Vymazat
  2. Všechny tři listy mám vytisknuté a vložené do diáře. A bohužel, dva z nich už používám :-( jak přišel podzim tak se dostavilo nachlazení, teploty atd. Teď už ale mé poznámky o teplotách a lécích mají důstojnou podobu :o) díky moc!

    OdpovědětVymazat
  3. Jen takový postřeh. Nebylo by dobré tyhle tabulky atd, co jde vytisknout, vypíchnout někde i mimo články? Za nějaký čas se určitě takové listy hodí znovu a dohledat je je někdy nad mé síly, tak si je raději ukládám, ale nestíhám to tu už tak sledovat jako dřív.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechny věci k tisku budou ve speciální sekci na nových stránkách. Ovšem, nedokážu teď říct, jestli budou hotové za 3 nebo za 5 týdnů. Dělám je už od května a furt mě napadají nějaké změny, do toho jsem dělala diář, takže jsem zase na čas přes léto přestala...takže - rozhodně tam ta sekce bude, dám vědět, až ji spustím.

      Vymazat
  4. Díky přehled nemocí během roku je moc dobrý nápad a hned tisknu. Právě prochází dcera první letošní školkovou chorobou, tak přehled neškodí. Snad budeme ten případ, že to pohledem zpět nebude tak hrozné ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Fi, vytisknu si list, jak kdo stoná - dobrý nápad. Prosím poraď - píšeš všechny členy rodiny na jeden list chronologicky nebo každému vytiskneš jeho osobní pro lepší přehled? Dík. K

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasný nápad. Při shonu, který u nás máme, úplně ztrácím přehled, kdy se co událo. A to včetně stonání, což může být opravdu důležité.
    Díky

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, dokumenty pro zdraví mi nejdou stáhnout, píše mi to, že ke stažení nemám přístup. Mohla bych požádat o udělení přístupu? Děkuji, G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, pmlouvám se, že reaguji až nyní.
      Které soubory přesně nejdou? Zkoušela jsem stahovat z několika zdrojů a jde mi to. Napište, kdyby to přetrvávalo, mohla bych vám je poslat poštou.
      Fi

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.