neděle 14. srpna 2016

FlyLady na týden 15. - 21.8.

Tento týden jsme v oblasti koupelny
Návyk měsíce - Várka prádla denně!
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 15.8.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře (v namáhaných místech)
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Jsme opět po měsíci v zóně koupelny, to to letí, že? Za tu dobu se už určitě zase některé poličky, galerky, niky a skříňky osypaly lahvičkami, kelímky, holítky, šminkami a uchošťoury, proto první mise dne a tohoto týdne bude úklid povrchů.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 16.8.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
  • blíží se nástup do škol a školek, pokud nevíte, odkud za to vzít, třeba vás inspiruje něco ze speciálu Chystáme se do škol(k)y!
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes si vememe do parády vany nebo vaničky sprchových koutů. Vyčistíme povrch oblíbeným prostředkem a obvyklým způsobem, a potom vyčistíme obvodové těsnění a odtoky, žlábky s pojezdy zástěn nebo skleněných dveří, mřížky odtoků, rozebereme a vyčistíme i špunt, protiskluzové podložky mezitím odmočíme v octové vodě, přejedeme kartáčem, necháme uschnout na vzduchu. 
Pokud nestihnete vše v limitu 15-20 minut, udělejte co můžete a co je má největší a nejoslizlejší prioritu!


*********************************************************************************

STŘEDA 17.8.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: uděláme miniinventuru hygienických potřeb. Projděte police a skříňky, zrevidujte množství toaletního papíru, zubních past, šampónů, sprchových gelů, mýdel, pracích prostředků atd. Udělejte si seznam a spojte s dnešním dnem pochůzek. Jak říká FL, není větším vyjádřením lásky a péče bližním, než dost toaleťáku po ruce, aby nemuseli volat o pomoc!

*********************************************************************************

ČTVRTEK 18.8.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise dne: vemte starý vyřazený zubní kartáček a vyčistěte baterie u umyvadla a vany a/nebo sprchového koutu. Podrbejte ústí, kde vytéká voda, i okrasný prstenec u kořene baterie, mikrovláknem nebo flanelem na závěr přeleštěte tělo. 5 minut a uvidíte obrovský rozdíl!

 
*********************************************************************************

PÁTEK 19.8.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Mise dne: dnes poklidíme prádelnu nebo místo, kde stojí pračka a příslušenství; vyhodíme nepoužívané a neoblíbené prášky a aviváže, nebo prázdné obaly. Láskyplně otřeme dvířka a ovládací panely našich milovaných pradlen a odneseme na místo vše, co sem nepatří: přebytečná šatní ramínka, kousky oděvů, knoflíky, pásky atd.

*********************************************************************************

SOBOTA 20.8.

Den volna, den pro rodinu, rodinné aktivity, návštěvy, akce a oslavy, chytání lelků i pokémonů.


*********************************************************************************

NEDĚLE 21.8.

Další den volna, den určený regeneraci sil i ducha. Věnujte se alespoň část dne jen sobě a "svým záležitostem". 

*********************************************************************************

2 komentáře:

  1. Dobrý den, dostala jsem se na tyhle stránky poprvé, poprvé jsem dnes slyšela o konceptu Fly Lady, mám přečteno zhruba pět minut a jsem naprosto užaslá. Pořád se směji, protože mi přijde neuvěřitelné, že něco takového exituje, ale je to příjemný úsměv :). Naprosto mě uchvátilo: "Končíme s návykem měsíce - várka prádla denně" mám tři děti takže myslím, že nemusím nic vysvětlovat :). Že bych se dočkala "pomoci"? uvažuji již nějakou dobu o paní na úklid, ale pořád se mi do toho nechce. Zkusím jít do toho s Vámi a uvidím, třeba to bude mnohem lepší.
    Moc děkuji! A.N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, trojvelitelko! :) Předně děkuji za upozornění na chybku, s návykem nekončíme, ale naopak si ho fixujeme....to kopírování.... ;)
      A dál děkuji za vzkaz, potěšil mě.
      Osobně bych pravidelný pohyb cizí bytosti po své domácnosti nechtěla, ani nepotřebovala - stejně by se to bez denní údržby neobešlo, pokud bychom nechtěli 6 dní žít v binci, aby nás z něj někdo sedmý den zase vysvobodil ;) Snad víte, co tím chci říct - zkuste a uvidíte, jestli se Vám to osvědčí. Paní na úklid vždycky může být pojistka, pomoc v nouzi, nebo nárazově v hektickém období. A i kdby ji bylo potřeba zapřáhnout častěji, s pomocí FlyLady aspoň budete vědět, jak ji využít co nejefektivněji :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.