neděle 31. ledna 2021

FlyLady 1. - 7.2.

Tento týden jsme v oblasti předsíně, zádveří a jídelního koutu
Máme nový návyk měsíce: debordelizace - 15 minut denně
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou




PONDĚLÍ 1.2.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První mise tohoto týdne v oblasti zádveří: nový týden zahájíme nastudováním nového návyku měsíce a pak 15 minutovým úklidem zóny 1 - předsíně. Zameteme a vytřeme přede dveřmi i za nimi a pak celou předsíň. Vyklepejte rohožky a otřete vchodové dveře - stačí přejet namáhaná místa kolem kliky a na futrech. 15 minut!

 ********************************************************************************

ÚTERÝ 2.2.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy na příští dny
  • plánování aktivit s nejužší rodinou na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě užívaných léků

Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: nařídíme si budíka na 15 minut a uklízíme hotspoty - odneseme došlou poštu, letáky, mince a drobné předměty z kapes, které máme sklon odkládat po příchodu domů kam se dá.

V jídelně poklidíme jídelní stůl. Ten je přímo magicky přitažlivý pro letáky, poštu, časopisy, výkresy, školní papíry a vůbec papíry všeho druhu. Je to úplně přirozený důsledek našeho pohybu po domě a fungování. Abyste nemuseli stolovat mezi hromádkami papírů a váš stůl byl vždy prázdný a příjemný, zřiďte si poblíž stolu speciální místečko s dvěma třemi pořadači, kam budete ukládat písemnosti k vyřízení a účty k zaplacení, křížovky k vyluštění u kafe, letáky k prohlédnutí při sestavování nákupního seznamu a menu a další typy papírů, které se vám chronicky objevují na jídelním stole.


********************************************************************************

STŘEDA 3.2.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti(ty klidně online)
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 


Mise tohoto dne: v předsíni dnes zredukujeme boty, bundy, sportovní potřeby, vodítka; odneste nebo povyhazujte věci, které do zádveří a předsíně nepatří, neplní zde svou funkci, překážejí a přitahují další binec. Boty do botníku, bundy do skříně, venku necháváme vždy jen jen aktuálně nošenou bundu či kabát a jeden pár bot na hlavu (na nohy :)). Rukavice popárujeme dohromady, šály a čepice uložíme do košíků, abychom se na odchodu ven nevztekali nad chybějícím kouskem!

*********************************************************************************

ČTVRTEK 4.2.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: přesouváme se do jídelny. Věnujeme 15 minut tomu, aby okolí stolu nevypadalo jako místo, kde se odehrál nějaký strašlivý zločin nebo paranormální jev. Vemte šetrný čistící prostředek a otřete zdi v okolí jídelního stolu, aby zmizely všechny otisky prstů a skvrny, prostě důsledky stolovacích nehod, o které s dětmi není nouze.
Otřete i okenní parapet a švédskou utěrkou přejeďte i ofuněné okenní tabulky zevnitř.
Jen 15 minut, žádné galeje!


*********************************************************************************

PÁTEK 5.2.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: poslední den. Dnes utřeme nohy a trnože židlí a jídelního stolu. Často vytíráme, ale toto bývá opomíjeno, uvidíte, že hadříkem seberete dost prachu, zvířecích chlupů (toto neplatí, pokud nemáte zvíře ;)) a pokud máte děti, možná narazíte i na nějakou tu žvýkačku nebo sousto schované na lepší časy (toto často neplatí, pokud máte zvíře).

*********************************************************************************

SOBOTA 6.2.

Den volna pro rodinu. Trávíme den se svými nejbližšími - věnujeme se jeden druhému a tvoříme společné zážitky.

*********************************************************************************

NEDĚLE 7.2.

Další den volna, který velí FL věnovat péči o sebe a svého ducha.
Věnujeme se jen sobě a svým zálibám, na které jindy absolutně není čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.