pondělí 9. prosince 2019

Vánoční plán - 2 týdny do Vánoc

Advent je v plném proudu, všechno šlape podle plánu a v něm nás příští týden čeká následující:



  • dopsat a odeslat vánoční pozdravy a přání. Odesílání si nechávám na týden až 10 dní před Štědrým dnem, protože mi přijde ideální, když nedorazí ani příliš brzy (stres pro příjemce, zejména, pokud nepatří mezi ty, kteří se na Facebooku chlubí už na Mikuláše ozdobeným stromkem, někde prý už dokonce i leží dárky...!), ani pozdě (stres pro příjemce i odesílatele ;)). 
  • začít balit dárky. Pomalu a postupně. Stačí 2-3 dárky denně (tedy hlavně po večerech, když děti usnou a partner pomáhá ;)). Zabalené dárky opatříme jmenovkou příjemce a poté si je odškrtneme ze seznamu a určitě si poznamenáme místo, kam dárky ukrýváme. Nestává se totiž zrovna zřídka, že dárek zůstane někde zašitý a zapomenutý, nebo prostě k nenalezení. Vyvarujte se takové horké chvilky na poslední chvíli! :) 
  • baterky. Nezapomeneme partnera pověřit koupí nebo objednáním baterií do všech dětských hraček a jiné elektroniky, ať není radost pod stromkem poloviční. Když už v tom bude, ať přibere pár žárovek. A co bomba do sodovkovače, abyste o svátcích nepřestali perlit? Ať to veme prostě z jedné vody načisto, když už bude stát v elektru!
  • vypereme sváteční ručníky a lůžkoviny se soby, vločkami, hvězdičkami - tedy pokud si na ně potrpíte - ať jsou připravené na vánoční týden a hezky čerstvě voní. Nezapomenem ani na extra set pro hosty, pokud nějaké na svátky čekáme!
  • rovněž připravíme vánoční ubrusy a prostírání, ubrousky, zkontrolujeme, zda je všeho dost. Zvlášť pokud jde o hosty, ujistíme se, zda máme dostatečný počet příborů, skla a porcelánu a židlí! :)
  • mrkneme na svůj nákupní seznam potravin na svátky (z minulého dílu) a zvážíme, co by se dalo objednat online, abychom se vyhnuli nákupům v supermarketu těsně před svátky. Online objednávku sestavíme dostatečně dopředu a zarezervujeme si i čas doručení (alespoň u Teska nebo Rohlíku to jde). I když se stane, že třeba nedovezou všechno, přijde mi lepší vyběhnout do večerky pro jednu věc, než absolvovat tu kompletní košíkovou bitvu na prodejní ploše, hledání parkování, znáte to.. 
  • opakuji se, ale pokud pečeme cukroví, zaznamenáváme si v průběhu pečení postřehy, které k receptu máme. Nebývá na to sice čas ani nálada, ale v hlavě to člověk neudrží a pamatujte, že to děláme pro sebe (šetříme si práci do budoucna) a svou rodinu - ladíme recepty do ideální podoby pro a tvoříme tradici, která bude předávána jako rodinné stříbro.

A nezapomínáme na sebe, takže si nakonec skočíme ke kadeřnici a určitě taky s kamarádkou na drink nebo na vánoční večírek. Trochu se od všeho odreagovat, poklábosit, lehounce ovínit a chytnout jiskru a barvu do tváří. ;)

A naberte síly na další týden, kdy nás čekají stěžejní věci... a první várka vaječného koňaku! ;)

Do té doby - krásné a klidné dny...

Fi

PS: nezapomeňte zpívat a tančit! :)

4 komentáře:

  1. Dobrý večer Fi,

    omlouvám se, že píšu do tohoto tématu ohledně rady na tiskárnu štítků, ale u článku k tomuto tématu z roku 2015 komentář určitě zapadl.

    Prosím máte tip na nějakou současnou vhodnou štítkovačku? Vámi doporučovaná z tehdejší doby se již dávno neprodává.

    Bylo by prosím možné toto téma oživit? Moc o štítkovačce uvažuji, respektive už dlouho toužím a chtěla bych ji na Vánoce, ale je tolik typů a různém cenovém rozsahu, že se v nich nedokážu vyznat. Přece jen vy máte v tomto již velký přehled a radu bych moc ocenila...potřebovala bych nějakou v přijatelné cenové hladině pro domácí použití... ne profi...

    Děkuji předem a krásný večer,
    Katka

    OdpovědětVymazat
  2. Jen k upřesnění, měla jsem na mysli tiskárnu štítků cca do tisíce korun včetně případného adaptéru, popř. kufříku, nevím zda je možno nějaký kvalitní výrobek i když stále pro běžnou domácí potřebu zakoupit.

    Děkuji ještě jednou,
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, dobrý večer.
      Dostávám se k vyřizování restů ;)
      Vůbec nic nezkazíte nástupcem té mé tehdy doporučované (kterou mám doposud). https://www.alza.cz/brother-pt-d210vp-d3997561.htm
      Má českou diakritiku, všechny funkce jako předchůdce a grafiku navíc, za krásných 1150.-
      Myslím, že to je opravdu dobrá volba a doma ji fakt hodně využijete, to můžu potvrdit. Jen ty pásky, kdyby byly levnější - chraňte je před dětmi! :D Nechtějte vědět, kolik nádraží, zastávek, tramvají, a dalších "zbytečných" metrů pásky naši kluci už vyplácali. Ale zase to mají hezký, to jo. ;)

      Klidně pak dejte vědět, jestli jste spokojená!

      Pěkný večer a sváteční dny,
      Fi

      Vymazat
  3. Dobrý den Fi,

    Mockrát děkuji!!! Jste zlatá... už mám objednáno tak se těším, že ji najdu pod stromečkem.

    Krásný předvánoční čas přeji
    Katka

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.