pondělí 4. listopadu 2019

TD Diář 2020 - představení kalendária

Vychází! Navzdory obvyklým zdlouhavým bolestem a průtahům mnohdy připomínající nepostupující porod, vychází! Pátý rok po sobě. TD DIÁŘ. 
Jaká je jeho verze pro příští rok? Začneme zase od vnitřku.



Už na první pohled je vidět, že strany kalendária jsou i letos olemované jemným vzorkem. Dělám to tak už třetí rok za sebou a po loňských vlnkách a puntíkách jsem zvolila jednotný geometrický motiv ve velmi světlém odstínu šedé barvy, který stránky nejen zdobí a vyplňuje prázdné plochy, ale zároveň svádí k rozpustilému obtahování, propojování a vybarvování. Bezva prvek na nudné porady nebo telefonáty na infolinky s "plechovou hubou", kdy čekáte minuty na spojení s operátorem z masa a kostí a posloucháte děsivé odrhovačky! ;)

Tabulky, dělící čáry a fonty jsou až na výjimky v tmavě šedém provedení.
Tu výjimku tvoří názvy měsíců a popisky.
I letos má každý kvartál svoji barvu. Už potřetí za sebou jde o tuto paletu:

Zimní kvartál (leden až březen) má ledově modrou barvu. Připomíná hory, zamrzlé vodní plochy, mráz.
  Jarní kvartál (duben - červen) není překvapivě zelený, ale sladce růžový; stejně jako všechny rozkvetlé sakury, magnólie, třešně nebo jabloně. 
  Léto (červenec - září) je zlaté a připomíná vše sluncem zalité, všeobjímající teplo a žně.
  Podzim (říjen - prosinec) pak kromě další palety žlutých a zlatých tónů přináší i nádhernou fialovou na všech listech (zejména u javoru, škumpy, nebo přísavníku na fasádě). Fialově kvete i vřes, pýcha našich podzimních truhlíků, a je to taky sváteční a duchovní barva a skvěle se hodí k měsícům v období závěru roku.
(Pozn. podobnost s Beaujolais Noveau a Merlotem je čistě náhodná a není záměrná, ale jde jistě o vítaný bonus! :D).



Každý z 12 měsíců otevírá strana s přehledem měsíce, který slouží k vytýčení top priorit měsíce v daných oblastech, nebo ke zdůraznění důležitých událostí.
Oproti minulým ročníkům je tato strana letos obohacena o uvedení státních svátků (= dny pracovního klidu, které jsou v kalendáriu jinak označeny ještě fuchsiovou barvou). 
Dále je zde horizontální lišta s datumy celého měsíce. Víkendové předěly jsou označeny odlišnou barvou (v barvách aktuálního kvartálu) a státní svátky jsou fuchsiovou barvou. 
Bez nutnosti otáčet na druhou stránku tak hned uvidíte, v čem je daný měsíc speciální a na která data spadá třeba víkend nebo jiná událost.


Po levé straně měsíčního přehledu je nově vertikální sloupek s českými a slovenskými jmeninami, a hned napravo od něj okénka pro zaznamenání oslavovaných událostí, dále místo pro seznam priorit týkající se domova a domácnosti, okénko "důležité" (např. pracovní události, hořící termíny) a okénko "jiné" (nápady, kulturní událost, motivační citát atd.)
Poslední okénko je už tradičně věnované odškrtávání tzv. Návyku měsíce - zde můžeme sledovat a odškrtávat každý "úspěšně překonaný" den pěstování nebo dodržování svého nového návyku nebo osobní výzvy, a mít tak svůj progres více na očích.

Celá levá protilehlá strana je pak určena vašim poznámkám.
Verze pro příští rok má opět jemné tečky v 5 mm intervalu, které hezky vedou ruku při psaní poznámek, ilustracích nebo tvorbě tabulek, grafů a minipřehledů.
Tečky jsou letos barevné a ladí vždy s protější stranou ;)




TD Diář 2020 má opět oddělená měsíční a týdenní kalendária. 
Ale pozor, oproti loňsku budou i samostatně prodejná. Vycházím tak (z nemála) požadavků těch, kteří nevyužijí kompletní týdenní kalendárium, protože zkrátka nemají do každodenních sloupečků co psát a vystačí si bohatě s měsíčními přehledy a denními lamino kartami.


MĚSÍČNÍ PŘEHLEDY
Měsíční přehledy jsou rozloženy na dvoustranu. Jednotlivá okna mají rozměr  3,2 cm (š) x 3,6 cm (v)
Délka poznámkového sloupce je 18 cm, šířka 3,2 cm.
Stejně jako u předchozích verzí jsou v měsíčních přehledech uvedené měsíční fáze, podle kterých můžete plánovat kosmetické, dietní a detoxikační procedury, čarodejnické rituály, nebo přinejmenším vědět, kdy zase bude kočka běhat po stropě a prskat na tu velkou žlutou kouli za oknem.

Dále zde najdete označené významné dny (Den žen, Den dětí...), svátky a státní svátky. Tu a tam jsem umístila nějaký ten grafický prvek, ale ne zas moc. ;)
V pravé části měsíční dvoustrany je pak sloupek pro poznámky a dva boxy pod sebou, jeden s přehledem předcházejícího měsíce a druhý s přehledem toho nadcházejícího. 
Na levé straně u pondělního sloupku přibylo číslování daného týdne


Měsíční přehledy (spolu s titulkami a listy na poznámky) budou ve standardní výbavě TD Diáře.




TÝDENNÍ KALENDÁRIUM
Týdenní kalendárium tvoří dvoustrana na jeden týden. Lichý počet dní nabízí pouze dvě možnosti: buď bude 8 úzkých sloupečků a svůj vlastní bude mít i sobota s nedělí, avšak na úkor šířky sloupečku, anebo se sobota s nedělí podělí o jeden sloupec a pracovní dny budou mít více místa. Opět jsem volila tuto druhou možnost, i když vím, že tím k mé lítosti opět zklamu některé z vás. Musím však přihlížet k tomu, že spousta každoročně vracejících se zákazníků je již zvyklá na zavedené řešení.


Velkorysá šířka sloupku 4,4 cm a délka 18 cm postačí na zaznamenání programu celého dne. Nezbytná časová osa slouží k zaznamenávání termínů, schůzek a rande od ranního kuropění v 7.00 až do pozdního večera ve 22.00. Pro největší skřivany i sovy zbyla po obou stranách ještě rezerva.
Pod aktuálním datem jsou jmeniny v češtině (hned pod lištou se dny) a barevným fontem v odstínu aktuální sezóny jsou slovenské (j)meniny. 

Toto barevné dělení platí pro celý diář. Češi defaultní, Slováci aktuální barvou. Příklad shora: v pondělí má v Česku svátek Vendula a Venuše, na Slovensku Irena. V úterý Heřman a Hermína (ČR) a Zoltán (SK). Občas se to dá celkem logicky odvodit ze znění jmen (Vavřinec/Vavrinec), jindy se dokonce úplně potkáváme (Zuzana/Zuzana).
Státní svátky jsou označeny ostrou fuchsiovou barvou. Obě země mívají takové dny nastejno, ale v několika případech se přece jen liší; v takovém případě je v závorce za názvem svátku označeno, zda jde o český nebo slovenský svátek (ČR) nebo (SK), to pro případ, že by to z názvu jako Sedembolestná Panna Mária nebo Den vzniku České republiky nebylo úplně jasné. ;)

Pod každým pracovním dnem je ještě poměrně slušný prostor na zaznamenání různých poznámek (to-do list, menu, deník, fitness track, vtipné hlášky dětí, nebo umístění samolepky).
Pravý dolní roh dvoustrany pak zavírá měsíční přehled ukazující aktuální týden (v rámečku) a v jeho sousedství se zase tu a tam objeví nějaký hravý grafický prvek.

Týdenní kalendárium má stejný grafický lemující motiv, od měsíčního ho odlišuje malý barevný banner v záhlaví s názvem měsíce. Barva banneru vede až na samý okraj strany, bude tedy ve vazbě vidět na řezu a usnadní tak orientaci při hledání určitého období.
Jak jsem psala výš, týdenní kalendárium nebude ve standardu, bude volitelné (za příplatek k základní ceně diáře, snížené oproti předchozím verzím, samozřejmě).

Papírové kalendárium má rozměr 14,8 x 21 cm (A5).

K dostání bude ve standardní 4kroužkové variantě (TD Diář, ADK)
V 6kroužkové (Kikki.K, Webster's Pages, Filofax, Carpe Diem)
Nově bude v nabídce také zcela neděrovaná náplň, kterou si budete moci přizpůsobit na míru jiným atypickým diářovým deskám.


Tak tedy vypadá kalendárium na rok 2020.
A já jdu sepsat novinky v oblasti organizačních listů.

Báječný večer!

12 komentářů:

  1. Ahoj Fi, objevila jsem terapii domova koncem minulého roku a od té doby na tvé stránky nedám dopustit. Mám doma dvě malinkate torpéda (říkáme jim děti),které fungují jako kramářní a demoliční četa :-) S tvými stránkami a organizační sérii jsem kompletně přeorganizovala celý byt.a dokonce i s dětmi (2,5 a 1 rok) se domácnost da i jakžtakž udržet (čemuž jsem předtím nevěřila). Takže nevýslovné díky za tyto stránky! A na trhu hledám vhodný diář či kalendář pro me potreby, ale nic nenacházím, kromě tvého diáře. Ale ta cena :-( není v mých finančních možnostech.Jako rozumím, proč je taková jaká je.Kdybych řekla Ježíškovi, tak ten mě pošle do kytek (někteří Jezisci tomu prostě nerozumí :-)) Tak se chci zeptat, jestli třeba bude ještě nějaká soutěž ohledně diářů? Děkuji moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani,
      moc děkuji za tak krásnou zpětnou vazbu. Mě to vždycky tak strašně potěší a nabije energií, když si přečtu, jak to někomu pomáhá! Po hodně náročném víkendu a pondělku mě to pozvedlo :)
      Tak a k diáři - jdeš mi s dotazem i povzdechem přímo do rány. Takže soutěž bude, stejně jako každý rok. Kromě toho bude diář k dostání nově ve dvou variantách desek, přičemž jedny budou víc kompatibilnější s rodinným provozem i příjmy na rodičáku.
      Všechno postupně představím, jen teď hrnu před sebou další věci a musím postupně, tak prosím o trpělivost :)

      Takže těšit se můžeš docela určitě na soutěž i levnější diář :)

      Fi

      Vymazat
    2. super ☺️ sa tesim na nove dosky

      Vymazat
    3. Fi, tak to jsi mě moc potěšila! Třeba se na mě usměje štěstí :-) a když ne, tak budu střádat korunku ke korunce a třeba příští rok si ho pořídím. Protože ten tvůj diar si prohlížím na těchto stránkách už rok a z toho co je na trhu, je asi to nejlepší.

      Vymazat
    4. Ahoj Fi, tak jsem překvapivě vyhrála tvůj diář, juchúú a už ho mám doma. A je úplně božíííííí! Tak "vymazlený" diář jsem ještě neviděla, je fakt super a pro mé potřeby zatím úplně dostačující (ale uvidíme až na konci roku, až ho pořádně otestuji :-)) Mám diář mamahotel a podle barev na počítači to vypadalo, že bude víc červenější, ale je takový "něžně růžový" :-) Moc moc Ti děkuji a přeji všechno nejlepší do nového roku a spoustu splněných cílů pro tento rok :-)

      Vymazat
    5. Ahoj Jani, tak to je opravdu boží náhoda! To mám fakt velkou radost, že výhra klapla, to je neuvěřitelný! :) To jsem si vůbec nespojila s výherkyní JF z FCB, tak se teď dodatečně raduju dvojnásob. Vždycky si přeju, aby diář vyhrál někdo, kdo po něm touží a výhru fakt ocení.
      Přeju ti hodně spokojenosti, ať diář slouží a pomáhá.
      P.S.: opravdu na fotkách vypadal víc do červena? To mě děsí, na všech mých zařízeních je pastelově růžový, tak jako v reálu.
      Měj se moc fajn!
      Fi

      Vymazat
  2. Ahoj Fi, mockrat ti dekuji za to, co delas. Jsem na tom dost podobne jako paní Jana prede mnou. Na tve stranky jsem narazila loni koncem roku a od te doby jedu podle tebe A vse ma u nas konecne rad :-) dokonce i dovolena v zime byla bez stresu. Jsem take na rodicovske, ale tvuj diar a kalendar proste musim mit, takze jsem si postupne nasetrila ;-) ( u nas tez nechapavy jezisek ��) Proto jsem se chtela zeptat, jestli by nebyla moznost pri doruceni zasilkovnou platba na dobirku? Uz se nemuzu dockat, az bude diar ke koupi.

    OdpovědětVymazat
  3. Už se nemůžu dočkat kalendárií v e-shopu!

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Fi, taky ti moc chci poděkovat za tvojí práci, diář mám už třetí rok a je super. Jsem zvědavá na desky, mám šedé kotvy a pořád jsou parádní, ale až přijdeš s nějakou barvou, kterou mám fakt ráda, tak se určitě neudržím a koupím celý diář znovu a ne jen kalendárium. :o) Tvůj podzimní plán už se mnou plní i manžel... tak to mi přijde taky super, že i ten můj chlap to umí ocenit. Mej se hezky a ještě jednou díky.

    OdpovědětVymazat
  5. Přidávám se k zástupu spokojených! Také podle vás uklízím něco přes rok a funguje to :-). A se třemi (a půl) dětmi diář taky potrebuju! Takže si ho prostě nadělim sama :-). Děkuju moc za to,co tvoříte!

    OdpovědětVymazat
  6. Moc prosím o odkaz ke koupi diáře, nějak ho tu nemůžu najít=/

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, jaky design budou mit letosni desky TD diare? Vim o tom, ze budou az na začátku roku 2021🙂 Dekuji.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.