pondělí 4. listopadu 2019

Podzimní plán - 7 týdnů do Vánoc

Další díl Podzimního plánu je tady: do Vánoc nám zbývá 7 týdnů!
 

Jak vám to jde? Doufám, že dobře a hladce.


Co nás čeká tento týden?

  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků. Z minulých týdnů na to máme tyto tabulky: tipy na dárky a sledování stavu pořizování dárků (zejména těch objednaných na eshopech).
  • ve chvílích volna začneme sestavovat seznam adresátů vánočních přání a novoročenek. Je sice doba SMSek, MMSek a mailů, ale našim nejbližším uděláme největší radost ručně napsaným přáním. Je v něm často daleko více energie a pozornosti, než ve většině přeposílaných internetových hitech lidového umění.
  • jména si začněte psát - klikněte SEM - a postupně doplňujte i adresy. Ti, kteří "jedou" PP už podruhé (potřetí, počtvrté, popáté...) už jen otevřou starou dobrou "vánoční složku", kde mají z minulých let a kde mají již spoustu věcí připravených.


Zařídit
  • zkoukněte kritickým okem stav koberců a potahů sedaček. Pokud je jasné, že budete potřebovat profesionální čištění nebo zapůjčení profi stroje, objednejte si tuto službu HNED. Pokud to zmáknete samodomo, zachovejte klid a nechte si to na později. Teď jde o objednání služeb
  • objednejte se i do salónu ke kadeřnici, kosmetičce a na "mani & pedi" na předvánoční čas. Trocha hýčkání a zkrášlení vám v té době sedne víc, než kdykoli jindy. A časově si to budete moct rozhodně dovolit! Budete relaxovat a popíjet napěněné latté nebo šumivé lambrusco a pod slastně přivřenými víčky sledovat ten nákupní chaos a když Aladin dá - tak i tanec sněhových vloček za výlohou salónu.

Doma

  • omezíme zálivku pokojových rostlin. Odstavte květináče z parapetů přímo nad radiátory a zdroji tepla, s výjimkou tropických rostlin to nesnáší, a dejte je na světlé a teplotně stabilní stanoviště. Přes zimu je nehnojte (netýká se ovšem těch, které kvetou).
  • zazimujte nebo zlikvidujte rostliny z truhlíků za okny. Pokud tedy nemáte odolné odrůdy muškátů, ty ještě můžou dělat chvíli parádu. Okna a parapety ještě necháme být, na ty se vrhneme těsně před Adventem, aby byl pohled na křišťálově čistá nazdobená okna prvních adventních dnů maximálně potěšující. 

  • využijte času tráveném v kuchyni při misích tohoto týdne dle FlyLady a nechte projet myčku očistným cyklem s čisticí tabletou nebo jinými dostupnými domácími prostředky. Těmi jsou například ocet (naleje se na vnitřní dno, použijte cca 1 litr a prázdná myčka se nechá projet naprázdno na nejvyšší teplotu), nebo jedlou sodou (stejný postup). 

  • zatímco myčka pojede naprázdno, projděte v rychlosti bílé nádobí (tj. hrnky a talíře) a vyřaďte všechny okousané a naštíplé, které stejně (z tohoto důvodu) neradi používáte, nebo všechny ty reklamní a firemní, ze kterých vám stejně moc nechutná ;) a stejně tak se zbavte i těch kusů, které dlouhodobě nepoužíváte z nějakého úplně jiného záhadného důvodu a jen vám zabírají místo v kredenci.

Pro tento týden vše! 
Opět se nedejte se otrávit délkou seznamu, uvidíte, že vám jednotlivé úkoly zaberou mnohem méně času, než to na první pohled vypadá, zvláště, když je zkombinujete s denními misemi.


Nashle za týden u dalšího dílu! :)

Fi

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.