pondělí 18. listopadu 2019

Podzimní plán - 5 týdnů do Vánoc

5 týdnů do Vánoc! :)


 

Co nás čeká?

Ošéfovat musíme následující:

1. Dárky a balicí papír
2. Vánoční přání
3. Přípravu adventní výzdoby

1. Nejdříve se pro jistotu znovu podíváme, zda máme pod kontrolou všechny dárky, tj. pro každého obdarovávaného máme vymyšlený a zajištěný dar a garanci doručení do Vánoc u nákupů přes internet, což platí v této chvíli zejména u těch zahraničních a na zakázku dělaných. Logistika kolem vánočních dárků bývá největší stresový faktor, řádně sepsaný přehled a odškrtávací seznam přináší úlevu. Tak! 

1a. Založíme si univerzální nákupní seznam a na něj si napíšeme balicí papír, stuhy a mašličky, chybět by neměl ani dostatek lepicí pásky, washi, nálepky určené pro zabalení dárků.

2. V úterý si uděláme plánovací chvilku. Zasedněte nad šálek voňavého čaje nebo kávy a koukněte na seznam příjemců vánočních přání a novoročenek, který jsme začali kompletovat již před dvěma týdny. Nyní jej naposled projděte, spočítejte, kolik adresátů budete obesílat a na již rozepsaný nákupní seznam (na den pochůzek) si tak budete moct poznačit relevantní počet přání, obálek, nebo materiálu na výrobu, a nezapomeňte na známky, abyste se mohli vyhnout narvané poště a poštu odevzdat do nejbližší poštovní schránky. 

3. Již za dva týdny, konkrétně 1.12. začíná Advent. 
Budeme tedy rovněž řešit kreativní materiál na výrobu adventních věnců, girland a další výzdobu. Z komory (ve které jsme koncem října dělali trochu pořádek), nyní vytáhneme na světlo připravenou bednu s vánočními věcmi, svíčkami, světýlky a světelnými řetězi. 
Teď přišel čas na jejich kontrolu. Máme všeho dost? Svítí žárovky? Máte dostatečný počet svíček?* Stuhy na věnec na dveře? Nepomačkalo nebo nerozbilo se něco během uskladnění? 
Připište na nákupní seznam položky týkající se výzdoby a uveďte na něj vše, co bude potřeba pořídit.

V dalším týdnu (2511. dál) postupně umyjeme okna a v sobotu 1.12. určitě budete chtít dát vyniknout své adventní výzdobě, ať Vám tedy tuto jedinečnou sváteční činnost nekazí a nekomplikuje zjištění, že něčeho nemáte dost, nebo něco není připravené v pořádku.

Nashle u dalšího dílu příští neděli! ♥


* Většina věnců se prodává jen se 4 svícemi, ale pokud chcete každou adventní neděli zapálit odpovídající počet svící a na zlatou neděli mít 4 hořící svíce, budete jich potřebovat celkem 10, abyste mohli vždy nahradit svíčky, které vyhořely předchozí týden (a to nemluvím o tom, že někdo zapaluje i pátou, za Pannu Marii...).

P.S.: Oblíbený dětský odškrtávací kalendář bude koncem tohoto týdne, abyste si ho stihli vytisknout s předstihem. Odškrtávat začneme 25.11.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.