neděle 13. ledna 2019

FlyLady 14. - 20.1.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a prádelny
Návyk měsíce - udržovat čistý dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 

 

PONDĚLÍ 14.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je vyhodit v koupelně všechny prázdné obaly od gelů a šampónů, odstranit zbytečnosti z okrajů vany a připsat na nákupní seznam vše potřebné k dokoupení. Pozdě bycha honit, když stojíte pod proudem vody, třesete s láhvičkou, přemlouváte ji, aby vydala jednu jedinou poslední dávku, ale ona jen výsměšně prdí naprázdno..pfrrr!

Druhá mise je v prádelně, resp. v místě, kde máte pračku (a sušičku). Udělejte totéž, co v koupelně - vyhoďte prázdné obaly od pracích prostředků, sesypte nebo slejte zbytky (pokud to obsah dovolí, hezky pěkně svůj k svému, to dá rozum!). A připište si docházející položky na seznam.

********************************************************************************

ÚTERÝ 15.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (oslava výza, také jarní prázdniny se blíží!)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise tohoto dne: kdy jste naposledy probrali komínky s ručníky, ručníčky, osuškami, předložkami, žínkami a kosmetickými ubrousky a vyřadili nepoužívané a roztřepené kousky, aby nezabíraly místo? 
Vyperte také koupelnové předložky a koberečky. 


V prádelně: pokud máte volně stojící spotřebiče, pak nakoukněte za pračku nebo sušičku, jestli tam nezapadl nějaký drobný kus oděvu a rovnou tam odsud vyluxujte chomáčky prachu. Textilní prach je jejich nejlepší stavební materiál: do dvou týdnů je z něj kopie dobře živené myši a to nejen co do vzhledu, ale i reprodukční schopnosti! ;)


********************************************************************************

STŘEDA 16.1.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes se v rychlosti vyhází a přerovná dekorativní kosmetika. V ranním spěchu někdy nebývá čas vše vracet na místo, tak to uděláme právě dnes, aby nás v příštím ranním fofru nevytáčelo, že nemůžeme najít řasenku (kterou pak jindy najdeme mezi lesky na rty).

V prádelně: spárujte single ponožky, které máte uložené stranou už od minula a pokud se nezadaří, vyhoďte je nebo zužitkujte jinak.



*********************************************************************************

ČTVRTEK 17.1.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: den pochůzek zkombinujeme s návštěvou drogerie a nakoupíme vše, co je doma potřeba: zubní pasty, sprchové gely, šampóny, nová mýdla, papírové utěrky a hlavně toaletní papír. Nic neochromí chod domácnosti tak, jako jeho absence!


Totéž platí i pro prádelnu: dokoupit a doplnit prací prostředky. 



*********************************************************************************

PÁTEK 18.1.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.

Mise dne: na závěr týdne umyjeme umyvadlo a vanu. Trochu tekutého písku na měkkou stranu houbičky, přejet, opláchnout!

V prádelně otřeme pračku (sušičku). Na ně se práší stejně jako na každý jiný předmět v domácnosti a zaslouží si svoji péči, kamarádky naše! Stačí vlhký hadřík, s přípravky opatrně kvůli nápisům na panelech.

Paráda, pro tento týden všechno hotovo! :)

*********************************************************************************

SOBOTA 19.1.

Den volna pro rodinu. Každou sobotu trávíme volný den s našimi nejbližšími a především dětem vynahrazujeme naše týdenní uspěchané tempo.

*********************************************************************************

NEDĚLE 20.1.

Další den volna, den regenerace.
Stále ještě pokud možno nepracujeme, najdeme si čas na své záliby, obnovu sil a péči o tělo i duši.

1 komentář:

  1. Byt aktivni az moc se nevyplaci... ja jedu podle zonoveho uklidu a z fly si vybiram jen neco tento tyden sme v oblasti koupelny...rikam si no chtelo by to za tou prackou vycistit prebrat vsechny ty flasticky tak sem se do toho pustila rano sem zapla pracku jako vzdy a pre mi dite spinkalo pre vstavalo ve 3 a slo. spat v 6 kdy sem pro zmenu vstavala ja tak sem toho vyuzila a zacala zehlit(jindy nez kdyz spi to nejde) asi po hodine a pul se jdu podivat kdy ze pracka dopere a tam 3minuty a na zemi vsechna voda myslela sem ze me trefi slak 3 plne uklidove kyble vody dole u babci samozrejme mokry strop pre tam voda stala jakou dobu koupelnu mame na. chodbe a je tam dost vysoky prah takze voda nemela kam. tect tak si v duchu rikam vcera sem ji prejela jen tak nejak tak dnes to vezmu z gruntu. jedine pozitivum je ze ten kekel. za prackou je radne odmocil a sel. dolu raz dva. ponauceni kontroluj vyvod pracky po tom co deti rano opusti koupelnu hodne zdaru a bez nehod holky

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.