neděle 16. září 2018

FlyLady 17. - 23.9.

Tento týden jsme v oblasti ložnice
Návyk měsíce - Pořádná večerní rutina
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 


 

PONDĚLÍ 17.9.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (kromě ložnice)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je odlifrovat z ložnice vše, co do ní nepatří. Ložnice není odkladiště předmětů, které nemají své místo. Natáhněte si budíka na 15 minut a přeberte věci, které tam už dlouhodobě vytváří nepříjemné kulisy při vstávání i usínání. Nezapomeňte odnést i stohy časopisů, flakónky s parfémy, které vůbec nepoužíváte, ale máte je vystavené na toaletním stolku, kde na ně padá prach a brzdí vás při úklidu.




********************************************************************************

ÚTERÝ 18.9.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (podzimní prázdniny)
  • nahlédněte i za delší časový horizont a plánujte hory, zejména v tradičně nabitých termínech jarních prázdnin.
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes pokoříme hromádky oblečení v ložnici. Vy víte jaké - svršky přehozené přes křesílko, němého sluhu, nebo dokonce na podlaze u postele. 15 minut a sbíráme, odnášíme do koše s prádlem, nebo vracíme zpět do skříně.



********************************************************************************

STŘEDA 19.9.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 
Mise dne: je čas na pořádné oprášení povrchů v ložnici. Vezmeme to z gruntu, utíráme nejen povrchy nábytku, ale i obrazy, lampičky, sošky a jiné dekorace.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 20.9.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes vyměníme povlečení v ložnici, ale nebude to obvyklé šup šup, dáme si hezky záležet; lůžkoviny mezi výměnou povlečení vyvětráme, polštáře můžeme prohnat sušičkou, aby se načechraly, otřeme rám postele, potom povlékneme křupavě čistým povlečením a nezapomeneme i na výměnu košilek a pyžam.

*********************************************************************************

PÁTEK 21.9.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: odměníme se za celotýdenní úsilí umístěním nové vonné svíčky nebo pěkného obrázku či fotky, ať vidíme hned po ránu taky něco hezkého. :D

Víkend může začít!


*********************************************************************************

SOBOTA 22.9.

Den volna pro rodinu. Den volna určený pro tmelení rodiny a užívání si našich nejbližších, od dětí až po prarodiče. Žádné obvyklé sobotní galeje s hadrem a prachovkou! ;)
Nezapomínáme ale na hotspoty, stlaní a dřez.


*********************************************************************************

NEDĚLE 23.9.

Další den volna, den regenerace.
Vedle ranní a večerní rutiny si najděte čas jen pro sebe a dopřejte si něco radostného, povznášejícího. Počasí nahrává příležitosti k četbě příjemné knížky, sledování oblíbeného filmu nebo seanci ve vaně s pěnou a oblíbeným časopisem. Dělejte cokoli vás těší a dobíjí vám baterky a odměňte se za další týden vašeho snažení a nasazení, třeba malým aranžmá z čerstvých květin.

3 komentáře:

  1. Ahoj Fi, páteční mise se mi hodně líbí! Díky za záslužnou činnost, kterou svým webem děláš. Našla jsem jej po uveřejnění pidi zmínky v Ženě a život. Od té doby v tom lítám s Tebou:). Vyhovuje mi nenásilnost, volnost, kterou si lze v nastaveném řádu najít a přizpůsobit si na svou náturu a podmínky. Zkrátka, už dlouho jsem nečetla tak užitečné stránky. A pravidelně! Pokračuj prosím dál. Díky Karolina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvíte mi z duše, včetně té části o žaž ��

      Vymazat
    2. Milá Karolino i Anonymko, moc děkuju za komentář. Na Vánoce budu načínat 5. rok téhle činnosti, určitě s tím hned tak neseknu. Budete se možná divit, ale i já potřebuji kontinuální motivaci a inspiraci a fakt, že v tom jedeme takhle společně, mi pomáhá překonávat drobné krize a KOPr. :D
      Hezký den! ♥

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.