pátek 17. listopadu 2017

Odpočítáváme do Vánoc! :)

Nevím jak u vás, ale u nás už ta otázka padá denně.
A jak zesiluje masáž ze všech stran (vč. školky nebo školy, kde se začínají nacvičovat besídky atd.), bude padat ještě častěji. Je to:



Aby se i mladší děti lépe orientovaly v čase a abstraktních odpovědích jako je "za pět týdnů", "pětatřicet dní", nebo "24. prosince", připravila jsem pro ně odpočítávací a odškrtávací kalendář.

Myslím, že vám je to jasné, ale dětem bude potřeba vysvětlit stručnou legendu tohoto kalendáře:
  • Každá řada řetízku představuje jeden týden
  • 7 vánočních koulí pak jednotlivé dny v týdnu
  • V každé kouli je číslo, které symbolizuje, o který den do Vánoc běží
  • Pod koulí je datum. 

Všimněte si, že u dvou dat jde o vzácnou shodu, kdy 12.12. bude zbývat 12 dní do Štědrého dne a 27.11. bude zbývat 27 dní :) 

Odkaz na soubor ke stažení je ZDE.


Odpočítávat začínáme v pondělí 20.11., kdy bude zbývat 5 týdnu do Vánoc, 34 dní. Postupujeme zleva doprava, po číslech, odškrtáváme buď datum, nebo kouli, to je na dětech. 

Kalendář má formát A4.

Ať se hezky vyjímá na vašich nástěnkách a lednicích a hlavně, ať to dětem utíká! :)

Fi

6 komentářů:

  1. Děkuji :-) už vytištěno a dáno na lednici :-) Tomík ani nechtěl věřit, že už je to tak blízko :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to byla rychlovka :) Ať to Tomíkovi ubíhá rychle! :)

      Vymazat
  2. Fi, připomněla jsi mi tím moje dětství. Vždycky, když jsem se něčeho nemohla dočkat, tak jsme s pradědečkem na rám dveří namalovaly čárky a každý den jsme jednu odškrtávali. Když bylo všechno odškrtáno a nastal den D, tak jsme spolu slavnostně čárky na rámu dveří umyli. Já jsem měla úžasného pradědečka, letos by mu bylo 149 let ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásné. Já svoje praprarodiče vůbec nepoznala a prarodiče jen z jedné strany, takže takové krásné vzpomínky nemám. Ale doufám, že se dožiju pravnoučat (nebo aspoň těch vnoučat) a že s nimi budu taky dělat takové věci, na které si budou rádi vzpomínat ještě v jejich sedmdesáti. Třeba jak jsem vyráběla odpočítávací kalendář ve verzi illustratora z roku 2016 (Protože už teď vím, že jakékoli pokročilejší verze či programy už se ovládat nenaučím). :D

      Vymazat
  3. Fi, děkuju, i naši mají radost :-)

    I.

    OdpovědětVymazat
  4. Pozdě :-D Bombardovaná neustále onou otázkou vyrobila jsem před pár dny odstřihávací - každý večer se k němu žene s nůžkama. Zabila jsem hned několik much jednou ranou - vidí kolik zbývá a zároveň trénujeme orientaci v čase, která mu vůbec nejde, i samotné dny v týdnu + plus trénink číslic. Krom důležitých událostí jako Štědrý večer a Mikuláš ke každému dni dokresleny pravidelné aktivity a zde jde po O nebo nepopulárně zůstává spát :-)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.