sobota 7. října 2017

TD Diář 2018 III. - lamino karty a rozdělovníky

Laminované karty
Součástí TD Diáře jsou odjakživa laminované karty: stránky s vyšší gramáží oproti zbytku náplně, oboustranně zapouzdřené matným laminem, které umožňuje tyto stránky popisovat přiloženým permanentním popisovačem, který se nerozmazává a záznamy jdou později gumovat (integrovanou gumou v popisovači) nebo odstranit odlakovačem na nehty.
K tomuto řešení jsem došla poté, co jsem si všimla, že do běžného kalendária dokola zapisuji neustále opakující se záznamy. Protože takhle to zkrátka chodí, každodenní život je naplněn rutinami: Děti mají pravidelný školní rozvrh, pravidelné kroužky, doma se odehrávají pravidelná úklidová kolečka: pondělí ložnice, čtvrtek kuchyně, atd. 





První zalaminované karty, které jsem si proto kdysi vytvořila, byly karty s týdenním přehledem a pak jednotlivými dny v týdnu. 
Sem patří všechny každotýdenní prakticky neměnné události: pondělní porada, kroužky (a připomínky, co vše je na ně potřeba přichystat, protože bez kytary se blbě hraje na kytaru). Časy vyzvedávání dětí. Úklidové schéma (uvedení zón). S těmito záznamy se pak dlouhé měsíce prakticky nehýbá. 
Do dalších políček kolem už pak jen vpisuji aktuální věci: úkoly, priority dne nebo týdne, schůzky z kalendária, naplánované jídlo, položky k nakoupení nebo objednání, telefonáty atp. 
Někdo proto laminované karty používá na domácí a rodinné záležitosti a papírové kalendárium na převážně pracovní záležitosti a termíny (já kombinuji obojí).
Karty se od předchozích edicí příliš nezměnily, pouze jsou nyní více upraveny na pravou/levou orientaci strany a sladěné do letošních barev. 
Jedna novinka však přece jen přibyla: koukněte na řádku drobných transparentních kapek vody; věřím, že najdou využití, pomohou nám dodržovat pitný režim - 8 kapek jako 8 doporučovaných průměrných sklenic vody vypitých v průběhu celého dne - abychom nebyly vysušené jak tresky a nepobolívala nás hlava. ;)

Plánování menu
Kromě týdenního přehledu jsou v diáři i laminované karty umožňující efektivnější plánování vaření, nákupů a využívání surovin. Připravuji video, ve kterém vám využití (nejen) těchto karet předvedu.


Úklidové rutiny
Karty s úklidovými rutinami představují doporučované schéma úklidových činností takové průměrné domácnosti. Někdo z nich sestavuje svůj vlastní úklidový plán, jinému slouží jako připomínka některých činností nebo kontrolní checklist - i díky odškrtávacím okénkům u jednotlivých položek.

Takto oboustranně potištěných karet je celkem 9 (včetně  finančního přehledu, představeného minule).


A co nám zbývá?

Rozdělovníky.
Letošní jsou jednoduché, světlé, z jedné strany s designem rozsypaných konfet, který už znáte z titulky, z druhé strany čistě bílé (jdou používat oboustranně a zdobit třeba fotkami nebo vlepenými citáty). Stejně jako loni je rozdělovníků 6 a každý z nich má 4 cm dlouhý hmatník (ouško) jako v předchozích letech, a půjde popsat, nebo polepit jednou z přiložených indexových samolepek s navolenými tématy.

Prozatím vše, jdu zase pokračovat! :)

13 komentářů:

  1. Fakt se těším. A kvituji nápad s kapkami, s dodržováním pitného režimu bojuju... M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No právě já taky, zejména posledních pár týdnů, kdy je práce nad hlavu, teplo už není a "čidla na dehydrataci" jsou vypnutá, potřebuju to připomínat ;)

      Vymazat
  2. Kdy bude možnost objednat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V horizontu týdne nebo 10 dní - zdráhám se říkat konkrétní datum, protože když se pak něco zadrhne, tak je to na mašli.
      Tímto jsem chtěla diář představit, aby všichni, kdo jsou ve fázi vybírání diáře nebo náplně na příští rok, měli zmapovaný terén.
      Děkuju ♥

      Vymazat
  3. Super takže lamino karty se nemění, jestli dobře vidím? :) Už se těším :)

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou slovenskú jazykovu mutáciu nezvazujete? A cena za diár bude aká? Dakujem :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ty kapky vody jsou bezvadné. Celou dobu plánuju, že si vytvořím něco podobného a do diáře vložím. A ono to tam už bude!!! Tomu říkám servis. Jste naprosto skvělá... Máte můj obdiv ;)Ester

    OdpovědětVymazat
  6. Dnes mi dorazil diář a jsem z něj nadšená. :-) Škoda, že jsem ho neobjevila už dříve. Chci se zeptat, jak moc karty vydrží pokud popisky budu mazat odlakovačem? Nezničí se hned? Předem moc děkuji za odpověď. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, karty vydrží, nebojte se nic. Trochu odlakovače na tampon a setřete, povrch se nepoškodí, nebojte. Jen používejte odlakovač bez olejů, jinak by karty pak mohly být trochu mastné a další zápis by se mohl rozpíjet.

      Vymazat
  7. Dobrý den, kde mohu koupit úklidové rutiny?? Děkuji Čejková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer,
      tady :)https://eshop.terapiedomova.cz/doplnky-k-diari/lamino-karty-design-2018/

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.