neděle 22. října 2017

Podzimní plán - 9 týdnů do Vánoc

Vítejte u třetího dílu podzimního plánu!

Zbývá 9 týdnů do Vánoc. Doufám, že vám jdou první úkoly hladce od ruky a nikde to nedrhne.





Úkoly tohoto týdne

  • pokračujeme v nákupech dárků a jednotlivé objednávky evidujeme a odškrtáváme v tabulce, kterou jsme si vytiskli minulý týden v tomto odkazu
  • vyrážíme do kamenných obchodů na lov ostatních dárků, které je potřeba pořídit. Nechce se vám? Ani mně ne! Ale jistě se nám bude lépe nakupovat nyní, než za pár týdnů, kdy budou obchody narvané davy nervózních (často i kašlajících a frkajících) bližních.

Doma

  • postaráme se o příslušenství a blaho našich mazlíků. Kromě pravidelné běžné údržby pelíšků, záchůdků, akvárek a terárek také měníme filtry, žárovky, kontrolujeme, zda je všechno v pořádku a funkční. Rovněž zkontrolujeme očkováky a veterinární průkazy, zda se neblíží nějaký termín očkování, odčervení nebo jiné tortury. Toto se nám bude řešit lépe nyní, než v předvánočním období (a také náš bytový kocour se přimlouvá a vyřizuje, že když už to musí být, tak raději teď, dokud není venku tak nufně a nefučí do přepravky všemi směry.
  • omezíme zálivku pokojových rostlin. Odstavte květináče z parapetů přímo nad radiátory a zdroji tepla, s výjimkou tropických rostlin to nesnáší, a dejte je na světlé a teplotně stabilní stanoviště. Přes zimu je nehnojte (netýká se ovšem těch, které kvetou).
  • projdeme byt a sepíšeme si seznam drobných úprav a oprav, které bychom chtěli do svátků stihnout. Držte se při zemi a nepouštějte se do příliš náročných úprav, které by vás vysály po všech stránkách. Jde o drobná vylepšení a zútulnění: pověsit konečně obraz nebo nové fotografie, přivrtat poličku, přetřít odřenou zeď v jídelně, obnovit těsnění kolem vany, našít nové povlaky na polštářky atp. Své plány si můžete zanést do TÉTO TABULKY, rozdělit si je s partnerem nebo rodinou a postupně začít s realizací.

  Auto
  • objednejte auto do servisu na přezutí kol a předsezónní servis. Ať světla svítí, stěrače stírají, klakson troubí atd. Nechte si namazat těsnění kolem dveří olejem, ať přes zimu nezpuchří, dolít olej, fridex a další dobroty.
  • a rovnou si zkontrolujte povinnou výbavu: expiraci autolékárničky, reflexní vestu a nezapomeňte na deku, kdybyste někdy nedejbože uvízli.
  • koukněte i na platnost STK, ať není nějaké nepříjemné překvapení při silniční kontrole, pokuta před Vánoci zamrzí víc, než kdykoli jindy!


Pro tento týden vše! :)
Jako vždy se doma pěkně podělte o úkoly a vrhněte se na to.

Mějte se krásně a nashle u dalšího dílu za týden, kdy budeme odpočítávat už 8 týdnů do Vánoc!

1 komentář:

  1. Tak auto přezuto, přeci jen deno denně do školky tam a sem, ale s nakupováním bohužel moc pokračovat nejde, hold se letos budou muset prckové smířit s menšími vánoci.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.