neděle 29. října 2017

Podzimní plán - 8 týdnů do Vánoc

Vítejte u dalšího dílu Podzimního plánu!


 

Vichr sílí a šílí, teploty klesají, podzim se krásně vybarvuje a dostává ty pravé grády! Zbývá 8 týdnů do Vánoc a ten následující vyplníme těmito úkoly:

  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků. Každou přijatou a obstaranou položku odškrtáváme v tabulce, kterou jsme si vytiskli už před dvěma týdny
  • v souvislosti s Dušičkami (2.11.) provedeme patřičné úpravy a aranžmá místa odpočinku  našich nejbližších z druhého břehu

 Doma

  • provedeme lehkou debordelizaci komory, případně skříně (obvykle v předsíni), kde skladujeme takové-to-všechno. Už před časem jsme si definovali, co předsíňové úložné prostory obvykle skrývají - bývá to něco z níže uvedeného  (anebo taky všechno z níže uvedeného):
    - bundy, kabáty a obuv
    - úklidové a čistící prostředky
    - zřídka používané elektrické spotřebiče
    - drobné domácí potřeby
    - nářadí
    - dekorace
    - krmivo nebo stelivo pro zvířata
    - XXL balení pracích prášků, zásoby toaletního papíru a ručníků
    - recyklační nádoby
    - věci připravené k vrácení
    - nákupní tašky 
    - cestovní tašky a kufry
    - zásoby konzerv a zavařenin, pití
    - dekorace, ozdoby atd.
    Na podzim tyto prostory trochu pofackujeme, žádné velké přehrabování a gruntování, jinak hrozí zaseknutí a půldenní práce. Jeďte podle tohoto klíče:

  • útroby komory zmapujte, podívejte se, jestli se někdo něco nepomnožilo - nevykynula krabice se zavařovačkami nebo koš  s igelitkami? Box s věcmi k vrácení - nepřetéká? Nestěžuje si tchýně, že má málo plastových krabiček od proviantu? Věci určené k vrácení připravte a naplánujte předání.
  • zrevidujte zásoby úklidových a pracích prostředků, náčiní a drogistických zásob. Není někde něco prošlého? Je všeho dost? Napište si na nákupní seznam, co je potřeba doplnit.
  • zkontrolujte také zásobu žárovek a baterií.
  • přichystejte sadu na čištění a ošetřování zimní obuvi. Pokud jsou houbičky a krémy vyschlé, vyhoďte je a připište na nákupní seznam.
  • krabici s jarními a letními věcmi (třeba dekorace, sportovní potřeby) dejte co nejvíce nahoru a dozadu a naopak do popředí vytáhněte krabici s vánočními dekoracemi, svíčkami a světýlky. Odolejte pokušení se v tom začít přehrabovat. Pouze mapujete terén a přerovnáváte a chystáte si podmínky na další týdny!
  • vyhoďte nefungující spotřebiče, které v komoře čekají na opravu déle než tři měsíce, rozlučte se i s různými bezvadnými náhradními díly, zvláště takovými, pro něž nemáte ani pojmenování, natož uplatnění. 

Výborně, skvělé!

Nashle za 7 dní, u 7. týdne do Vánoc! ;)
Fi

1 komentář:

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.