čtvrtek 31. srpna 2017

Návyk měsíce září: večerní rutina

Zdravím v první zářijový předvečer!

Skončil nám srpnový návyk měsíce; doufám, že se vám podařilo osvojit si jej a kolečka prádelního soukolí se otáčejí jako uvnitř švýcarských hodinek: denně se prádlo vypere, usuší i složí, tak, aby žádný koš nepřetékal a nikde nestrašilo nevyprané ani usušené nesložené prádlo.
Jednou týdně nebo jednou za pár dní (podle množství) se pak odžehlí všechny "repre" svršky, tedy košile, kalhoty, halenky, ale i ubrusy a další věci z mačkavých materiálů.


Nyní je před námi další návyk. Pro řadu z vás už samozřejmost, protože se zároveň jedná o jeden z babysteps, tedy počátečních krůčků systému FlyLady. Přes léto ale přirozeně vlčíme (protože jsme lidi, to dá rozum ;)) a proto se hodí si tento návyk osvěžit a trochu se hodit do latě, tak, aby nám ten nový start do školního roku šel hladčeji a stresů bylo o něco méně.

Večerní rutina!
Mimochodem, na dovolené jsem četla časopis, k jehož koupi mě zlákal titul na obálce: Tajemství úspěšných žen spočívá ve večerní rutině. Byznysmenky, umělkyně a jiné vlivné osobnosti (a zároveň matky, jako třeba G. Paltrow, V. Beckham nebo JLo) se měly podělit o recept, jak má vypadat takový příkladný večer hvězdné ženy. Ne že bych čekala nějakou úplně převratnou techniku, která by mě naučila třeba vyspat se dorůžova a plné síly za pouhé 4 hodiny, ale i tak mě zklamalo, když jediné, co jsem se dověděla bylo, že se mám hlavně bezvadně a třífázově odlíčit (přípravky nejlépe z kaviáru atd. za bratru $50 za kus), naložit se do vany s bublinkami nebo solí z Mrtvého moře ($70), pokud možno při svíčkách ($10) a rutinu završit transcendentální meditací (k té, milé matky, potřebujete jen ticho a klid).

Takže zpátky do naší reality a běžného provozu, a rutinám pro běžné smrtelnice.
Večer to ještě jde, ale ta rána! Uéé! Je to skoro jako s kocovinou - čím větší neřád večer, tím horší ráno! :)
A tak je potřeba mít na paměti, že úspěšný (ve smyslu klidný) den začíná už večer.
Už to známe, stačí málo: připravit si věci na druhý den, poklidit kuchyň a největší provozní nepořádek v místech, kde se tvoří hotspoty, provést hygienu ještě předtím, než se nám u televize nebo uspávání dětí začnou klížit oči, a především - jít spát brzy!

Tak dobrou! :)


P.S.: O rutinách pro děti jsme si povídali v tomto článku.

6 komentářů:

  1. Opravdu člověk zlenivěl. Pračka, ale jela deno denně až na výjimky kdy do ní nebylo co dát. Večerní rutina přijde vhod. Syn jde prvně do školky, takže jsem zvědavá sama na sebe. Hlavně mi teď docvaklo že nemám do čeho dat věci co má mít sebou ve školce. Ještě že je tu víkend ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, jako kapsář?A měl ho na seznamu? Já totiž u prvního automaticky kupovala kapsář do školky a pak jsem zjistila, že to tam mají jinak, namísto kapsářů mají svoje skříňky (a do ní se ani ten kapsář nevešel, je to nudle). V další školce stejné :)
      Fi

      Vymazat
  2. Super, díky moc. V té hektice je potřeba nějaký řád..

    OdpovědětVymazat
  3. Moc prosím prestaly mně chodit maily, proto píšu sem, co můžu udělat pro to, abych opět dostávala denní terapii domova?

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.