neděle 30. července 2017

FlyLady 31.7. - 6.8.

Tento týden jsme v oblasti předsíně a jídelny
Finišujeme návyk měsíce - Swish & Swipe a od úterka začínáme nový: Várku prádla denně!
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



PONDĚLÍ 31.7.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Mise dne: vemte houbičku a šetrný přípravek a očistěte otisky prstů a zbytky drobných stolovacích nehod ze zdí v okolí jídelního stolu. Nedrhněte, ať nepoškodíte omítku. Cílem je trochu zlepšit stav a zdi prosvětlit.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 1.8.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny, bereme v potaz vše sezónní a levné
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků, obzvláště před odjezdem na dovču!
  • cokoli vás napadne
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes dopřejte péči vašim pokojovým květinám. Už je to nějakou dobu, co jste je v rámci jarního restartu oprašovali a navíc je takové vedro! Většině kytek udělá dobře, když jim šetrným proudem vody osprchujete nebo rozprašovačem osvěžíte listy a otřete. Oberte případné uschlé listy a pak je zavlažte roztokem s hnojivem (pokud jste tak v rámci vlastních rutin nedělali nedávno). Balkonové květiny zkontrolujte, jestli nejsou napadeny škůdci a odstraňte odkvetlé lístky.


*********************************************************************************

STŘEDA 2.8.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: dnes vyklepejte rohožky a otřete vchodové dveře, zvláště v těch namáhaných místech jako je okolí zámku a kliky zvenčí i zevnitř. Postačí pár minut a uvidíte rozdíl!


*********************************************************************************

ČTVRTEK 3.8.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise dne: Pokliďte jídelní stůl. Ten je přímo magicky přitažlivý pro letáky, poštu, časopisy, výkresy, školní papíry a vůbec papíry všeho druhu. Je to úplně přirozený důsledek našeho pohybu po domě a fungování. Abyste nemuseli stolovat mezi hromádkami papírů a váš stůl byl vždy prázdný a příjemný, zřiďte si poblíž stolu speciální místečko s dvěma třemi pořadači, kam budete ukládat písemnosti k vyřízení a účty k zaplacení, křížovky k vyluštění u kafe, letáky k prohlédnutí při sestavování nákupního seznamu a menu a další typy papírů, které se vám chronicky objevují na jídelním stole.
 
*********************************************************************************

PÁTEK 4.8.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Poslední mise týdne: dnes jsme poslední den v zóně 1 - předsíni a jídelně - a tak si stanovíme libovolnou povinnost v této oblasti: dodělejte cokoli bude potřeba. Utřete prach, vytřete nebo debordelizujte, je to na vás. 15 minut! :)


*********************************************************************************

SOBOTA 5.8.

Den stvořený pro čas s rodinou a přáteli. A užívání letní pohody, ať už pod slunečníkem, nebo pod okapem, je léto! :)

*********************************************************************************

NEDĚLE 6.8. 

Dobíjíme baterky a chystáme se na další týden.

**********************************************************************************

2 komentáře:

  1. Dobrý den, máte nějaké doporučení pro šetrný přípravek na to očištění zdí? Moc bych to potřebovala, ale vážně nevím čím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. AnnaJ, záleží na původu skvrn, ae v zásadě na takové ty ohmatané fleky (třeba kolem vypínačů) má pomáhat bílá křída. Já už léta maluju zdi jenom omyvatelnými barvami (Dulux), takže opravdu otírám vlhkou houbičkou a jde to dolů. Pozlobila mě jenom červená voskovka, ta pořád vylézala, museli jsme to úplně přetřít.
      Hodně dobrá je Magická houbička (Magic eraser) od Mr.Proper. Je to melaminová houbička, lehce abrazivní a pórovitá, dobře čistí a neškrábe povrch.
      V každém případě bych nejdřív na nějakém nejméně viditelném místě zkusila jeden z postupů (nejdřív bych začala vodou) a ujistila se, že to půjde bez poničení. :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.