neděle 28. května 2017

FlyLady 29.5. - 4.6.

Tento týden jsme v oblasti obýváku a jídelny
Končíme návyk měsíce - hýbat se!
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 29.5.

Úkoly tohoto dne
  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne bude rychlý debordel obýváku. Natáhněte minutku a 10 minut uklízejte oblečení, odnášejte nebo vyhazujte věci, které do obýváku nepatří, neplní zde svou funkci, překážejí a přitahují další binec, zkrátka pokropte doutnající hotspoty.


********************************************************************************

ÚTERÝ 30.5.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (Den dětí (!), Den otců, oslavy vysvědčení, dovolená atd.)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: pokračujeme v zóně obýváku. Postavte se doprostřed místnosti a dobře se rozhlédněte. Jak na vás působí? Není příliš zahlcený předměty? Jde ještě o útulné prvky, nebo krámy? Rozhodně se nemusíte zbavovat hned všech dekorací a předmětů, pokud vám pohled na ně přináší upřímnou radost a rádi se na ně díváte a rádi o ně pečujete, ale zvažte, jestli nejde jen o zvyk a vystavené věci spíš neignorujete. 
Budete ohromeni, jak upraveněji a vzdušněji bude váš obývák vypadat po odstranění jen několika málo věcí, a jak snadněji se vám pak bude utírat prach a udržovat pořádek.
Vaše dnešní mise je proto zbavit se podobných přebytečných věcí ve vašem obýváku.

 

********************************************************************************

STŘEDA 31.5.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes bude vysávací session v obýváku. Necháme vysavač vyšňupat všechny chuchvalce prachu na podlahách i pod nábytkem, sedačkou a křesly, v rozích. Ženy, netahejte samy těžký nábytek! Požádejte někoho o pomoc, nebo vyluxujte jen tam, kam dosáhne ten nejužší nástavec.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 1.6.


Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: Přesouváme se do zóny 1, kterou tvoří jídelna, předsíň a zádveří. Mnoho z nás má návyk na obou těchto místech odkládat věci po příchodu domů. Jde o došlou poštu, časopisy, drobné předměty. Dnes tyto hotspoty oběhneme a zlikvidujeme.
 
*********************************************************************************

PÁTEK 2.6.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky. 

Mise dne:  Pokračujeme v jídelně a zbavujeme se zbytečností, typických pro tuto zónu: nepoužívaný kuchyňský textil, prostírání a ubrousky, polámaná brčka, ohryzané čínské hůlky, nádobky na dochucovadla atd.


*********************************************************************************

SOBOTA 3.6.

Den volna, den pro rodinu a program s dětmi.

*********************************************************************************

NEDĚLE 4.6.

Najděte čas jen pro sebe. Udělejte pro sebe něco hezkého, povznášejícího, odpočinkového a radostného, se stejným nasazením, jako byste to dělali pro druhé - odměňte se za uplynulý týden, zasloužíte si to!

1 komentář:

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.