neděle 5. března 2017

FlyLady 6. - 12.3.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Končíme návyk měsíce - Oblékat se poránu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 6.3.

Úkoly tohoto dne
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První mise tohoto týdne: strčíme hlavu do lednice a zkontrolujeme stav a trvanlivost potravin - jde zejména o dlouhodobě uložené věci jako jsou dochucovadla a přísady na dvířkách lednice, nebo v zákoutích horních poliček. 


********************************************************************************

ÚTERÝ 7.3.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (jarňáky, velikonoční pobyty, čarodejnice, prodloužené víkendy v květnu atd.)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise tohoto dne: dnes strčíme hlavu pro změnu do spíže a kontrolujeme trvanlivost uložených potravin - vše, co se chýlí ke konci lhůty se snažíme zužitkovat a zahrnout do jídelního plánu. Se vším, čemu skončila trpělivost, naložíme podle svého uvážení - některé potraviny lze ještě zužitkovat jinak (suché potraviny, luštěniny bez známek napadení), jiné (masné, konzervy, zavařeniny) by opravdu měly skončit v koši. A ten blbý pocit, který z toho budeme mít, bychom si měli uchovat pro příští nákupní horečky v akcích!

********************************************************************************

STŘEDA 8.3.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: sklidíme hotspoty - skvělá příležitost, jak se vypořádat s pomnoženými ubrousky, zátkami a víčky od pití, zbytečnostmi, které se na lince v provozu nastřádají a začneme je přehlížet. Pryč se vším, co nám komplikuje kuchyňský provoz a brání udržovat pracovní desku čistou a suchou.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 9.3.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise tohoto dne: vezmeme hadřík a otřeme malé spotřebiče. Topinkovače, varné konvice, kávovary, sodovkovače... a všechny další věci na lince, doufejme, že jich není moc! Soustředíme se na otisky prstů a prskance; žádné velké drbání, odvápňování atd. - jde o povrchy a snažíme se vejít do limitu 15 minut.




*********************************************************************************

PÁTEK 10.3.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.



Mise dne: v závěru týdne se zaměříme na velké spotřebiče - lednice, trouby a sporáky, mikrovlnky, myčky. Zredukujeme počet magnetů, papírků, vzkazů a všelijakých okras na panelech spotřebičů, otřeme madla a jejich okolí od otisků, prskanců a cákanců, naleštíme nerez a kocháme se a tetelíme radostí, páč je všechno hotovo a víkend začíná!

*********************************************************************************

SOBOTA 11.3.

Den volna pro rodinu. Věnujeme se dětem, partnerům, rodičům a prarodičům, přátelům, jezdíme na výlety, pořádáme oslavy, navštěvujeme se.

*********************************************************************************

NEDĚLE 12.3.

Dnes je neděle, další den volna, který FL velí věnovat péči o sebe a svého ducha.
Udělejte pro sebe něco hezkého, povznášejícího, odpočinkového a radostného, se stejným nasazením, jako byste to dělali pro druhé.

Odměňte se za uplynulý týden, zasloužíte si to!

*********************************************************************************

9 komentářů:

  1. Hurááá jsme v kuchyni.Přijde mi,že kuchyň potřebuje více pozornosti.Nebo aspoň u nás.A teď,jak vylezlo sluníčko?????Nebo se moc často zdržuji v kuchyni ;-).
    Děkuji za příspěvek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kuchyně jsou takové živelné :) Mně pomáhá vmáčknout drobné mise do prostojů při vaření, pokud to situace a pokrm dovolí. A to je hodně znát.
      Hezký den! :)

      Vymazat
  2. Kuchyně to potřebuje jako sůl;) děkuji, zapsáno v diáři. Přeji hezký týden :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, předně děkuji za úžasné stránky. Párkrát jsem se pokoušela něco podobného sestavit, ale nikdy to nedokončila. Teď můžu přeskočit fazy plánování a jít rovnou na to.
    Mám dotaz. Myslela jsem, že denní úkoly mají být na 20 minut, ale to co je v plánu na pondělí se přece nedá stihnout? Chápu to špatně? Předem díky za vysvětlení.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobré ráno, pondělí je výjimkou a zabere víc času. O délce celého úklidu pak víc tady: http://terapiedomova.blogspot.cz/2015/03/pondelni-uklid-kolik-casu-zabere.html
      Pokud jste úplný začátečník, nezapomeňte si přečíst 31 BabySteps a především debordelizovat :) http://www.terapiedomova.cz/31-baby-steps

      Vymazat
    2. Děkuji, jsem úplný začátečník. Jedu 7.krok z BabySteps. Čtu si i články z blogu, ale jde to pomalu - mam čas jen při kojení 😀. Každopádně muž si už stihl všimnout změny a líbila se mu. Zapojit ho bude běh na dlouhou trať, je to superman v tvorbě hotspotů a zhromazdovani věcí co se můžou hodit.

      Vymazat
  4. Super blog Fi,moc dekuji,chytlo to i meho muze a zacal pomahat :-P Dana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, to vždycky čtu nejradší, když se "nakazí" i muži! :) Palec nahoru ♥

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.