neděle 29. ledna 2017

FlyLady 30.1. - 5.2.

Tento týden jsme v oblasti obýváku
Končíme návyk měsíce - udržovat čistý dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



PONDĚLÍ 30.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře (v namáhaných místech kolem kliky)
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Tento týden budeme pouhé dva dny v zóně 5, kterou je obývák. 
První misí tohoto týdne proto bude rychlý debordel obýváku. Natáhneme minutku a 10 minut uklízíme hromádky, odnášíme nebo vyhazujeme věci, které do obýváku nepatří, neplní zde svou funkci, překážejí a přitahují další binec.

Zítra je nejzazší termín výměny dálniční známky, pokud ještě nemáte hotovo, pak je čas sehnat novou a odstranit starou (...známku!).


********************************************************************************

ÚTERÝ 31.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (pololetní prázdniny)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: dnes bude vysávací session v obýváku. Všechny plochy i pod nábytkem, sedačkou a křesly, v rozích. Necháme vysavač vyšňupat všechny chuchvalce prachu i zbytky opadaného jehličí, které se v zákeřnosti vyrovná drobným Lego kostkám! 

Dnes je také vysvědčení; nebuďte vykolejení, pokud nebude úplně podle vašich představ. Nepřikládeje papíru a známkám fatální význam a už vůbec si jimi nenechte otrávit klima a vztahy v rodině. 
Záludnosti metody cukru a biče ve vztahu k vysvědčení a tlaku na výkon jsou docela dobře popsány zde:
Vysvědčení se blíží - část I.
Vysvědčení se blíží - část II.


********************************************************************************

STŘEDA 1.2.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: přesouváme se na tři dny do zóny 1, tj. předsíně, zádveří a jídelního koutu. První misí bude uklidit všechny svetry, tašky, boty, došlou poštu a knihy, které se mohou v této oblasti bezprizorně povalovat, prostě klasické zádveřní hotspoty. Totéž platí i pro jídelní stůl, pokud na něj odkládáte poštu nebo časopisy!

*********************************************************************************

ČTVRTEK 2.2.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes si vezmeme vlhký hadřík, prachovku (dobrým pomocníkem bývá i vysavač s kartáčovým nástavcem) a oprášíme a otřeme odvětrávací mřížky. Ty bývají umístěné v podlahách, parapetech, nízko nebo naopak u stropu, ve dveřích spíží, koupelen a komor. Pro svoji nenápadnost jsou opomíjené, dnes je proto oběhneme a jejich lamely očistíme od prachu a nečistot.


*********************************************************************************

PÁTEK 3.2.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: budeme pokračovat v boji s prachem a otřeme hrany lišt u obložení. Ať už jde o podlahové lišty parket nebo dlažby, či obložení stěn jídelního koutu nebo předsíně, dnes se zaměříme na jejich povrch a setřeme prach, který se zde usazuje. Zvláště u podlahy při stírání mopem zůstávají tyto plochy nesetřené, proto je potřeba jim čas od času dopřát samostatnou rutinu.
Nařiďte budíka nebo kuchyňskou minutku na čtvrt hodiny, jistě ale budete hotovi daleko dříve!


*********************************************************************************

SOBOTA 4.2.

Den volna pro rodinu. Dopřejte si menší rodinnou oslavu završení pololetí, třeba procházkou zakončenou návštěvou cukrárny nebo rodinným filmem, ať už v rámci domácího promítání, nebo návštěvy kina. 

*********************************************************************************

NEDĚLE 5.2.

Další den volna, den regenerace.
Nezapomeňte, i Bůh musel sedmý den odpočívat, jak byste nemohli potřebovat trochu oddechu i vy? 

*********************************************************************************

6 komentářů:

  1. Úkoly v diáři na odškrtávání připraveny :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahojte dievčatá, čitateľky, faninky tohto blogu. Od 5. januára mám zaplatený diár, ale do dnešného dňa mi nebol doručený. Niekoľkokrát som kontaktovala prevádzkovateľku tohto blogu e-mailom i komentármi pod článkami, žiadnu odpoveď o stave objednávky som však nedostala. Poraďte prosím, ako sa domôcť aspoň nejakej reakcie na moje otázky ohľadom objednaného, zaplateného, ale nedoručeného tovaru? Mám sa zmieriť s tým, že som prišla o peniaze a nechať to tak? Ďakujem. Naďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobré ránko, také se připojuji k odpovědi. S doručením diáře problém nebyl. Vydržte, určitě se situace brzy vysvětlí. Nemám sebemenší důvod nevěřit Fidorce, vždy vše klaplo. Přeji hezký den Lucie S.

      Vymazat
    2. ďakujem vám za povzbudivé slová. Presne tak to mám, skrátka mi to, ako vy Česi pekne hovoríte, hlava nebere :), že by v tom mohol byť nejaký podvod. Mám tento blog rada, ako som raz Fi písala, bola to u mňa láska na prvý pohľad, veľa som sa tu naučila, články sú vždy písané s vtipom a nadsázkou. A ten krásny diár, to bola tiež láska na prvý pohľad a už som sa naň skutočne tešila. Dnes som bola platbu pre istotu ešte raz preveriť osobne v banke, prevod prebehol v poriadku, tak dúfam, že už čoskoro dostanem aspoň info o doručení. Naďa

      Vymazat
  3. ahoj to musi byt nekde nejaky sotek....Fidorce verim,ale asi toho ma az moc....a trebas omylem padaji Tvoje emaily do spamu? ...Mikif

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravím za mě také nebyl problém diář došel jak měl a vše proběhlo v pořádku i komunikace byla skvělá:)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.