neděle 1. ledna 2017

FlyLady 2. - 8.1.


Tento týden jsme v oblasti vchodu, předsíně, zádveří a jídelního koutu
Nový návyk měsíce - Čistý naleštěný dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



 

PONDĚLÍ 2.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhodťe starý tisk a katalogy 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne bude 15 minutová debordelizace v oblasti zádveří, předsíně a vchodu. Po svátkách určitě vypadá tato zóna trochu jako bleší trh, nařídíme si tedy minutku a budeme vracet na své místo vše, co do této zóny nepatří, nebo zabírá příliš mnoho místa: zredukujeme boty, bundy, čepice a šály, zlikvidujeme letáky, tašky, hračky a sportovní potřeby. 
V úterý začíná škola a věci srovnané na svém místě pomohou redukovat ranní stres.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 3.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny, zpracujeme zbytky po svátkách (např. veky - zemlbába).
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil po pondělním a posvátečním šoku. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: zamrazíme, zpracujeme nebo vyhodíme zbytky jídla po svátkách, a ihned dáme na stranu cizí plastové krabičky nebo nádoby, ve kterých přicházel proviant od přátel nebo příbuzných. Tašku s věcmi k vrácení si připravíme do komory nebo předsíně na háček a při nejbližší příležitosti vrátíme, aby nám doma nepřekážely.


*********************************************************************************

STŘEDA 4.1.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce  

Mise dne: protřídíme a vyřídíme komínek došlé pošty, který se nám nakupil během svátků na botníku nebo přihrádce v předsíni a nebyl na něj čas.

*********************************************************************************

ČTVRTEK 5.1.

Úkol tohoto dne

Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.


Mise dne: vememe houbičku a šetrný přípravek a očistíme otisky prstů a zbytky stolovacích nehod v okolí jídelního stolu. Vyměníme ubrus na stole.

*********************************************************************************

PÁTEK 6.1.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prehistorickými parkovacími lístky.

Mise dnednes odstrojíme stromeček. Zimní dekorace budou ještě chvíli dělat parádu, ale adventní věnce, betlémy a ozdoby ze stromečku a vchodových dveří pečlivě uložíme na své místo.

*********************************************************************************

SOBOTA 7.1.

Den volna pro rodinu, věnujeme se dětem, návštěvám, sportu nebo relaxaci.

*********************************************************************************

NEDĚLE 8.1. 

Další den volna, určený péči o sebe a regeneraci.
Udělejte pro sebe něco hezkého, odpočinkového a radostného, dělejte něco, na co v týdnu nemáte čas a prostor.

17 komentářů:

  1. Dobrý den, nechodí mi denní maily. Funguje ještě tato služba? Děkuji. Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, chodily a přestaly?
      Nebo vůbec nezačaly?

      Vymazat
    2. Dobrý den, jsem jiný anonym a mám stejný problém - nechodí mi denní maily. Mně chodit ani nezačaly, zaregistrovala jsem se 30. 12. 2016. Nejsou ani ve složkách Spam, Koš, Hromadné.

      Vymazat
    3. Dobrý den. Maily chodily naprosto perfektně do 18.12.2016. Pak přestaly. Nenašla jsem je ani ve spamech na rozhraní. Používám outlook, takže vím, že ztracené maily musím dohledávat přímo z rozhraní na seznamu. Jitka

      Vymazat
    4. Ok, já to zkusím nějak prověřit a zjistit, čím to, u služby za 50 dolarů měsíčně už bych tyhle "dětské nemoci" rozesílání nečekala :(
      Pomohlo by mi, kdybyste mi napsaly i vaše emailové adresy, na které to nechodí. Podívám se ještě předtím na distribuční seznam, dřív, než udeřím na systém ;)

      Vymazat
    5. Mailovou adresu, na kterou mi přestaly chodit denní maily Vám posílám na mailové adresy Terapie domova a info. Nevím, kterou použít.
      Moc děkuji za prověření.
      Jitka

      Vymazat
    6. Jitko, děkuji, už jsem to dohledala a jdu to prověřit. Při té příležitosti jsem našla i ten druhý - pár dní starý mail - za ten Vám ze srdce děkuji, to je balzám...ještě se k němu ráda vrátím :)
      Zatím objetí a pusu! :) Fi

      Vymazat
    7. Od včerejška - 4.1. - už maily chodí i mně (jsem ten druhý, nový anonym). Moc děkuji. :)

      Vymazat
    8. Milá Fi, žel denní maily stále nechodí. Napadlo mne přihlásit svou mailovou adresu znovu, ale píše mi to, že to nelze ( mail has bounced and cannot be resubscribed?).Jitka

      Vymazat
  2. U nás půjde stromeček pryč až po neděli. A stejně děti řeknou "už?"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já budu proto odstrojovat v jejich nepřítomnosti, bude to méně problematické, než kdyby byly té tragédie svědkem :D

      Vymazat
    2. Tak u nás je stromeček pořád ještě ve "formě", tak to vidím na přespříští pátek :-)

      Vymazat
  3. Dobrý den, není to úplně k tématu, ale zjistila jsem, že na zalaminované stránky lze psát i perem PILOT FRIXON, které je i gumovatelné :-). Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to Vám ten Frixion zaschne? Já ho právě před měsícem uzmula manželovi, že ho budu používat na lamino do diáře, ale na nenasákavých materiálech zůstává mokrý a maže se. Pavla

      Vymazat
    2. Mně se teda taky Frixion mazal. Důkladným testováním jsem skončila u toho jediného typu Faber Castell, i když není nejlevnější...

      Vymazat
  4. Ahoj Fi, moje predchádzajúce mailové správy sa k tebe pravdepodobne nedostali, tak sa ozývam týmto spôsobom. Jedná sa o objednávku diára . Úhradu som urobila až včera, lebo s prevodom do zahraničia som mala opletačky. Viem, keďže som už úhradu urobila, je už ako sa vraví "po funuse" , aj tak som sa týmto spôsobom chcela uistiť, či si ešte objednávku "držala" a diár sa ku mne dostane. Ďakujem ti za info. Naďa

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Fi,
    prichazim s velkym DEKUJU za tvuj web, blog a diar ❤️ Ten jsem dostala (po nenapadne zmince manzelovi) k Vanocum a jsem fakt nadsena! Je proste dokonalej (diar i manzel :)). Blazene jsem v nem cely stedry vecer listovala, cuchala k nemu a osahavala desky (ted uz je rec jen o diari :-D). Kdyz jsem pak mela konecne chvili casu mezi vanocnimi navstevami a zacla brouzdat webem a hlavne blogem, doslo mi, ze jsem nedostala diar, ale poklad!!! Tim je pro me totiz cely vas blog, vsechny ty perfektni tipy, napady, bezvadne napsany clanky...
    Uz dlouho jsem premyslela, ze musim opravdu udelat neco s organizaci nasi domacnosti a vymyslet si nejaky funkcni system uklidu. Tak nejak jsem to brala jako svoje nepsane predsevzeti do noveho roku, coz manzel vubec netusil. Jenze znam se a vim, ze mi vetsina mych rozhodnuti delat neco jinak a lip moc dlouho nevydrzi (2-3 dny), ze nejsem schopna zmeny a nejake vnitrni motivace. Ale s vama prisla zmena, protoze FlyLady je - narozdil od mych napadu, rozhodnuti a velkych reci o tom, jak VSECHNO DNESKA uklidim - f-u-n-k-c-n-i system a to je proste bomba.
    Cisty drez mam uz od 26.12. a mam z toho desnou radost. Z drezu i ze sebe. Mam bily keramicky a na jeho cisteni jsem fakt hodne kaslala. Nejsem zadna spindira, ale mela jsem pocit, ze bilej drez proste ani nema cenu drhnout, protoze za chvili bude znova stejne zaflakanej. To byl velkej omyl.
    Svoji babicku si nepamatuju a moc me to mrzi. O to vic miluju mamincinu historku o tom, jak prijela k rodicum na navstevu uz v dobe, kdy mela sama vlastni domacnost a zeptala se s unavenym udivem babicky: mami, jak ty to delas, ze mas to umyvadlo porad tak cisty? Babiccina odzbrojujici a pritom tak jednoducha odpoved byla: Kazdej den ho umyju. :)
    Nechapu, ze me to s tim drezem nenapadlo uz driv, kdyz mam tuhle historku tak rada :) Jsem byla asi fakt blba, nebo co. Stitila jsem se odtokovyho sitka ve vlastnim drezu. Docela neprijemny, reknu vam :) No a ted nemam problem s nicim, protoze je to vsechno krasne cisty, i kdyz se v nem nahromadi zbytky jidla atd.
    Zacinam pomalu a vim, ze na sebe nesmim byt moc prisna, protoze v domacnosti se dvema detmi (3 roky a 6 mesicu) to proste nemuze byt hned a porad dokonaly. Ale moc se tesim, az na system uplne najedu a pujde mi to dobre od ruky. Kdyz me ted nejaky misto nebo kupicka nebo hotspot depta, reknu si jen: vsak na to dojde nejakej den/tejden rada, a hned je mi lip :-D
    Takze jeste jednou: Diky, ze uz ted muzu byt spokojenejsi a tesim se, ze budu jeste mnohem vic, diky lepsi organizaci a rozvrzeni prace. Juchu :))

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.