pondělí 16. ledna 2017

FlyLady 13. - 19.2.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a prádelny
Návyk měsíce - udržovat čistý dřez
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 

 

 PONDĚLÍ 16.1.

Úkoly tohoto dne
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

První misí tohoto týdne je vyhodit v koupelně všechny prázdné obaly od gelů a šampónů, odstranit zbytečnosti z okrajů vany a připsat na nákupní seznam vše potřebné k dokoupení. Pozdě bycha honit, když stojíte pod proudem vody, třesete s láhvičkou, přemlouváte ji, aby vydala jednu jedinou poslední dávku, ale ona jen výsměšně prdí naprázdno..pfrrr!

Druhá mise je v prádelně, resp. v místě, kde máte pračku (a sušičku). Udělejte totéž, co v koupelně - vyhoďte prázdné obaly od pracích prostředků, sesypte nebo slejte zbytky (pokud to obsah dovolí, hezky pěkně svůj k svému, to dá rozum!). A připište si docházející položky na seznam.

********************************************************************************

ÚTERÝ 17.1.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny (oslava výza, také jarní prázdniny se blíží!)
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: vyperte koupelnové předložky a koberečky.

V prádelně: pokud máte volně stojící spotřebiče, pak nakoukněte za pračku nebo sušičku, jestli tam nezapadl nějaký drobný kus oděvu a rovnou tam odsud vyluxujte chomáčky prachu. Textilní prach je jejich nejlepší stavební materiál: do dvou týdnů je z něj kopie dobře živené myši a to nejen co do vzhledu, ale i reprodukční schopnosti! ;)


********************************************************************************

STŘEDA 18.1.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: dnes se v rychlosti vyhází a přerovná dekorativní kosmetika. V ranním spěchu někdy nebývá čas vše vracet na místo, tak to uděláme právě dnes, aby nás v příštím ranním fofru nevytáčelo, že nemůžeme najít řasenku (kterou pak jindy najdeme mezi lesky na rty).

V prádelně: spárujte single ponožky, které máte uložené stranou už od minula a pokud se nezadaří, vyhoďte je nebo zužitkujte jinak.



*********************************************************************************

ČTVRTEK 19.1.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: den pochůzek zkombinujeme s návštěvou drogerie a nakoupíme vše, co je doma potřeba: zubní pasty, sprchové gely, šampóny, nová mýdla, papírové utěrky a hlavně toaletní papír. Nic neochromí chod domácnosti tak, jako jeho absence!


Totéž platí i pro prádelnu: dokoupit a doplnit prací prostředky. 



*********************************************************************************

PÁTEK 20.1.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.

Mise dne: na závěr týdne umyjeme umyvadlo a vanu. Trochu tekutého písku na měkkou stranu houbičky, přejet, opláchnout!

V prádelně otřeme pračku (sušičku). Na ně se práší stejně jako na každý jiný předmět v domácnosti a zaslouží si svoji péči, kamarádky naše! Stačí vlhký hadřík, s přípravky opatrně kvůli nápisům na panelech.

Paráda, pro tento týden všechno hotovo! :)

*********************************************************************************

SOBOTA 21.1.

Den volna pro rodinu. Každou sobotu trávíme volný den s našimi nejbližšími a především dětem vynahrazujeme naše týdenní uspěchané tempo.

*********************************************************************************

NEDĚLE 22.1.

Další den volna, den regenerace.
Stále ještě pokud možno nepracujeme,  najdeme si čas na své záliby, obnovu sil a péči o tělo i duši.

12 komentářů:

  1. Mysim, ze projedu ocistnym programem pracku. Da se nějak obdobne vyčistit i susicka?

    OdpovědětVymazat
  2. tak já musím z koupelny odstranit koš na špinavý prádlo, protože na jeho místo přijde sauna, s prázdnými obaly mně rozčilují mí puberťáci, nějak nejsou schopný je přemístit z poličky nad vanou do koše

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak teď přemýšlím na tím, jestli můj muž není v 78 letech tedy ještě puberťák.

      Vymazat
    2. Přesně, manžel taky obaly zásadně nevyhazuje. Ještě je zamaskuje mezi ostatní.

      Vymazat
  3. Z lichých ponožek jsme včera s dcerou vyráběly trička pro panenky. Inspirace Pinterest. Toliko k radě "zužitkujte ponožky jinak":-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak koupelnu jsem vzala komplet ...vcetne vyhozeni vseho i umyti,vycistila jsem i odpady..zitra jen vyperu koberecky a tenhle tyden splneno :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Vy se opravdu celý týden věnujete koupelně? Opravdu děláte každý den to, co je napsáno v úkolu dne? Já to dělám vždy v neděli ráno a tím, že to dělám pravidelně, tak mě to zabere cca 15 min. Dekorativní kosmetiku mám stále na jenom místě, prázdné obaly vyhazuji průběžně, tedy když se vypotřebuje a když dám nový, tak automaticky napíši na nákupní seznam - nezapomenout koupit pastu, takže doma máme vždy co potřebuji a nehromadí se mi zbytečně moc přípraků a na vaně máme každý jeden prcháč, pro děti jedne šampon, jeden šampon pro mě a ještě obyč mýdlo. Žádné zbytečnosti. Luxuji a vytírám o víkendu, protože přes týden chodím z práce pozdě a ono ruku na srdce, která z Vás po 8,5 hod v práci a příchodu domů cca kome 17 hod. ještě stíhá pondělní úklid. Já tedy né.
    Letáky třídím průběžně a na nějaké plánování jídel na týden dopředu nejsem a nikdy jsem nebyla a asi nikdy nebudu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kazdy to ma jinak. Pokud vy mate zajety system a dokonale ho zvladate, tak vam mozna tento web moc uzitku neprinese.
      Ale pokud mate s neporadkem a organizaci problem, jako treba ja mam, tak toto pro vas bude velka pomoc.
      Ja jsem za nej naopak rada. Sice ne vsechno vyuziju a kazdy den to nedelam, protoze kolikrat jeste po praci mam nejake aktivity, ale treba tri dny v tydnu se tomu venuji. Celkove mi to pomaha nejak s tim neporadkem bojovat.

      Vymazat
    2. Přesně,je to pro ty co to motivuje a baví. Já se těším na každý začátek týdne a na další uklizeci rozpis 😉

      Vymazat
    3. Já ty denní úkoly nedělám, snažím se dodržovat jen úklid, a i ten si občas přizpůsobím pro svoje potřeby. Není přece nutné držet se toho 100% za každou cenu. Mým cílem je snažit se udržovat byt návštěvyschopný, což se mi zatím daří, a taky si kvůli tomu nepotřebuju plánovat týdenní jídelníček :)

      Vymazat
  6. Já jsem rozený chaotik,takže i když se mi daří jen částečně jet podle rozpisu,stejně ti u nás vypadá o 100% líp,nez když jsem blog neznala. Jsem moc ráda,ze jsem ho objevila :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Já tenhle blog sleduji od samého začátku, vždy si ho vytisknu (první rok to bývalo denně) a i když mi někdy něco nevyjde, mám určitý klid, že někdo myslí za mně, co mám udělat. Dřív jsem sledovala a (pracně) překládala Fly Lady. Teď už se řídím jenom těmito úkoly. Mám totiž tu vadu, že v rámci "uklízení" jsem schopna převrátit na jedno hnutí mysli celý byt vzhůru nohama a pak mi to přeroste přes hlavu a vůbec nic nestíhám. Takhle se brzdím a nepouštím se do velkých nezvládnutelných akcí. A vím, že může kdykoliv kdokoliv přijít.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.