pondělí 12. prosince 2016

Vánoční plán - 2 týdny do Vánoc!

Ho ho hooo... Ježíškové, Santové, Papa Noëlové a Dědové Mrázové mají napilno, jejich svozová depa praskají ve švech, protože už za DVA týdny budou cinkat rolničky a skleničky a... budou Vánoce, aleluja...

A my se taky nenudíme.




V našem Vánočním plánu nás čeká následující:
  • dopsat a odeslat Vánoční pozdravy a přání. Odesílání si nechávám na týden až 10 dní před Štědrým dnem, protože mi přijde ideální, když nedorazí ani příliš brzy (stres pro příjemce, zejména, pokud nepatří mezi ty, kteří se na Facebooku chlubí už ozdobeným stromkem, někde prý už dokonce i leží dárky...!), ani pozdě (stres pro příjemce i odesílatele ;)). 
  • začít balit dárky. Pomalu a postupně. Stačí 2-3 dárky denně (tedy hlavně po večerech ;)). Zabalené dárky opatřete jmenovkou příjemce a poté si je odškrtněte ze seznamu a určitě si poznamenejte místo, kam dárky ukrýváte. Nestává se zrovna zřídka, že nějaký dárek zůstane někde zašitý a zapomenutý, nebo prostě k nenalezení. Vyvarujte se takové horké chvilky na poslední chvíli! :) 
  • nezapomeňte koupit nebo objednat baterie do všech dětských hraček a jiné elektroniky, ať není radost pod stromkem poloviční. Když už v tom budete, přiberte pár žárovek. A co bomba do sodovkovače, abyste o svátcích nepřestali perlit? Vemte to prostě z jedné vody načisto, když už stojíte v elektru!
  • vyperte sváteční ručníky a lůžkoviny se soby, vločkami, hvězdičkami, pokud si na ně potrpíte, ať jsou připravené na příští týden a hezky čerstvě voní. Nezapomeňte i na extra set pro hosty, pokud nějaké na svátky čekáte!
  • mrkněte na svůj nákupní seznam potravin na svátky z minulých dní a zvažte, co by se dalo objednat online, abyste se vyhnuli nákupům v supermarketu těsně před svátky. Udělejte online objednávku dostatečně dopředu a zarezervujte si i čas doručení (alespoň u Teska nebo Rohlíku to jde). Sice se mi snad ještě nestalo, že by mi vždycky přivezli všechno, ale přijde mi lepší vyběhnout do večerky pro jednu věc, než absolvovat tu košíkovou bitvu na prodejní ploše. 
  • opakuji se, ale pokud pečete cukroví, zaznamenávejte si v průběhu pečení postřehy, které k receptu máte. Nebývá na to sice čas ani nálada, ale v hlavě to neudržíte a pamatujte, že ladíte své vlastní recepty a je to přínos pro Vás do dalších let. 
A nakonec si docela určitě skočte s kamarádkou na drink nebo na vánoční večírek. Trochu se od všeho odreagovat, poklábosit, lehounce ovínit a chytnout jiskru ;)

A naberte síly na další týden, kdy nás čekají stěžejní věci...a první várka vaječného koňaku! ;)

Do té doby krásné a klidné dny....

Fi
PS: nezapomeňte zpívat a tančit! :)



3 komentáře:

  1. Prosím Vás, kdy odešlete diáře, které jsou už skoro 14 dní zaplacené?
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  2. já si dávám vaječný koňak od včerejška :) když dojde, zvládnu ještě jednu várku - tak na zdraví

    OdpovědětVymazat
  3. Fi, nemám FB, tak se opět ozývám tady- VELKÉ DÍKY za diář a příslušenství, opět nádhera, máš můj maximální obdiv, jak to všechno zvládáš! Krásné a hlavně klidné svátky a za rok zase budu ve frontě :-) EkoMartule

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.