čtvrtek 3. listopadu 2016

TD Diář 2017 - organizační část

Po odhalení nového designu desek a kalendária TD Diáře 2017 přináším další část představení TD Diáře v limitované verzi pro rok 2017.

Stejně jako u verze letošní, bude mít i ta příští 6 rozdělovníků s indexem (takovým tím ouškem, co vykukuje ven, také se mu říká hmatník) - obsah si tak budete moct rozdělit do šesti kapitol nebo témat. Jak už jsem psala loni, nemám v oblibě pevně rozvržené či sešité diáře, proto jsem vám chtěla dát možnost uspořádat si obsah a pořadí k obrazu svému a rozdělovníky proto nejsou popsané ani jinak označené. Je na vás, jakou z nabízených popisků a nálepek jim dáte, a v jakém pořadí si je do diáře vložíte, což je velká výhoda cvak-cvak kroužkové vazby.




Nové rozdělovníky pro příští rok budou v paletě šedé a růžové, aby se pěkně doplňovaly s deskami i kalendáriem, a ponesou motiv slunce s paprsky na obzoru a májakem vystupujícím z vln. Jsou z 300g papíru a navrch zalaminované matným laminem a pozor, oproti loňským jsou o pár milimetrů užší, aby ouška vykukovala méně a neopotřebovávala se. 
Koukněte, jak to rozdělovníkům sluší vedle desek letošního designu s kotvami! 



Tyto rozdělovníky i jejich ouška si budete moct sami označit popisovačem anebo označit samolepkami s jedním z několika předvolených témat, které budou, stejně jako u loňské edice opět součástí výbavy diáře na samostatném archu a budou tentokrát ve stejném odstínu růžové, jako je na rozdělovníkách nebo kalendáriu diáře. Sami si budete moct nalepit název kapitoly a rozdělovač ještě korunovat kulatou tematickou samolepkou o průměru 4 cm - myslím, že se úplně nabízí umístit ji mezi paprsky místo "slunce", co myslíte? ;) 
Vlepit ji ale můžete kamkoli jinam, třeba do spodní šedé plochy, pokud ji tedy nebudete chtít využít na vložení nějaké fotky, nápisu nebo citátu.

Předvolená témata popisků a samolepek jsou:
  • PROGRAM (kalendárium - denní, týdenní i měsíční, denní program)
  • DOMÁCNOST (rutiny, údržba, plánování menu, nákupní seznam, inventura mrazáku, důležité kontakty)
  • RODINA (školní rozvrhy, kroužky, přehled prázdnin, školní info, pediatr, hlídání dětí, ale i zvířata atd.)
  • WELLNESS (váha, sport, péče o tělo, návyky, péče o duši - wishlisty, kultura)
  • FINANCE (přehled plateb, přehled pojistek a bank. účtů)
  • OSLAVY (přehled jmenin a narozenin, výročí, gift listy, vánoce)
  • PRÁCE (záložka pro ty, kteří potřebují v diáři řešit práci víc, než údržbu domu, nabízí se tak místo pro vše, co může souviset s prací)
  • RŮZNÉ (co se jinam nevejde, můžete využít třeba na bonusové listy k výtisku, které jsou občas na blogu ke stažení, jako např. nyní v rámci Podzimního plánu)

Jak vidíte, témat je 8, tedy o dva navíc, to proto, že pro všechny z vás nemusí být zajímavá nebo využitá každá záložka. Na archu jsou z toho důvodu i extra dvě prázdné nenadepsané obdélníkové samolepky s kulatými rohy na ouška  (já využívám třeba na blog a záležitosti kolem Terapie domova).

TD Diář bude mít i v příštím roce několik zalaminovaných karet na opakované popisování. Když jsme u toho - letos bude ve výbavě takový popisovač, který lze vygumovat. Vím, že některým z vás nevyhovovala práce s odstraňováním permanentního fixu odlakovačem na nehty, proto tato změna, věřím, že k lepšímu. Popisovač Faber-Castell má gumu integrovanou na konci pera, takže se nemusíte bát, že byste s sebou museli tahat ještě gumu, a má velmi jemný hrot (0,4 mm), takže vaše záznamy budou nyní extra super fajné ;)

Zalaminované karty mají v TD Diáři své opodstatnění. Při vedení diářů v minulých letech mi nevyhovovalo, že jsem některé chronicky se opakující údaje (denní a týdenní rutiny, kroužky, například) musela do zblbnutí přepisovat, takže jsem si je po čase přestala psát a "nosila je v hlavě", což byl, v mém případě, informací konec :D 
S vědomím, že je nejenže únavné psát pořád víceméně stejné opakující se věci na denní listy v diáři, ale i toho, že pak takové zbytečně popsané (nebo opomíjené) tvoří zbytečnou "vatu" a objem diáře, aniž by vlastně byly 100% využity, jsem si vytvořila několik karet pro každý jednotlivý den v týdnu, ke kterému se vážou pravidelné rutiny (povinnosti, kroužky, pravidelné porady). Ty jsem zalaminovala, popsala a užívala pořád dokola, jen jsem si vždy smázla nerelevantní údaj a dopsala aktuálnější (například zóna týdne nebo návyk měsíce u FL), přičemž většina rutin zůstávala nedotčená po celé měsíce. Tento systém se mi osvědčil natolik, že jsem jej použila i pro TD Diář a obohatila jej o několi dalších, celkem 8 oboustranných karet o gramáži 175g s lehkým matným laminem:

1)  kalendářní týden s jednotlivými dny a týdenním přehledem:


Na takové kartě je dost místa pro všechny úkoly a poznámky - pro označení zóny, ve které se uklízí, denní mise, denní program, menu, nákup, vyřizování a jiné poznámky: 



Dále následuje 2) zalaminovaný dvoustránkový přehled menu na měsíc, nákupní seznam a obsah mrazáku:

Když přijde den, kdy je potřeba naplánovat vaření a nákupy (u FlyLady to bývá úterý, kdy už se dojídají zásoby z víkendu a zároveň se rýsuje program dalšího víkendu), řada z nás bývá absolutně v koncích a neví. Dennodenní starost o nasycení rodiny může být velmi vyčerpávající, proto je důležité do něj vnést systém, který po zaběhnutí představuje velkou úlevu.
Proto má TD Diář dvoustránkový zalaminovaný přehled s jídly na měsíc. Můžete si do něj sepsat oblíbený repertoár jídel s klíčovými surovinami a buďto jej dodržovat den po dni a "rotovat", nebo se seznamem jen inspirovat a vybírat z něj jako v restauraci při plánování.
Sepsaný obsah mrazáku vám zase pomůže efektivněji využívat zamražených zásob, a seznam potravin a surovin vám nedá zapomenout na některé položky, kvůli kterým byste se museli vracet do obchodu zas a znova. Přesně tak, jak doporučuji v příspěvku na téma listopadového návyku ohledně plánování jídla.

Nakonec za 3) zde máme zalaminované pravidelné údržovací či úklidové rutiny: denní (ranní a večerní), týdenní, měsíční, kvartální, půlroční a roční. Karty mají extra místo i k připsání vlastních rutin a u každé položky je okénko k odškrtnutí.



Organizační část diáře potom tvoří ještě tyto předtištěné listy:

1. školní a kroužkový rozvrh/organizace školního roku (prázdniny a svátky)
2. info k hlídání dětí/kontakty na lékaře
3. krizové kontakty/důležitá čísla (na "všechna nádraží")
4. tabulka na zaznamenání tipů na výlety v letní i zimní sezóně/tipy na aktivity a výlety s dětmi (abychom měli kam s předstihem sáhnout a nelovili na netu na poslední chvíli...)
5. tipy na dárky (dtto)
6. přehled jmenin
7. list na zaznamenání narozenin a výročí
8. tři strany k zaznamenání kontaktů jako jsou poštovní i emailové adresy a telefonní čísla
9. měsíční wellness list pro sledování důležitých kritérií pro nastartování úspěšné diety (pitný režim, jídelníček, pohyb, spánek - podpora, která je důležitá zejména v prvním měsíci!)
10. celoroční odškrtávací přehled pro sledování 12 návyků měsíce FlyLady (den za dnem, odškrtávání motivuje a posiluje!)
11. tabulka pro záznamy tělesné váhy (pro mapování vývoje během roku)
12. události k pohlídání: konec výročí nejrůznějších pojistek, STK, hypoték a revizí (nejen abychom neprošvihli platnost a splatnost, ale abychom stihli případně hýbat s jejich výší v podmínečné lhůtě)
13. celoroční přehled pro odškrtnutí uskutečněných měsíčních ale i nepravidelných plateb
14. evidence nákupů v eshopech
15. karta pro záznam přístupových údajů při registraci na jednotlivé eshopy a weby (taky zapomínáte pod jakým jménem a mailem jste se před časem přihlásili při nějakém nákupu a nechcete se znova registrovat? Teď by se to už nemělo stát...)
16. záznamy pro tipy na různá vylepšení, opravy a projekty v domácnosti
17. tipy na filmy, seriály, divadelní představení nebo výstavy ke shlédnutí
18. tipy na příjemnou četbu (třeba o nedělních chvilkách "pro sebe")

Závěrem patří k výbavě diáře ještě 200 ks malých barevných kulatých samolepek s piktogramy symbolizujících spoustu předmětů či událostí, od domácích prací (spíše spotřebičů) až po vánoční ozdoby, narozeninové dorty a balonky, kávu či pivko s přáteli; takový malý bonus abyste se mohli vyřádit a zpestřit si okénka a kolonky v diáři a prosvětlit tak vaše všední i nevšední dny (ehm - ten piktogram se zoubkem, pravda, úplně radostný není ;)).
Piktogramy mají průměr 1 cm a  jsou opravdu decentní; celkově jsem si při tvorbě diáře dala záležet na tom, aby (kromě toho aby byl skutečně funkční) byl elegantní a zdobný tak akorát a po jeho vytasení na veřejnosti jeho majitel(ka) nebyl(a) ztotožňován(a) se zastydlými pubescenty :).
Na konci diáře najdete také průhlednou kapsu na zip, kam si můžete schovávat drobné papírky, lístečky, účtenky, vizitky, samolepky, karty nebo jiná tajemství.





Líbí se vám nová verze TD Diáře? Toužíte po něm? Potom zaostřete a nepropásněte šanci jej VYHRÁT!:
 

Pravidla soutěže budou zveřejněna současně při zítřejším zahájení. Těším se!

Fi

PS: Děkuji za vaše zprávy a dotazy! Moc mě váš zájem těší! Protože se otázky často opakují, jdu je nyní zpracovat a nahodím je sem :)


24 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Cekani stalo za to. Uz se na nej těžším. Bude mozne si fix dokoupit i k samostatne naplni? Dekuji.

      Vymazat
    2. Samozřejmě, fix bude v eshopu. Ten teď budu o víkendu překopávat :)

      Vymazat
  2. Dobry vecer, uz se nemuzu dockat noveho diare. Ten lonsky byl takovy testovaci, tesim se, ze letos ho vyuziji jeste lepe.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, zajímalo by mě, zda půjde náplň dohromady s loňským červeným diářem. Dále bych se chtěla zeptat, zda myslíte, že je šedá verze vhodná i pro muže... Organizačně by - po vynechani některých záložek byl ideální ... Jen nevím, nakolik se tam promítá ta růžová... Díky za odpověď, Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nová náplň vypadá pěkně s oběma diáři - loňskými plástvemi i letošními červenými puntíky. Přidám fotky, abyste to viděli.
      Šedý diář by pro muže mohl vyhovovat, ale osobně bych ho doplnila šedými rozdělovníky, které byly u "jahod" a červenými samolepkami. S růžovou barvou v kalendáriu by se smířil? Zkusím to nakombinovat a vyfotit společně.

      Vymazat
    2. To by bylo skvělé, děkuji! Šedé rozdělovníky by bylo možné dokoupit? Vložila bych tam své, z jahodového diáře, ale mají po tom roce používání roztřepené rohy a nevypadalo by to nejlépe. S růžovou v kalendáriu by se snad smířil, doufám...na fotkách vypadá mírně... případně ho přesvědčím, že je lososová :D Děkuji Vám, jste úžasná!
      Martina

      Vymazat
  4. Dobry den,kdy bude mozne si ho koupit??? Dekuji a miluju vas!!! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je hezké, děkuji, to mi dlouho nikdo nenapsal :D
      Zatím nedokážu říct, kdy přesně bude naskladněn na eshopu, po loňské zkušenosti se to bojím odhadovat, i naléhat na tiskárnu a znervózňovat je. Loni to vedlo ke kiksům a nutnosti následného přetisku, tomu se chci letos opravdu vyhnout.

      Vymazat
  5. Ten fix je fakt super inovace. S tím odlakovačem mi to také nevyhovovalo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu. U fixu vidím i výhodu možných úprav v "terénu" :)

      Vymazat
  6. tento diar je uzasny. na sutaz sa velmi tesim

    OdpovědětVymazat
  7. Už dlouho mě nic tak neuchvátilo :-) Je fajn se na něco takového těšit :-) Díky za super práci a doufám, že s diářem společně najdeme to pravé souznění :-) Krásný večer! Lucie Palkovičová

    OdpovědětVymazat
  8. prosím jak si vytvořím profil nebo jak tady mohu komentovat, aby bylo vidět moje jméno?moc děkuji diana michálková

    OdpovědětVymazat
  9. Mohu se zeptat jaký je rozměr diáře? A4 nebo A5? Děkuji a fandím vám.
    Hezký den Olga

    OdpovědětVymazat
  10. Hm, letos si ho už konečně budu muset pořídit :-). Koupila jsem si zatím jen diářové desky (se spoustou kapsiček, což mi vyhovuje) na 4 kroužky s tím, že si do nich kalendárium a ostatní "střeva" ála TD diář vyrobím... No samozřejmě na to nedošlo, to se prostě nedá :-). Akorát teď už nevím, co vše šlo koupit zvlášť, tak se zeptám - bylo by možné koupit kalendárium a organizační část verze 2017 a k tomu šedé rozdělovníky a červené samolepky z minula? Přiznám se, že motiv majáku a hlavně růžová barva mě moc neoslovily :-( (decentně v kalendáriu mi tolik nevadí). Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Chmmm, když bude soutěž končit v úterý, nemohlo by to znamenat, že by třebas ve středu byl v prodeji? :P Já už mám všech těch lístečků a půlný hlavy po krk! Kdybys jen viděla, co mi teď přišlo za harmonogram ze školy, už si to nutně potřebuju zapsat na jedno místo :D

    OdpovědětVymazat
  12. Fí, co mi to děláš, já myslela, že ten loňský je dokonalost sama, ale tento je ještě lepší a hlavně popisovač je fakt něco! Ale tahle nová "střeva" a popisovač si můžu určitě dokoupit do toho svého původního, že jo;-)

    OdpovědětVymazat
  13. Dlouho jsem sedela na internetu a nemohla najit idealni kousek,kombinaci diare a planovace.Myslim,ze td diar splni naprosto me ocekavani! Uz se nemuzu dockat,az ho budu drzet v ruce a zaplnovat poznamkama,lepitkama!Diky vam:)Katka Z.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.