neděle 6. listopadu 2016

Podzimní plán - 7 týdnů do Vánoc

Další díl Podzimního plánu je tady: do Vánoc nám zbývá 7 týdnů!


 

Jak vám to jde? Doufám, že dobře a hladce.


Co nás čeká tento týden?

  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků
  • ve chvílích volna začneme sestavovat seznam adresátů vánočních přání a novoročenek. Je sice doba SMSek, MMSek a mailů, ale našim nejbližším uděláme největší radost ručně napsaným přáním. Je v něm daleko více lásky a energie, než ve většině přeposílaných internetových hitech lidového umění.
  • jména si začněte psát - klikněte SEM - a postupně doplňujte i adresy. 


Zařídit
  • zkoukněte kritickým okem stav koberců a potahů sedaček. Pokud budete potřebovat profesionální čištění nebo zapůjčení profi stroje, objednejte si tuto službu HNED. Pokud to zmáknete samodomo, zachovejte klid a nechte si to na později. Teď jde o objednání služeb
  • objednejte se i do salónu ke kadeřnici, kosmetičce a na "mani & pedi" na předvánoční čas. Trocha hýčkání a zkrášlení vám v té době sedne víc, než kdykoli jindy. A časově si to budete moct rozhodně dovolit! Budete relaxovat a popíjet napěněné latté nebo šumivé lambrusco a pod slastně přivřenými víčky sledovat ten nákupní chaos a když Aladin dá - tak i tanec sněhových vloček za výlohou salónu.

Doma

  • komáři už snad dají pokoj, takže opatrně, abychom neulomili úchytové packy, stejně křehké jako ty komáří pracky, vyndáme sítě z oken, vysprchujeme je (to uvidíte tu špínu!), necháme volně uschnout a potom zabalíme do fólie a uložíme na bezpečné místo, tak, aby se nezkroutily, nebo na ně něco nemohlo během zimy spadnout či tlačit, poničit je či jinak zdeformovat.
  • zazimujte nebo zlikvidujte rostliny z truhlíků za okny. Pokud tedy nemáte odolné odrůdy muškátů, ty ještě můžou dělat chvíli parádu. Okna a parapety ještě necháme být, na ty se vrhneme těsně před adventem, aby byl pohled na křišťálově čistá nazdobená okna prvních adventních dnů maximálně potěšující. 

  • využijte času tráveném v kuchyni při misích tohoto týdne dle FlyLady a nechte projet myčku očistným cyklem s čisticí tabletou nebo jinými dostupnými domácími prostředky. Těmi jsou například ocet (naleje se do nádržky a prázdná myčka se nechá projet naprázdno na nejvyšší teplotu), nebo jedlou sodou (stejný postup). 

  • zatímco myčka pojede naprázdno, projděte v rychlosti bílé nádobí (hrnky a talíře) a vyřaďte všechny okousané a naštíplé, které stejně (z tohoto důvodu) neradi používáte, a stejně tak se zbavte i těch kusů, které dlouhodobě nepoužíváte z nějakého úplně jiného záhadného důvodu a jen vám zabírají místo v kredenci.

Pro tento týden vše! Nedejte se otrávit délkou seznamu, uvidíte, že vám jednotlivé úkoly zaberou mnohem méně času, než to vypadá!


Nashle za týden u dalšího dílu! :)

Fi

1 komentář:

  1. Parada, dekuji za dalsi inspiraci.Vcera jsme vymalovali a dnes nastehovali loznici, jeste nas ceka kuchyn a vstupni hala takze cca dalsi dva vikendy, jen mi ten bezva dojem kazi nejaky bacil co se nam pokousi vetrit do přízně. Snad ho to brzy omrzi a zacneme fungovat normalne.

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.