pondělí 24. října 2016

TD Diář 2017 - představení kalendária

Všechny vás moc zdravím,

ani nevíte, jak moc mě těší, že se vám letošní design desek líbí! S bušícím srdcem čekám, jak přijmete vnitřní náplň.

Jak už jsem předesílala, kalendárium na příští rok se totiž bude lišit od toho letošního.

Nová barevná paleta kalendária bude - stejně jako desky - v odstínech šedé a pastelově růžové. Majitelky modrošedých pláství z první edice, nelekejte se, barvy k sobě jdou hezky a určitě vás potěší, že příští náplň bude více uživatelsky příjemná, protože: BUDE DATOVANÁ! Celoročně. A se svátky! Ale nepředbíhejme :)



Každý jednotlivý měsíc roku 2017 bude otvírat jakási titulní stránka s názvem měsíce a na ni si budeme moci shrnout stěžejní události a poznámky, jako jsou výročí, svátky a narozeniny slavené v daném měsíci, dále důležité události, termíny, zkoušky, uzávěrky a jiné záležitosti k vyřízení. Následuje kolonka pro domov a projekty týkající se domácnosti a bydlení. Speciální kolonku jsem udělala i pro návyk nebo výzvu měsíce, které nás budou čekat, a poslední kolonka "jiné" je určena pro libovolnou oblast; může jít o studium, zaměstnání, fitness, ale třeba i zábavu, protože ta je neméně důležitá!
Kalendárium každého měsíce bude uzavírat linkovaná stránka jen pro poznámky a malůvky, to je přesně to místo, co mi chybělo v předchozí verzi, a tak veselé hlášky a průpovídky mých dětí a malůvky stvořené během telefonátů doposud končily v kolonkách kalendária, což nebylo úplně praktické ;)

Tato první a poslední strana se pak vedle sebe hezky setkají a vypadají takto:


Po titulce každého měsíce (na fotce nahoře napravo) se vám otevře měsíční přehled na dvoustraně. Vypadá takřka stejně jako loni, jen kolonky s názvy dnů úplně v záhlaví jsou nyní užší, což je podle mého skromného názoru dělá elegantnějšími, a přibylo znázornění fází měsíce, po kterém zde byla loni poptávka (s některými fázemi lunárního cyklu se totiž pojí nejrůznější zkrášlovací, hubnoucí i ozdravné procedury, které mají v ten správný čas mimořádné účinky. Úplněk například v listopadu 2017 tedy připadá na sobotu 18. Jen nevím, jestli chci vědět dopředu, že tu noc nebudu dobře spát a kocour bude prskat na měsíc, ale doufám, že den poté budu o dvě kila lehčí! :)).


Na tento měsíční přehled ihned navazuje týdenní kalendárium s daty a jmeninami. Samozřejmostí je uvedení očíslovaného týdne v levém horním rohu...


...a označení Státních svátků červenou barvou...



a to i v mrňavém kalendáříku v pravém dolním rohu, kde je vždy vyznačen aktuální týden, ve kterém se nacházíme.


A nakonec: titulní stranu diáře může letos zdobit, budete-li chtít, i vaše ctěné jméno. Budete si ho moct jednoduše vytisknout doma podle úplně snadného minitutorialu, a pokud nemáte tiskárnu, dotisknu vám jej já! :)
Jako Martině, která se na facebooku tak těší! :)))



Tak co říkáte, půjde to?

Zítra se mrkneme do organizační části diáře. Ta už se bude od loňské edice lišit minimálně, třetí díl je proto určen zejména všem, kdo TD Diář ještě neznají.

Ahoj zítra!

Fi

52 komentářů:

  1. Slovenska verzia asi nebude a ako sa da objednat?

    OdpovědětVymazat
  2. Krásny druh písma, náväznosť prvej a poslednej strany v mesiaci priam ukážková, ale pre mňa je jedno veľké ale :-( všetko je v češtine :-( Ja viem, prioritný je pre vás český trh, ale všetky meniny a sviatky sú podľa českého kalendára a tým sa pre slovenky stávajú zmätočnou informáciou. To, že predchádzajúca verzia nebola datovaná malo výhodu v tom, že rôzne významné a pravidelne sa meniace dátumy som si písala inak - tvorili tak poznámku bez zapisovania a ak som dačo dokafrala nebol problém vymeniť list. Nezvažujete "nemeninovú a nesviatkovú" verziu? A názvy mesiacov by mohli byť v slovenčine ako nálepková príloha, prípadne príloha na stiahnutie na webe, ktorú si už poprelepujeme. Inak všetko nádherne spracované a premyslené
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočky zo Slovenska, myslím aj na vás! ;)
      Už mám za sebou ten malý očistec s českým kalendáriem, přepsat to jinými názvy měsíců, dní a jmen už nebude tak složité. Jen mi dopřejte trochu času, stále řeším technické potíže s některými částmi tohoto tisku, pak přijde na řadu slovenský, jen teda v menším nákladu a ještě netuším, jaká bude cena, ale vedu to v patrnosti. :)

      Vymazat
    2. Tak to je úplne super že na nás myslíte a že budeme mať slovenský diár. Ja teda náplň, lebo aj keď ten ružový je skvelý, predsa len na ten červený nemá :-) Ja si už bez diára neviem predstaviť svoj týždeň :-) Možno sa raz odhodlám a pošlem vám nejaké foto.
      Lenka

      Vymazat
  3. To je tak parádní, už se moooc těším až půjde do prodeje. Palec nahoru, tahle vychytávka mi v předchozím chyběla, pravidelně sem zapomněla doplňovat a dočíslovávat dny a týdny :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, bylo to trochu nepraktické, loni to bohužel jinak nešlo, byl to velký krok do neznáma. Moc děkuji, mám radost, že toto vylepšení vítáte! :)

      Vymazat
  4. Uhuuu ^^ to je bajecne, uzasne, nejuzasnoucnejsi!! Nemuzu se dockat!!

    OdpovědětVymazat
  5. Nádhera a úžasné ... datované týdny nutně potřebuji - řídím se podle nich v práci

    OdpovědětVymazat
  6. Odkdy bude v prodeji?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netroufám si říct, omlouvám se. Pokud to nebude do týdne, spustím předprodej, kdy si jej budete moct objednat, ale ještě neplatit, jen abyste měli jistotu, po naskladnění teprve zaplatíte a bude se expedovat. Rozhodně dám vědět dopředu všemi kanály :)

      Vymazat
  7. Já ho chci, nutně potřebuji náplně ideálně už příští týden, ani bych nemusela čekat na další představování, už teď ho musím mít. Tedy jen náplň, i když i obal je krásný, ale přece nemůžu mít tolik obalů na diář :) Ještě musím pořídit jednopuntíkovou děrovačku.

    OdpovědětVymazat
  8. Ta náplň je super, tohle jsem v letošní nedatované náplni postrádala. Super.

    OdpovědětVymazat
  9. Je krásný, Fi!! Opravdu pecka, jak obal, tak vnitřek. Font jste vybrala perfektně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, děkuji děkuji děkuji! A hlavně dodatečně gratuluji k Davídkovi, je nádherný! Moc jsem na Vás koncem září myslela a nakukovala jsem :)

      Vymazat
  10. Design nádherný, fáze měsíce skvělá vychytávka, o které jsem až doteď myslela, že nepotřebuju :) A to vytištěné jméno! Paráda!!! :)
    Trochu mě mrzí datovaný kalendář, protože to je přesně důvod, proč jsem nekupovala diáře klasické šité - když se toho sešlo míň, bylo škoda papíru, protože se nepopsal a zpětně se už nedal využít. V tom je pro mě jedno z mnoha kouzel loňského diáře - dala jsem do kroužku, kolik bylo potřeba a v případě nevyužití jsem věděla, že ten papír můžu libovolně využít podle potřeby (třeba jako duplikát na ledničku kalendáře v diáři, v případě důležitých událostí týkajících se celé rodiny; nebo prostě na jiné týdny). Rozumím ale tomu, že je spousta čtenářek, které zase ze svých důvodů velmi ocení data i jmeniny.
    A moc moc moc oceňuju, že jste myslela na majitelky loňských diářů, že nová náplň bude i tak barevně ladit! :) Děkuji za Vaši práci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám ještě nedatovanou náplň z loňska, přesně pro tyto případy. Dobře si pamatuji, že jsem taky donedávna datovanou náplň nemohla se svým programem docenit a stránky byly smutně prázdné a bylo mi líto je pak vyhazovat. Takže určitě bude možnost si objednat alespoň nedatované týdenní kalendárium.

      Vymazat
    2. No teda, vy myslíte opravdu na všechno! :)

      Vymazat
  11. Já, jakožto nejnadšenější potencionální zákazník jsem ale úplně, úplně nadšená! Nejradši bych ho měla už zítra! Těším se moc a hlavu už mám úplně nafouklou tím vším, co tam chci napsat :D
    Je to prostě skvěle odvedená práce, Fidorko, moc gratuluju! Je vidět, že na věcech děláš poctivě a celým srdcem ;)

    Jo a jupííííííí, jsem diářoslavná!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivuška If Šimáková26. října 2016 v 8:52

      Jé, tak to jsme na tom úúúplně stejně :-D já už se nemůžu dočkat, od srpna denně snad 100 x refreshuji stránky, jestli už je k prodeji, abych hnedka koupila :-D Když jsem objevila tyto stránky, tak jsem se do diáře zamilovala na první pohled a hlavu jsem měla plnou nápadů jak ho využít :-) Jsem strašně netrpělivá, přijde mi to jako věčnost čekání na ideální diář :-)

      Vymazat
  12. Úžasná práce! Nemůžu se dočkat.

    OdpovědětVymazat
  13. Bude zase k dispozici samotná náplň na šest dírek? :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Fidorko, to je tak geniální! Já si totiž nějak takhle přetvořila diář po záříjovém návratu do práce (měsíční kalendárium už nestačí). Už se těším, jak mi to bude navazovat.

    OdpovědětVymazat
  15. Trochu jsem doufala v horizontální rozložení a 6 dírek 😢

    OdpovědětVymazat
  16. Trochu jsem doufala v horizontální rozložení a 6 dírek 😢

    OdpovědětVymazat
  17. Tak už teď dávám peníze stranou. Loni jsem nakoupila a litovala. Letos ho už mít musím 😉

    OdpovědětVymazat
  18. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  19. Mám ještě nevyužitou nedatovanou náplň z loňska, ale tohle je naprostá pecka. Už přesně vím, jak jí použiju :)

    OdpovědětVymazat
  20. Opravdu to vypadá super. Už se na svou novou náplň diáře pro rok 2017 těším. Kdy bude spuštěn prodej?

    OdpovědětVymazat
  21. Odpovědi
    1. Ano, menší část nákladu bude se šesti dírkami :)

      Vymazat
    2. Super, já mám z minulých let desky se šesti kroužky, tak si koupím náplň. Jsem moc ráda, že letos bude kalendárium datované. Uvažuju, že bych celý diář koupila mamce k Vánocům, myslím, že by to pro ni mohl být ten pravý dárek :)

      Vymazat
  22. Téda to je napínavé, od 18:00 stále načítám stránku, zda UŽ. Fi nenapínejte nás tak, hořím nedočkavostí.

    OdpovědětVymazat
  23. Fi,

    co myslíš, komínek jo, nebo ne;-)))

    Laz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Laz, zrovna jsem si minulý týden fotila diářový komínek a měla jsem deja vu! Ty barvy vedle sebe byly mňam! :D V každém případě je to tentokrát o dost menší a taky nepoměrně levnější! :)

      Vymazat
  24. Super :) Když jsem se v půlce tohoto roku rozhodovala , jestli koupit jen kalendárium, nebo rovnou celý diář, jsem ráda, že jsem si počkala až na diář 2017. (Momentálně používám jen vaše kalendárium a je skvělé). Protože letos je prostě nádherný - a mrzelo by mě, kdybych si ho nemohla koupit. Nejvíce mě nadchly barvy a to především šedá barva vnitřní strany desek - tato jediná věc mě neseděla na minulých diářích. Černá mi přišla poněkud depresivní. Šedá diář krásně prosvětlila a zvýšila krásu a eleganci celého diáře o x procent. Stejně nápad s datovaným diářem - je pro mě ideální. Teď je to pro mě značka ideál a už se nemůžu dočkat na Ježíška až mi ho donese : ) Už se těším jako malá : ) Zatím se mohu těšit z vašich zpravodajství: )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šedou jsem si přála už loni, ale v tom malém nákladu to vycházelo dost draho. V letošním větším už to vyšlo lépe a mám z toho radost. A ještě větší z toho, že se vám to líbí :)
      Děkuji!

      Vymazat
  25. Fi, vy nas napinate, kazdou chvili nakukuji zda uz pribylo dalsi představení diare. Doufam, ze je u Vas vse vporadku.

    OdpovědětVymazat
  26. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  27. Dobry den, zatim to vypada skvele. Je to paradne vychytane a promyslene! Dekuji za vasi praci, tesim se na dalsi informace i na diar.

    OdpovědětVymazat
  28. Vijo, moc děkuji za optání! A všem ostatním děkuji za trpělivost a zároveň se omlouvám, že jsem vás nechala čekat. Před odjezdem na prázdniny nám bouchl papiňák, takže jsem úterý strávila reprízou Velkého pondělí v naší kuchyni a odstraňovala následky, což by ještě asi nebylo tak hrozné, kdyby nebyl hovězím vývarem "označkován" i notebook. Eh!
    K diáři a všem ostatním věcem se vrátím hned zítra, až odvedu omladinu do institucí. Doufám, že už budu mít i nějaké dobré novinky z tiskárny.
    Moc díky za pochopení! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  29. Dobry den, tak naštěstí to byl "jen" papinak. Podobnou udalost jsme jeden rok resili ctrnact dni pred Vanocemi, kdy nam vybouchl bojler a rozboural koupelnovou pricku, ale vzhledem k obsahu papinaku musim uznat, ze bojler byl proti tomu prkotina :) A vubec minuly tyden byl nejaky prilis katastroficky. V utery se opřel nas osmiletak o branku nad schody, ta pod jeho vahou povolila a s mohutnym randalem, ktery privolal i sousedy, se skutalela dolů. Mladoch to nastesti ustal a nedoprovodil ji, jen byl v soku a dalo mi dost prace ho uklidnit. Jeste, ze halu a schody teprve budeme malovat, jen drevene schody zustanou ozdobeny a muzeme na nich hrat 3D kulicky. Preji vsem pohodove a klidne tydny do Vanoc, alespon do doby, nez se ulezi vajecnak, aby byly zase stastne a vesele ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Dobry den, teda vy nas napinate na skripec :-).

    OdpovědětVymazat
  31. Též obnovuji stranku kazdou volnou chvili doma i v praci a tesim se, kdy budu moci objednat. Beru to pozitivne, do dalsi vyplaty casu dost a aspon si to zapisu jako 1. Vydaj v měsíci.Ale nutne uz ho potrebuji uz mam leden a unor rozelpsany na caru papiru a to budu od ledna zenou v domacnosti, jinak uz bych mela poznamky i na kveten :) Takhle sice zapisuji do obyc. diare v praci, ale s cistym svedomim ho prenecham me nastupkyni. Urcite bude mit radost :

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky pořád zapínám PC a kontroluju, zda už je možné objednat.

      Vymazat
  32. Pro mě škoda že je náplň datovaná :-( mám minulou náplň nadatovanou až do března a novy diař bych moc chtěla kvůli všem vychytanostem ale je mi líto zahodit pak čtvrt diáře.

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj,

    prosim vas, hned po tom, ako diar prisiel, mi ho moja mala zvedava krposka zvrchu pochytala mastnymi ruckami - nemate nejaky tip, ako to vycistit?

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.