neděle 30. října 2016

Podzimní plán - 8 týdnů do Vánoc

Vítejte u dalšího dílu Podzimního plánu!

 

Podzim se krásně vybarvuje a dostává ty právé grády! Zbývá 8 týdnů do Vánoc a ten následující vyplníme těmito úkoly:

  • stále pokračujeme v nákupech a objednávkách dárků. Každou přijatou a obstaranou položku odškrtáváme v této tabulce, kterou jsme si vytiskli už před dvěma týdny
  • v souvislosti s Dušičkami provedeme patřičné úpravy a aranžmá místa odpočinku  našich nejbližších z druhého břehu

 Doma

  • provedeme lehkou debordelizaci komory, případně skříně (obvykle v předsíni), kde skladujeme takové-to-všechno. Už před časem jsme si definovali, co předsíňové úložné prostory obvykle skrývají - bývá to něco z níže uvedeného  (anebo taky všechno z níže uvedeného):
    - bundy, kabáty a obuv
    - úklidové a čistící prostředky
    - zřídka používané elektrické spotřebiče
    - drobné domácí potřeby
    - nářadí
    - dekorace
    - krmivo nebo stelivo pro zvířata
    - XXL balení pracích prášků, zásoby toaletního papíru a ručníků
    - recyklační nádoby
    - věci připravené k vrácení
    - nákupní tašky 
    - cestovní tašky a kufry
    - zásoby konzerv a zavařenin, pití
    - dekorace, ozdoby atd.
      Na podzim tyto prostory trochu pofackujeme, žádné velké přehrabování a gruntování, jinak hrozí zaseknutí a půldenní práce. Jeďte podle tohoto klíče:

  • útroby komory zmapujte, podívejte se, jestli se někdo něco nepomnožilo - nevykynula krabice se zavařovačkami nebo koš  s igelitkami? Box s věcmi k vrácení - nepřetéká? Nestěžuje si tchýně, že má málo plastových krabiček od proviantu? Věci určené k vrácení připravte a naplánujte předání.
  • zrevidujte zásoby úklidových prostředků, náčiní a drogistických zásob. Není někde něco prošlého? Je všeho dost? Napište si na nákupní seznam, co je potřeba doplnit.
  • zkontrolujte také zásobu žárovek a baterií.
  • přichystejte sadu na čištění a ošetřování zimní obuvi. Pokud jsou houbičky a krémy vyschlé, vyhoďte je a připište na nákupní seznam.
  • krabici s jarními a letními věcmi (třeba dekorace) dejte co nejvíce nahoru a dozadu a naopak do popředí vytáhněte krabici s vánočními dekoracemi, svíčkami a světýlky. Odolejte pokušení se v tom začít přehrabovat. Pouze mapujete terén a přerovnáváte a chystáte si podmínky na další týdny!
  • vyhoďte nefungující spotřebiče, které v komoře čekají na opravu déle než tři měsíce, rozlučte se i s různými bezvadnými náhradními díly, zvláště takovými, pro něž nemáte ani pojmenování, natož uplatnění. 

Výborně, skvělé!

Nashle za 7 dní, u 7. týdne do Vánoc! ;)
Fi

7 komentářů:

  1. Dobrý den,ahoj-nevím,jak oslovit:-(.Jsem neskutečně vděčná,že jsme narazila na váš blog!Je super,jste skvělá.Patřím k těm,které mají rády pořádek a jsem ráda,že nás je více.Ráda se nechám více inspirovat.Ráda plánuju prác,odškrtávám atd.......;-)
    Pročetla jsme již téměř cely blog!Píšete pěkně a navíc i vtipně.
    Přeji hodně čtenářů a odběratelů a budu se těšit na další příspěvky.
    Velké díky!Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím a pěkně vítám, tykání se vůbec nebráním :)
      Děkuju za krásný komentář a milou zpětnou vazbu, pro mě je to vždycky úžasná vzpruha.
      Takže já taky díky, a ať se nám daří společně! :)
      Fi

      Vymazat
  2. Teda, wau... prave jsem narazila na Tvuj blog a tohle jsem celou dobu hledala, systemovost, tabulky, kalendar.. kam se da vse rozplanovat a odskrtnout a je dany navic tydenni plan... je tu jedno ALE, ma nedisciplinovanost, nebo jak to nazvat :-) jinak pro zajimavost prosim, jaky jsi typ v MBTI typologii? Ja jako INTP to mam v hlave takhle presne promysleno, jak to tady vedes, ale realizace pokulhava... :-\

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, já jsem INFX, což je kombinace "Pracanta Překvapivého" (Empatický, ne vždy ambiciozní introvert s převahou intuice) a INFP – "Empatika Vzácného“ (Klidný nekonfliktní introvert s převahou cítění).
      Pravdou je, že mám ráda klid a harmonii, jsem teritoriální. Špatně snáším chaos (i když jsem chaotik), a zároveň nesnesu dril a stres. Takže jsem dost rozpolcená a musím se pohybovat v takové neutrální poloze :)

      Vymazat
  3. Přidávám se k novým čtenářkám blogu! Hledala jsem návody jak zapojit děti ( 2 holky 8 a 4roky) do domácích povinností a celou dobu věděla, že potřebuju nějakou berličku i pro sebe. Konečně jsem ji snad našla! Díky a těšímse na Diář. Večer se zkusím zapojit do souteže o něj! MARTINA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino, tak to vám moc přeju, aby vám to klaplo a vyhovovalo všem třem (čtyřem, protože chlapi taky zastanou dost věcí a rádi se přidají, když vidí, že doma nějaký systém funguje!).
      Hodně štěstí i v soutěži :)

      Vymazat
  4. Dobrý den, já Vám taky chci moc poděkovat za Váš úžasný blog:-) Konečně sem narazila na někoho, kdo mě moc inspiruje a motivuje dát naši domácnost dopořádku i když s dvouletým prckem to není občas úplně jednoduché...teprve začínám ale ranní pohled na čistý dřez a večerní na prázdný koš prádla na žehlení je vážně super :-) Už se těším na Váš diář, je v něm přesně to co potřebuji...S pozdravem a přáním hezkého dne Martina

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.