neděle 12. června 2016

FlyLady na týden 13. - 19.6.

Tento týden jsme v oblasti koupelny a jedné další zóny
Návyk měsíce - správný pitný režim
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 13.6.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení (volitelně)
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy kromě obýváku
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


První mise tohoto týdne: bude debordelizace koupelny, resp. výbavy, která je s ní spjatá, aniž by nutně musela být její součástí - skříňka s ručníky! Projděte vaše zásoby a vytřiďte všechny staré, roztřepené, nebo nesavé, nepraktické nebo nepěkné ručníky, ručníčky, osušky a žínky, případně i předložky. Vše, co je u vás dlouhodobě nepoužívané, leží ladem, zabírá místo a čeká na Godota, může být zrecyklováno na hadry nebo dělat radost někde jinde. Nezdržujte se a nerozptylujte, není to nijak dlouhá a náročná mise, vše vytříděné vložte do igelitového pytle a při nejbližší příležitosti odneste do prvního kontejneru na textil, do charity nebo zvířecího útulku.

Mise v druhé extra zóně bude úklid hotspotů. Touto zónou může být dětský pokoj, pracovna, pokoj pro hosty, kdekoli je potřeba váš zásah.


*********************************************************************************

ÚTERÝ 14.6.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
  • plánování oslavy konce školního roku a prázdninového programu
  • cokoli vás napadne
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Misí tohoto dne:  v koupelně dnes umyjeme obklad stěn kolem vany nebo sprchy. Obvykle stačí postříkat sprejem k tomu určeným, nebo vodou s trochou octa a saponátu, houbou rozetřít, opláchnout proudem vody, stáhnout stěrkou a vyřazeným froté ručníkem nebo mikroutěrkou vytřít dosucha.

Druhá mise: blíží se čas prázdnin a návštěv, proto vyvětrejte nebo vyperte lůžkoviny, přehozy a připravte povlečení určené pro návštěvy, ať se tím nemusíte zabývat těsně před jejich příjezdem.

*********************************************************************************

STŘEDA 15.6.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: dnes utřeme koupelnové držáky na ručníky, topné žebříky, držáky toaletního papíru, vnitřní parapet na okně a vydesinfikujeme nádobku na wc štětku (případně vyměníme za novou).

Druhá mise dnes bude v garáži,  nemáte-li garáž, pak ve sklepě, nebo jiné odkládací místnosti. rozhlédněte se, cokoli vám padne do oka jako nevyužité, nepotřebné a nemající dalšího využití, vyhoďte resp. naložte do auta k odvozu.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 16.6.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.

Mise tohoto dne: ještě jednou proběhneme koupelnu, extra zónu nebo místnost a do pytle připravíme další věci na vyhození. Je den pochůzek, tak jej poté ihned využijeme k odnosu nebo odvozu pytlů do kontejneru nebo charity atd. Přiberte i tříděný odpad, ať je vaše dnešní mise co nejefektivnější!
 
*********************************************************************************

PÁTEK 17.6.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Poslední misí dne a tohoto týdne vůbec bude umytí umyvadla, otření desky koupelnové skříňky a panelu s obložením (podezdívka) u vany.
Vlhkým hadříkem potom otřete i panel a dvířka pračky a sušičky, následně vhoďte všechny hadříky (a násady od mopu nebo hadr na podlahu) dovnitř vyprat na vysokou teplotu, a váš víkend může začít!

*********************************************************************************

SOBOTA 18.6.

Den pro rodinu. Čas pro společný program s dětmi a našimi nejbližšími.


*********************************************************************************

NEDĚLE 19.6. 

Den odpočinku a obnovy ducha.
Urveme si alespoň chvilku o samotě a věnujeme se jen sami sobě.

****************************************************************************

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.