pondělí 29. června 2015

Den 183. - den plánování a oddychu

Zítra je ÚTERÝ, bude Den plánování a oddychu
Věnujeme se oblasti obýváku
Návyk měsíce - správný pitný režim

Den zahájíme ranní rutinou pro úspěšný start

Úkol tohoto dne
v úterý se vždy věnujeme především plánování.
Týkat se bude:



  • plánování jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na prodloužený víkend a prázdniny

Úterý je ale také o zábavě. Až budete hotovi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu - kino, sport,  nebo dobrou knihu, cokoli si přejete a je ve vašich možnostech, pokud máte doma (před)školáka, oslavte konec školního roku :)

Mise tohoto dne v oblasti obýváku je:
Podívejte se na svůj obývák kritickým okem a třeba zjistíte, že byste mohli mít v policích méně knih nebo vystavených předmětů. V každém případě byste v něm měli mít jen tolik předmětů a dekorací, o které jste ochotní se pravidelně a s radostí starat.

Pokud jste nerozhodní, mám pro vás malý test: odejděte do jiné místnosti a v duchu (případně na papír)  si načrtněte přehled předmětů, které zdobí váš obývák, které máte doopravdy rádi a lpíte na nich a potěší vaše oko, kdykoli na nich spočine. Dopřejte si čas a soustředění a až budete hotovi, vraťte se do obýváku a porovnejte svůj seznam s reálným stavem - sedí vše, nebo jste vynechali sádrového jezevčíka, kasičku ve tvaru Klausova pozadí, mumifikovanou mořskou potvoru s pentlí a nápisem Omiš 2008, zapomenutou figurku z vánočního betléma nebo nápis HOME či VOLOVE?

TIP: Pokud si potrpíte na množství předmětů, které pro vás mají hodnotu, ale sami cítíte, že je jich přespříliš, avšak nehodláte se jich vzdát natrvalo, možná je řešením jich část schovat do krabice na půdu a vystavené předměty po půlroce vyměnit - nezbavíte se tak věcí, které máte rádi, ale více si je užijete, pokud jich nebudete mít denně na očích tolik a jejich expozici budete pravidelně obměňovat. Vlk se nažere a koza zůstane celá. Rozhodně se vám bude lépe utírat prach a váš obývák bude vzdušnější.

Den zakončete VEČERNÍ RUTINOU 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.