neděle 7. června 2015

Den 161. - větší pondělní úklid

Zítra je PONDĚLÍ, budeme mít pravidelný větší pondělní úklid  (Weekly Home Blessing)
Věnujeme se oblasti kuchyně
Pracujeme na návyku měsíce, kterým je: (klik) správný pitný režim


Den zahájíme ranní rutinou pro úspěšný start
 
Úkoly tohoto dne

  • Vyměňte povlečení
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Utřete prach
  • Vytřete podlahy
  • Vyleštěte zrcadla a dveře vč. klik
  • Vyhodťe starý tisk a katalogy
  •  Vysypte všechny odpadkové koše

Misí tohoto dne v oblasti kuchyně je:
Vydrbeme sporák zvenčí. Toto je mise především pro majitele klasických sporáků s plynovými hořáky. Hezky pěkně necháme všechny mastně ulepené rošty odmočit v horké vodě se saponátem a houbičkou a kartáčem je vydrbeme. Odmočte i ovládací knoflíky a hořáky a utřete zbytek povrchu sporáku.
Majitelé vestavných cajků s bezdotykovou sklokeramikou nezahálí a odrbou a vyleští varnou plochu a nezapomenou na rámeček, tam se toho taky vejde!



Den zakončete VEČERNÍ RUTINOU

3 komentáře:

  1. No, tak toto bude mise na vice dni-hlavne knofliky a jina mista, ktera nejsou navrchu.

    OdpovědětVymazat
  2. Naprosto souhlasím se Žížalou... Konečně jsem také vymyslela, kde odmočím mříž, kterou mám přes hořáky (je jednodílná). A ještě jedna technická - kryty od hořáků se mohou namočit? Já je zatím jen otírala, ale do vody jsem neměla odvahu je ponořit.
    Moc děkuji za Váš blog! Je super :-) jak jsem psala dříve - třetí týden se snažím se "jet" podle FL. Někdy to jde lépe, někdy hůře, ale rutiny dodržuji, hotspoty odstraňuji, velký úklid realizuji (s tím výrazně pomáhá muž), debordelizaci kabelky taky, zatím se snažím o debordelizaci některých míst v bytě a tak ne vždy stihnu úkol na daný den. Ale to se ještě vychytá :-) I tak je to u nás doma dost poznat :-) Díky moc!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kryty od hořáků jsem dřív namáčela taky :) Až to bude krásně vyčištěné, tak si toho važte a pravidelně to utírejte, abyste to už nemuseliv budoucnu pracně odmáčet ;)

      Jinak díky za vzkaz. Jasně, že se to vychytá, ono se to všechno časem zjednoduší a zrychlí, jak se to dělá pravidelně, a i v případě, že se to nestíhá, je důležité, že se udělá aspoň něco!!! :)

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.