středa 4. února 2015

Organizační série - den 4.

Vítejte u 4. dílu! :)

Naše předsíň se začíná pěkně rýsovat. Máme odklizené přebytečné svršky a boty, sklizené povrchy, vše má své místo, nebo už máme konkrétní plán jak vstupní prostor v tomto směru vylepšit.

Nyní se nabízí zorganizovat úložné prostory, které v předsíni bývají - těmi je nejčastěji nějaká skříň nebo komora. Tyto vnitřní prostory však ještě prozatím vynecháme a dnes to pojmeme zase trochu odpočinkověji.



Ani nemusíte být založením praví chaotici, aby vaše odchody z domova byly hektické a roztržité. Stačí mít pár nedočkavých a oblečených (= potících se) dětí, nebo pejska, který už se nemůže dočkat, až vyběhne ven a zvedne nohu, a vy ztrácíte nervy i koncentraci. V takové situaci se snadno stane, že zaúřaduje "ten němec" a vy si zabouchnete dveře a zjistíte, že klíče zůstaly vevnitř na háčku (v lepším případě - v tom horším rovnou v zámku). Nebo poté, co sjedete výtahem nebo sejdete schody dolů, zjistíte, že jste nahoře zapomněli nějakou jinou důležitou věc: klíče od vozu, nákupní seznam, peníze, starší dítě má jen jednu rukavici a mladší v šátku nemá na nohou návleky nebo botičky. Já to zažila nespočetněkrát a vždy když jsem funěla zpátky do schodů, spílala jsem si, jak strašně nemožná dokážu být.

Ale to není všechno. Už jsme se taky jednou vraceli z Rakovníka do Prahy, protože jsem si nebyla jistá, jestli jsem vypnula žehličku poté, co jsem si přežehlila šaty na rodinnou oslavu (...byla vypnutá. Tehdy to můj manžel-to-be bral ještě s nadhledem, byli jsme spolu krátce... o pár let později už přibyly oči v sloup a otázky "CO jsi ZASE zapomněla..?).

Je toho spousta, co vám v téhle souvislosti může narušit plány, zkazit náladu, připravit vás o peníze (víte, jak je se prodraží zapomenutý techničák při silniční kontrole?) ale třeba i ohrozit (když zapomenete brýle na řízení). "Dobré" je taky natankovat plnou a zjistit, že karta zůstala doma...

Pokud je to i váš případ, nebo případ nějakého člena rodiny, těmto situacím lze předejít jedině tak, že si na odchodu projdete malé resumé a zkontrolujete, zda máte vše, co potřebujete. To je rada nad zlato, že? Problém totiž spočívá v tom, že si někdy zapomeneme položit všechny otázky, resp. tu správnou otázku a tak se efektivita tohoto pravidla rovná uzlu na kapesníku, o němž záhy nevíme, proč tam vlastně je.
Takže řešení je, když poblíž vstupních dveří přibude obyčejný TAHÁK. Zaneste do něj všechny "speciality" kterými trpíte a tyto situace by se měly aspoň omezit, pokud ne rovnou eliminovat.
Forma taháku je zcela na vás. Udělejte si decentní seznámek, pestrý seznámek, nechte si udělat samolepku na zeď, zapojte váš um a vkus - je to vaše předsíň! :)

pohoda, klídek, TAHÁČEK....

Těším se na vás zase zítra, jestli teda nezapomenu, co jsem vám to vlastně chtěla....... ;)

9 komentářů:

  1. To mi připomnělo jeden vtip: Víte, co u (nejen) důchodců znamená zkratka KMB na dveřích? - Klíče, mobil, brejle :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je výborný! :D Já jsem si říkala, že na našio věsmes dost ateistickou zemi vídám tenhle nápis nějak nápadně často :DDD

      Vymazat
  2. Ty boty na tom seznamu jsou nejlepší!!! K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :)) se směj, ale by ses divila :)

      Jo a ještě by mohli v čekárnách u doktorů mít cedule "návleky na nohy před odchodem sundejte" - jednou jsme si to s maminkou takhle špacírovaly a zjistily to až na půl cestě domů ;)

      Vymazat
  3. K těm návlekům se přidávám,také se mi to stalo.....a mému otci se povedlo dojít až na parkoviště k autu v těch bílejch gumákách....nechápala jsem a dlouho se pak smála....

    OdpovědětVymazat
  4. no me se povedlo dojet v prac. sandalech z nemocnice domu,az tam jsem zjistila ze polobotky zustaly na lekaraku...ale to jsem se svezla mimoradne autem-takze jen na parkoviste pred nemocnici....prece jen organizace - upominkove cedulky jsou dobra vec, prece jen pamet nepretezovat....;-) M.

    OdpovědětVymazat
  5. Můj muž zase šel z práce u Florence pěkně pěšky na metro po Příkopech v pracovních botách (ze stavby) s ohrnutýma džínama.

    OdpovědětVymazat
  6. mám dve poznámky :-D
    muža, ktorý obracia oči stĺpom, čo som ZASA zabudla, sa zásadne pýtam, či ma chce vystriedať niekedy v balení a nakladaní 5-člennej rodiny do auta a ja si budem zatiaľ dávať pred domom cigárko a obracať tie oči :-D

    A ťahák - nestáva sa vám ale, že po pár dňoch sa naň človek už vlastne ani nepozrie? Zvykneme si že je tam a hotovo. Tak ako citáty na chladničke :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, další obraceč očí vsloup! :D A taky ještě ostentativně vzdychá? :)

      Jinak taháky opravdu zevšední, stejně, jako ty cintáty, je to svatá pravda. Proto doporučuji dělat si něco jako brainstorming, zastavit se a třeba u kávy se na 2 minutky podívat se do diáře nebo kalendáře, na seznam nebo tahák a připomenout si "o co go".

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.