Věnujeme se oblasti kuchyně.
Pracujeme na návyku měsíce, kterým je Udržování čistého dřezu.
Den zahájíme ranní rutinou pro úspěšný start.
Úkoly tohoto dne
- Vyluxujte všechny podlahy
- Utřete prach
- Vytřete podlahy
- Vyleštěte zrcadla a dveře vč. klik
- Vyhodťe starý tisk a katalogy
- Vysypte všechny odpadkové koše
Důkladně umyjte pracovní desku. Nemám na mysli jen otření hadrem. Čapněte kýbl s horkou vodou a trochou saponátu, hadr a otřete desku zepředu dozadu a ze strany na stranu. Ano, budete muset přesouvat věci*, ale odolejte pokušení vyklidit celou linku a všechno vyskládat, nebo se zaseknete, to vám garantuji. Jednoduše šoupněte s kávovarem nebo topinkovačem (pro příklad) na stranu, otřete plochu, popojděte o půl metru, setřete, vraťte věci na místo. Neděláme generálku kuchyně, chceme prostě jen dostat pryč všechny drobky a bordýlek, který se skrývá pod a za spotřebiči a ve spárách pracovní desky.
Nic se nemá přehánět!
Pokud jste úplný začátečník, věnujte se 15 minut debordelizaci. Vyhoďte vše staré, rozbité, nepoužívané, nadbytečné a neoblíbené. V kuchyni je takových krámů víc než kdekoli jinde: duplicitní kuchyňské náčiní, nadbytek vařeček, plastové dózy, nepoužívané jídelní hůlky a cestovní příbory, suvenýry, krabičky, které netěsní, nebo nemají víčka, enormní množství nákupních igelitek ve skříňce pod dřezem atd.
* vidíte, FL zase chce, abychom se naučili mít jich na lince co nejméně ;)
Udržujte váš dřez čistý a den zakončete VEČERNÍ RUTINOU
Žádné komentáře:
Okomentovat
Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.