úterý 13. ledna 2015

Den 17. - ANTIPROKRASTINAČNÍ DEN

Zítra je STŘEDA, budeme mít ANTIPROKRASTINAČNÍ DEN
Věnujeme se stále oblasti koupelny + jedné další extra zóny
Pracujeme na návyku měsíce Udržovat dřez čistý



Den zahájíme RANNÍ RUTINOU pro úspěšný start.

Úkol tohoto dne

Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:

  • vracení půjčených knih
  • objednání k lékaři, zubaři, gynekologovi
  • vyúčtování do práce
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných ručních prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce

A tak dále. Všichni máme nějakou oblast, ve které rádi necháváme věci vyhnít.



Mise tohoto dne v oblasti koupelny bude vyprat předložky a závěsy u sprchového koutu nebo vany. Samozřejmě to bude trvat déle než 15 minut, protože budete muset čekat na vyprání a usušení, ale čistého času vám to zase tolik nezabere a koupelna zase o něco víc prokoukne.
Pokud máte místo závěsů pevnou zástěnu, pak ji vydrbejte nějakým silnějším prostředkem proti vodnímu kameni, důkladně opláchněte a vytřete dosucha.


Dalším vaším dnešním úkolem bude trochu poupravit okolí vašeho počítače. To bývá klasický hotspot, kde často zůstane nějaké nepotřebné papírky s poznámkami, obal od jídla, rozházené psací potřeby, flashdisky a DVDčka, tak jen povracejte věci na své místo, povyhazujte odpadky a máte hotovo. Hloubkový úklid s tříděním médií, nosičů a kabelů si necháme na jindy ;)



Udržujeme čistý prázdný dřez a den zakončíme VEČERNÍ RUTINOU

2 komentáře:

  1. Děkuji za tento úžasný web. Moc se těším na seriál o organizaci všech zón, nemám organizaci v ničem ;-( . Vyrůstala jsem v nepořádku, matka nikdy neuklízela , uklízel občas otec (když už to bylo neúnosný a on byl náhodou doma) a ten byl vždy naštvaný že musí uklízet a tak nás (mě a sestry) vyhodil ven aby jsme mu nepřekážely, výsledek je takový že vážně nevím jak uklízet a hlavně udržet pořádek ;-( . Tak že mooooc díky za tento web, který mě naučí úklidu :-D. Děkuji Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, to je jeden z typických chybných vzorců :( Naštěstí se dá přepsat a opravit, při troše snahy a vůle a tu zjevně máte :)
    Tak držím palce, abyste vydržela a "porazila" ten stín z dětství... :)

    A děkuju!

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.