pondělí 29. prosince 2014

Den 2. - Den plánování a oddychu

Zítra je úterý 30.12.14, budeme mít den plánování a oddychu.
Věnujeme se stále oblasti obývacího pokoje.



Den začněte RANNÍ RUTINOU pro úspěšný start.

Úkol tohoto dne

Dnes se budeme věnovat plánování.
Týkat se bude:
  • plánování jídel k uvaření na příští dny
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • zkontrolujte zda máte dost léků, které berete dlouhodobě, pokud docházejí, naplánujte si cestu k lékaři pro nový předpis
  • cokoli vás napadne. Je spousta věcí, které si můžete naplánovat, abyste si později ušetřili čas nebo peníze.

Úterý je také o zábavě. Až budete hotovi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu - kino, sport, koupel nebo dobrou knihu, cokoli si přejete a je ve vašich možnostech.

I dnes debordelizujte po dobu 15 minut - ideálně obývák, což je zóna, které se věnujeme nyní, ale i kteroukoli jinou oblast, která vás trápí. Vyhazujte vše staré, nepoužívané, nepotřebné, rozbité a neoblíbené.

Misí tohoto dne v oblasti obýváku je:
Otření prachu na dekoracích. Jde o rámy obrazů a fotorámečků, stínidla lampiček a tretek v policích. Pusťte si písničku a postupujte rychle. Budete hotovi během chvilky!
Den zakončete VEČERNÍ RUTINOU


BONUSOVÝ TIP NA PLÁNOVÁNÍ MENU
* dřív, než vyrazíte do obchodu, koukněte se na mrazák a do spíže, snažte se vymyslet něco ze surovin, které už máte doma. Kdysi probíhala na jednom fóru speciální výzva, ve které měli uživatelé spotřebovat přednostně to, co měli v mrazáku a spíži. Jeden muž tak žil ze svých domácích zásob téměř tři měsíce, než je spotřeboval.

* hodně rodin jí monotónně, zvláště ty s malými dětmi, které ještě nemají široký jídelníček a jsou konzervativní ve svých chutích. Na tom není nic špatného, naopak je takové vaření poměrně pohodlné. Abychom se ale vyhnuly dvěma- třem stejným jídlům v jednom týdnu a nabraly větší kontrolu nad cyklací omezeného repertoáru, napište si vaše oblíbená rodinná jídla na samolepící štítky (post-it), ke každému dni nalepte jeden konkrétní a po jeho uvaření a konzumaci štítek odlepte a přilepte ho v kalendáři k nějakému jinému dni s rozumným časovým odstupem, aby se neopakovalo zase tak brzy. Stejným způsobem můžete dělat plánování menu i později, až bude jídel víc. Je to trik školních a závodních jídelen a funguje dobře.
Samozřejmě, že vám plán čas od času nabourá nadúroda cuket nebo rajčat, nebo prostě nebude na naplánované jídlo chuť a nahradí se jiným, ale máte "noty", podle kterých můžete jet celé týdny a neztrácet čas přemýšlením. Jako bonus se vám bude snadněji nakupovat, resp. sestavovat nákupní seznam, protože ten se tak bude rovněž opakovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.