pondělí 4. prosince 2023

"KDYUŽPŘIJDEJEŽÍŠEEEK?"

Pokud jste noví a neznáte, tak vězte, že se stalo už milou tradicí, že sem dávám odškrtávací kalendář ke stažení a výtisku, který děti aspoň trochu zabaví a dá jim odpověď na otázky "kdy už...?" a "za kolik...?".

U nás už TA OTÁZKA denně nepadá. Moje děti už se podívají do mobilů a ví, ale přesto mají tuto tradici rády. Pořád s radostí odškrtávají políčka v kalendáři a vizualizují si TU UDÁLOST.

 

A tak sem tradičně nahazuji odškrtávací typ kalendáře, kde dostanou trochu větší prostor popustit uzdu své kreativitě a vyplnit trochu času při čekání na ten den.

Kalendář sestává ze 24 okének s různými vánočními symboly a číslicemi, které představují prosincové datum.

Děti si odteď mohou každý den jedno políčko nejen odškrtnout, ale také vybarvit podle svého vkusu. Starší si mohou nad okénko napsat o který den jde (pondělí - neděle), očíslovat týdny, nebo spočítat všechna okénka a doplnit ke každému z nich kolik dní ještě zbývá do Štědrého dne. 

S mladšími dětmi lze nad kalendářem trochu procvičovat slovní zásobu, pojmenovat si jednotlivé symboly, u 13.12. si k hrnku s horkým čajem můžeme říct přísloví "Lucie, noci upije", můžeme si vyznačit první zimní den (21.12.), konec školy/začátek prázdnin, zaměřit se na počet svící o adventních nedělích, "zjistit", že někdo ujídá cukroví u 11.12. (skřítek?) atd.

Kalendář má formát A4, tiskněte na šířku, volte "přizpůsobit velikost stránce".

Příjemnou zábavu a ať se kalendář hezky vybarvuje!

ODŠKRTÁVACÍ KALENDÁŘ



Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.