neděle 26. listopadu 2023

Vánoční plán 2024 - 4 týdny do Vánoc

   Necelé 4 týdny do Vánoc a tak měníme plán na vánoční! :)



 


Co nás čeká?

Ošéfujeme následující:

1. Dárky a balicí papír
2. Vánoční přání
3. Přípravu adventní výzdoby

1. Nejdříve se pro jistotu znovu podíváme, zda máme pod kontrolou všechny dárky, tj. pro každého obdarovávaného máme vymyšlený nebo zajištěný dar a garanci doručení do Vánoc u nákupů přes internet, což platí v této chvíli zejména u těch zahraničních a na zakázku dělaných. Logistika kolem vánočních dárků bývá největší stresový faktor, řádně sepsaný přehled a odškrtávací seznam přináší úlevu (viz seznam pod příspěvkem). Tak! 

1. Založíme si univerzální nákupní seznam a na něj si napíšeme balicí papír, stuhy a mašličky, chybět by neměl ani dostatek lepicí pásky, washi, nálepky určené pro zabalení dárků.

2. V úterý si uděláme plánovací chvilku. Pokud patříte mezi milovníky papírových vánočních přání, zasedněte nad šálek voňavého čaje nebo kávy a koukněte na seznam příjemců vánočních přání a novoročenek z minulého roku (ke stažení pod článkem). Nyní jej projděte, spočítejte, kolik adresátů budete letos obesílat a na již rozepsaný nákupní seznam si tak budete moct poznačit odpovídající počet přání, obálek, nebo materiálu na výrobu, a ten případně obstarat co nejdříve.

Až půjdete kolem trafiky, nezapomeňte na známky, abyste se mohli vyhnout narvané poště a přáníčka odevzdat do nejbližší poštovní schránky. 

3. Začíná Advent (neděle)
Po adventních věncích řešíme další výzdobu. Z komory (ve které jsme koncem října dělali trochu pořádek, pamatujete?), nyní vytáhneme na světlo připravenou bednu s vánočními věcmi, svíčkami, světýlky a světelnými řetězi. 
Teď přišel čas na jejich kontrolu. Máme všeho dost? Svítí žárovky? Je dostatečný počet svíček?* Stuhy na věnec na dveře? Nepomačkalo nebo nerozbilo se něco během uskladnění? 
Připište na nákupní seznam položky týkající se výzdoby a uveďte na něj vše, co bude potřeba v nadcházejících dnech pořídit.

Máme čerstvě umytá okna, tak ať nám radost ze sobotního svátečního dekorování nekazí a nekomplikuje zjištění, že něčeho není dost, nebo něco není připravené v pořádku.

Nashle u dalšího dílu příští týden! ♥ 

Rekapitulace listů k výtisku:

Suroviny na cukroví - předtištěný seznam nejčastějších surovin (mouka, máslo...)
Suroviny na cukroví - nepředtištěné (na vlastní a méně časté suroviny, přísady a koření)
Recepty na cukroví - zaznamenání receptur a poznámek k jednotlivým druhům cukroví
 
Dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení. Soubory mají formát A5, aby se nám vešly do diářů nebo kabelek a mohli jsme je mít stále při sobě!

2 komentáře:

  1. Já mám tip k těm přáním. Loni jsem poprvé poslala e-pohlednici České Pošty a bylo to super. Rodinnou fotku z vánočních trhů jsem podle instrukcí vyplnila cestou domů, zaplatila online, nemusíte ani pro tu známku, a cenově je to lepší než poslat vyvolanou fotku v obálce. Na ručně vyrobené vánoční přání to teda nemá:-)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.