pondělí 28. listopadu 2022

Vánoční plán - 4 týdny do Vánoc

    Necelé 4 týdny do Vánoc a tak měníme plán na vánoční! :)





 


Co nás čeká?

Ošéfovat musíme následující:

1. Dárky a balicí papír
2. Vánoční přání
3. Přípravu adventní výzdoby

1. Nejdříve se pro jistotu znovu podíváme, zda máme pod kontrolou všechny dárky, tj. pro každého obdarovávaného máme vymyšlený a zajištěný dar a garanci doručení do Vánoc u nákupů přes internet, což platí v této chvíli zejména u těch zahraničních a na zakázku dělaných. Logistika kolem vánočních dárků bývá největší stresový faktor, řádně sepsaný přehled a odškrtávací seznam přináší úlevu (viz seznam pod příspěvkem). Tak! 

1. Založíme si univerzální nákupní seznam a na něj si napíšeme balicí papír, stuhy a mašličky, chybět by neměl ani dostatek lepicí pásky, washi, nálepky určené pro zabalení dárků.

2. V úterý si uděláme plánovací chvilku. Zasedněte nad šálek voňavého čaje nebo kávy a koukněte na seznam příjemců vánočních přání a novoročenek, který jsme začali kompletovat již před dvěma týdny (ke stažení pod článkem). Nyní jej naposled projděte, spočítejte, kolik adresátů budete obesílat a na již rozepsaný nákupní seznam si tak budete moct poznačit odpovídající počet přání, obálek, nebo materiálu na výrobu, a tenl obstarat co nejdříve.

Až půjdete kolem trafiky, nezapomeňte na známky, abyste se mohli vyhnout narvané poště a přáníčka odevzdat do nejbližší poštovní schránky. 

3. Začal Advent. 
Po adventních věncích začneme řešit další výzdobu. Z komory (ve které jsme koncem října dělali trochu pořádek, pamatujete?), nyní vytáhneme na světlo připravenou bednu s vánočními věcmi, svíčkami, světýlky a světelnými řetězi. 
Teď přišel čas na jejich kontrolu. Máme všeho dost? Svítí žárovky? Je dostatečný počet svíček?* Stuhy na věnec na dveře? Nepomačkalo nebo nerozbilo se něco během uskladnění? 
Připište na nákupní seznam položky týkající se výzdoby a uveďte na něj vše, co bude potřeba v nadcházejících dnech pořídit.

Máme čerstvě umytá okna, tak ať nám radost ze sobotního svátečního dekorování nekazí a nekomplikuje zjištění, že něčeho není dost, nebo něco není připravené v pořádku.

Nashle u dalšího dílu příští týden! ♥

Rekapitulace listů k výtisku:

Suroviny na cukroví - předtištěný seznam nejčastějších surovin (mouka, máslo...)
Suroviny na cukroví - nepředtištěné (na vlastní a méně časté suroviny, přísady a koření)
Recepty na cukroví - zaznamenání receptur a poznámek k jednotlivým druhům cukroví
 
Dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení. Soubory mají formát A5, aby se nám vešly do diářů nebo kabelek a mohli jsme je mít stále při sobě!

1 komentář:

  1. Přání už několik let posíláme přes poštu online. Odpadá tak starost se sháněním známek, obálek nebo stáním fronty na poště :)

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.