neděle 6. prosince 2020

FlyLady 7. - 13.12.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - myslet na sebe!
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 7.12.

Úkoly tohoto dne
  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


Tento týden jsme opět v zóně kuchyně! To se nám nyní náramně hodí, jdeme na to!


První misí tohoto týdne podíváme se na dvířka skříněk u kuchyňské linky. Vsadím se, že budou potřebovat trochu otřít, zejména okolí úchytek a jiná ohmataná, namáhaná místa. Není univerzální návod jak na to. Můžete použít jarový roztok, čistič ve spreji, houbičku nebo hadřík, je to na vás a vaší lince - přihlédněte vždy k povrchu a materiálu, abyste jej neponičili, nepoškrábali a nezbyly Vám oči pro pláč. Pokud chcete mít jistotu u nové linky nebo nového přípravku, vyzkoušejte postup na nejméně viditelném místě. Ale něco vám povím - vlhkým mikrovláknem nezkazíte nikdy nic.

 

*********************************************************************************

ÚTERÝ 8.12.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření na příští dny, viz mise dne
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků, obzvláště před svátky, které se blíží, nechcete pak žebrat někde na pohotovosti o recept, že ne? ;)
  • cokoli vás napadne

Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech. 

 

Mise dne v úterý: dnes dáme do pořádku šuplíky s příbory; v rychlosti příbory vyndáme, vytřeme drobky a nečistoty, zpět vracíme jen příbory, všechny ostatní předměty, které k příborům nepatří (sponky, gumičky, pytlíčky s kečupy, víčka atd.) dáme na místo nebo vyhodíme.

 

*********************************************************************************

STŘEDA 9.12.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko.
Například:

  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek 
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

 

Mise tohoto dne: projdeme lednici a zlikvidujeme potenciální biohazard. Zkontrolujeme  expiraci všech produktů, zejména takových těch méně používaných, jako jsou dresinky, horčice a kečupy, produkty nalepené na zadní straně a v horních poličkách lednice. Projděte ovoce a zeleninu v šuplíku a také sýry, jak s oblibou říkám, penicilin už objeven byl a nic ušlechtilého už se nám vypěstovat nepodaří! Utřete i madlo a vyhoďte ze dveří lednice výstavku papírových zbytečností, účtenek, vizitek, výkresů, pohledů, samolepek a slevových kupónů, kterým vypršela platnost už někdy před měsícem, dvěma, a pryč s reklamními magnety z jogurtů atd.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 10.12.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili další týden.
 

Mise dne: Připomeňme si dneska základní návyk FlyLady - čistý dřez. Někdy i přes veškerou snahu můžeme zapomenout, nebo dřez časem zašel sám vlivem barvících potravin jako je čaj, káva, zelenina, proto mu dnes vrátím zašlý lesk a slávu, přesně podle návodu, jako jsme to dělali v samých začátcích - pamatujete?
 

*********************************************************************************

PÁTEK 11.12.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a prošlými parkovacími lístky. 

Čeká nás poslední den v kuchyni a poslední misí dne tohoto týdne: vršek lednice! Utřeme prach na lednici, oprášíme také všechny předměty, které na ní máme (ideálně žádné, že, ale s místem bývá potíž, a tak tam někdy odpočívají toustovače, roboty, tak ty otřemeodprachu též). Když už budeme na schůdkách nebo židli, natáhneme se do rohů pro případné pavučiny nebo prach.


*********************************************************************************

SOBOTA 12.12.

Je sobota, den pro rodinu. Čas na kompletaci vánoční pošty, starší děti, které už nevěří na Ježíška, se mohou zapojit do výroby balícího papíru, dekorací, nebo balit dárky. 


*********************************************************************************

NEDĚLE 13.12. 

Neděle, den odpočinku a obnovy sil a další adventní neděle ;)
Rozjímáme, lenošíme a odpočíváme, nabíráme síly na další týden před námi.

3 komentáře:

  1. To sem se bala, až to přijde... A už je to tady😁 Šuplíky v kuchyni 🤦‍♀️

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsme se přestěhovali a kuchyň 🙈🙈 tu od včera sestavujeme. Doufám, že to do týdne stihneme 😁 už se těším až ji budu uklízet. Hlavně aby už byla ❤

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.