neděle 6. září 2020

FlyLady 7. - 13.9.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - řádná večerní rutina
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 



 
 

PONDĚLÍ 7.9.

Úkoly tohoto dne

  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Mise dne: podíváme se na malé spotřebiče na kuchyňské lince. Zpravidla tam máme varnou konvici, kávovar, sodovkovač, topinkovač... ještě něco? Jsou to spotřebiče, které denně používáme a osaháváme a je to vidět. Vezmeme si na pomoc horkou vodu se saponátem a hadřík nebo houbičku a ošetříme je - otřeme, vyklepeme zásobník na drobky u topinkovače, vymyjeme kávovar, otřeme konvici atd. 
15 minut max a bude to znát!
PS: nejsme v USA, ale přesto mi dovolte upozornění: spotřebiče vždy nejprve vyndejte ze zásuvky a určitě je neponořujte do vody ;) 

********************************************************************************

ÚTERÝ 8.9.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
 
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne: pokud máte někde nějaký pekáč od oběda, nebo špinavý velký hrnec, který se vám nevejde do myčky, překonejte chuť zavřít ho do trouby a nechat si to na později. Tedy aspoň pokud netoužíte vypadnout ze stereotypu pozdějším hledáním zdroje zápachu a řešením úplně jiných druhů hub, než byste v kuchyni měli (chtěli) mít. Všechno proto odmyjte nebo strčte do myčky, vydrbejte a vyleštěte dřez; víte, jaký magický psychologický účinek má pohled na opravdu čistý dřez! 
 

********************************************************************************

STŘEDA 9.9.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti (blíží se daně!)
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise tohoto dne: bude 15 minutová debordelizace povrchů. Sklidíme hotspoty - skvělá příležitost, jak se vypořádat s pomnoženými ubrousky, zátkami a víčky od pití, kabely, nabíječkami, účtenkami, zkrátka zbytečnostmi, které se na pracovní desce nebo ostrůvku v provozu nastřádají a začneme je přehlížet. Pryč se vším, co nám komplikuje kuchyňský provoz a brání udržovat pracovní desku čistou a suchou několika tahy.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 10.9.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven. Dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise tohoto dne: dnes se zaměříme na velké spotřebiče - lednice, trouby a sporáky, mikrovlnky, myčky. Zredukujeme počet magnetů, papírků, vzkazů a všelijakých okras na panelech spotřebičů, otřeme madla a jejich okolí od otisků, prskanců a cákanců, naleštíme nerez a kocháme se. :D

 
*********************************************************************************

PÁTEK 11.9.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: dnešní a poslední misí je projít alespoň jednu polici nebo sekci ve spíži. Všichni tam někde máme něco, co nějak nejde na odbyt a tak se to postupně popostrkává až dozadu (hlavně nevyhodit, co kdybychom tomu chtěli dát někdy za rok za dva druhou šanci, co?).
Pokud máte někde nějaké takové balení, konzervy, darujte je někomu, kdo to ocení a využije. 
Doplňte a sesypte různé suroviny do dóz, vyhoďte staré již dlouho načnuté obaly se zbytky, a samozřejmě vše prošlé po datu spotřeby.


*********************************************************************************

SOBOTA 12.9.

Den volna pro rodinu. Věnujeme se dětem, partnerům, rodičům, přátelům, pokud situace dovolí, jezdíme na výlety, pořádáme oslavy, navštěvujeme se.

*********************************************************************************

NEDĚLE 13.9.

Dnes je neděle, další den volna, který FL velí věnovat péči o sebe a svého ducha.

Den začněte ranní a zakončete večerní rutinou, nezapomeňte na hotspoty a hlavně si najděte čas jen pro sebe.
Udělejte pro sebe něco hezkého, povznášejícího, odpočinkového a radostného, se stejným nasazením, jako byste to dělali pro druhé.

Odměňte se za uplynulý týden, zasloužíte si to!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.