neděle 5. dubna 2020

FlyLady 6. - 12.4.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - stlát postele
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 6.4.

Úkoly tohoto dne

  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


Mise dne: dnes se soustředíme na strop v kuchyni - pořádně se podívejte nahoru i do koutů a vymeťte všechny pavučiny. Utřete prach i z lustru, stropního větráku, horních hran oken a dveří, konzolí a obložek.

TIP: pokud sledujete Velikonoční plán a chcete mít na Vellý pátek čerstvě nagruntováno, můžete si tento pondělní úklid rozdělit a přehodit s programem na středu a čtvrtek.

********************************************************************************

ÚTERÝ 7.4.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští ROKY :)))
  • kontrola zásob dlouhodobě braných léků a včasné zajištění receptů!
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Misí dne v úterý je omytí dvířek u vrchních skříněk kuchyňské linky včetně úchytek.
Odolejte nutkání začít vyndavat obsah skříněk a reorganizovat jej; soustřeďte se pouze na jednu věc a tou je omytí povrchu dvířek od otisků prstů, mikrokapek oleje atd.
Přihlédněte k materiálu povrchu, ať ho v zápalu práce neponičíte nebo nepoškrábete, to by byla škoda!




********************************************************************************

STŘEDA 8.4.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti (online)
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: dneska mrkneme do lednice, je načase! Projdeme různá zakoutí, patráme po všem, co kde mohlo zůstat zapomenuto a začalo si žít vlastním životem - takové ty drobné produkty nalepené na zadní straně, v horních poličkách lednice nebo na dvířkách. Zkontrolujeme expiraci všech produktů, zejména takových těch méně používaných, jako jsou dresinky, horčice a kečupy. Projděte ovoce a zeleninu v šuplíku a také sýry.
Utřete i madlo a vyhoďte ze dveří lednice výstavku papírových zbytečností, účtenek, vizitek, výkresů, pohledů, samolepek a slevových kupónů, kterým vypršela platnost už někdy před měsícem, dvěma, a pryč s reklamními magnety z jogurtů atd.



*********************************************************************************

ČTVRTEK  9.4.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který obvykle věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, to samozřejmě tentokrát omezíme na nezbytné výlety za potravinami a drogerií a zase rychle domu.

Mise dne: napusťte dřez horkou vodou a trochou saponátu, čapněte hadr a otřete desku zepředu dozadu a ze strany na stranu. Ano, budete muset přesouvat věci*, ale odolejte pokušení vyklidit celou linku a všechno vyskládat, nebo se zaseknete, to vám garantuji. Jednoduše šoupněte s kávovarem nebo topinkovačem (pro příklad) na stranu, otřete plochu, popojděte o půl metru, setřete, vraťte věci na místo. Neděláme generálku kuchyně, chceme prostě jen dostat pryč všechny drobky a bordýlek, který se skrývá pod a za spotřebiči a ve spárách pracovní desky.
Nic se nemá přehánět! a mějte se moc krásně!

* vidíte, FL zase chce, abychom se naučili mít jich na lince co nejméně ;)



*********************************************************************************

PÁTEK 10.4.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Poslední misí dne je: důkladně zameteme podlahu a pak ji důkladně vytřeme. Existuje X způsobů vytírání (zprava doleva, zleva doprava, zezadu dopředu ;)) a X typů mopů; nepřemýšlejte nad tím, prostě natočte kyblík horké vody se saponátem a Just Do It!

I když to možná nebude tak perfektní, jako by to udělala vaše tchyně nebo maminka, nenechte se odradit, nikdo vám to neboduje a i ne úplně perfektní práce se počítá a je pro domov požehnáním! ;)


TIP: pokud sledujete Velikonoční plán a chcete mít na Velký pátek volno a už si spíš užívat velikonočních příprav, potom si vytření podlahy posuňte na čtvrtek.

*********************************************************************************

SOBOTA 11.4.

Den volna určený pro rodinu. Čas určený společným rodinným aktivitám.

*********************************************************************************

NEDĚLE 12.4.

Den volna určený obnově fyzických i psychických sil - odpočinku, rozjímání a aspoň chvilky nicnedělání.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.