pondělí 4. listopadu 2019

FlyLady 4. - 10.11.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - Plánování menu
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 4.11.

Úkoly tohoto dne

  • Převlékněte ložní prádlo 
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše

Mise dne: dnes hezky porovnáme skříňku pod dřezem. Vyndáme celý obsah, srovnáme všechny čistící a úklidové prostředky, vyhodíme prázdné obaly, nevábné hadříky nebo houbičky, přemnožené igelitky, skříňku vytřeme desinfekčním prostředkem a vše hezky zarovnáme zpátky.  Na nákupní seznam si připíšeme vše, co je potřeba, co dochází, ať na nás myčka nemusí smutně pomrkávat kontrolkami leštidla, soli, znáte to. ;)


********************************************************************************

ÚTERÝ 5.11.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:
  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: dnes se pustíme do úklidu jedné části spíže, nejlépe té, která to potřebuje nejvíc ;) Anebo té, kde syslíte věci, které jste pořídili v záchvatu dobrých úmyslů jak vylepšit či oživit jídelníček, a nyní skončily v nejzazších koutech spíže - to známe všichni. Mrkněte na datum spotřeby, prošlé vyhoďte, stále poživatelné rozdejte.



********************************************************************************

STŘEDA 6.11.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: Připomeňme si dneska základní návyk FlyLady - čistý dřez. Někdy i přes veškerou snahu můžeme zapomenout, nebo dřez časem zašel sám vlivem barvících potravin jako je čaj, káva, zelenina, proto mu dnes vrátím zašlý lesk a slávu, přesně podle návodu, jako jsme to dělali v samých začátcích - pamatujete?

"Zašpuntujte a napusťte dřez horkou vodou až po okraj a vlejte do lázně zhruba hrnek Sava nebo Domestosu (tuto metodu nepoužívejte na smaltované povrchy, je určena a velmi účinná hlavně u nerezu). Nechte odstát asi hodinu, pak vypusťte a důkladně opláchněte. Následně povrch vydrhněte jemným tekutým pískem a opět důkladně opláchněte. Nakonec postříkejte přípravkem na leštění oken a vytřete utěrkou dosucha. Pokud je povrch už starší a zašlý i přes lázeň se savem, zkuste jej ošetřit ještě nějakým přípravkem na nerez nebo voskovou impregnací (jako na auta).
Dobrou službu udělá i kapka olivového oleje na flanelovém ručníku nebo mikrovláknové utěrce". 

U drahých dřezů z přírodních materiálů s pojivy (např. granit) se vždy řiďte doporučením výrobce.


*********************************************************************************

ČTVRTEK 7.11.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes zatočíme se spotřebiči, které se nenápadně rozpínají na našich kuchyňských linkách, zůstávají tam po našich kulinářských seancích a ačkoli najdou využití sotva jednou za měsíc, stále tam zabírají místo. Bývají to: topinkovače, vaflovače, friťáky, spešl nástavce k mixérům nebo robotům, napěňovače nebo mlýnky atd. Najděte jim proto vlastní místo a snažte se je ukládat jen tam, ideálně hned po použití. Prázdnější a čistější plochy vás určitě zase trochu nakopnou a potěší!

 

*********************************************************************************

PÁTEK 8.11.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: důkladně zameteme podlahu a pak ji také důkladně vytřeme. Existuje X způsobů vytírání (zprava doleva, zleva doprava, zezadu dopředu ;)) a X typů mopů; nepřemýšlejte nad tím, prostě natočte kyblík horké vody se saponátem a Just Do It!

*********************************************************************************

SOBOTA 19.11.

Den volna pro rodinu, užíváme se navzájem, co to dá!

*********************************************************************************

NEDĚLE 10.11.

Další den volna a s ním milá povinnost zajistit si čas pro sebe a toto okénko vyplnit něčím, na co zase nebude příštích 6 a půl dne čas a prostor -  péči o sebe a svého ducha!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.