pondělí 21. října 2019

TD KALENDÁŘ - rodinný plánovací kalendář - SOUTĚŽ!


V první řadě vám všem děkuji za trpělivost s čekáním na tenhle díl a omlouvám se za dobu, jakou jste si na něj museli počkat.
Dokončovací práce na kalendáři trvaly o dost déle než se předpokládalo, a přestože z toho mám nervy v kýblu, můžu říct, že to nakonec bylo k dobru věci!

Ještě před sešíváním kalendária jsem se rozhodla trochu změnit řazení, odebrat říjen 2019, který bychom už neužili celý, a přidat listopad a prosinec 2020, takže kalendář bude sloužit od listopadu 2019 durch až do konce příštího roku 2020. :)

A jak vypadá koncept kalendária?


Podložka (rám) kalendáře byla představena zde


Papírová plocha má 36 x 26 cm a na každé straně je vždy jeden celý měsíc
Rozložení je horizontální, každému dni tedy patří jeden řádek. 
Vedle kolonek s datumem, názvy dní a jmeninami je na každém řádku ještě 6 okének o šířce 5,8 cm.

Větší rodiny jej tedy mohou využít až pro 6 osob, rodiny s méně členy mohou do zbylých kolonek plánovat večeře, úkoly (třeba domácí práce), tréninkové záznamy nebo jiné aktivity.


Každý měsíc je vždy na jemném světle šedém podkladu, a víkendy, názvy měsíce a grafické prvky jsou pak pro každý měsíc jiné. Podobně jako u TD Diáře zimní měsíce jsou laděny do tónů modré, jarní do růžové a pastelové zelené, letní sluncem zalité a podzimní do fialova (barevnou paletu vidíte i dole u samolepek). 
V kalendáriu jsou tu a tam umístěny menší grafické prvky, které jsou něčím specifické pro daný měsíc: jak vidíte, v lednu jsou to například sněhové vločky a plátky citrónů z našich čajů a svařáčků. ;) Prvky nejsou tak výrazné jako na obrázku, dá se přes ně normálně psát a text zůstává čitelný. Snahou bylo, aby kalendář děti zaujal a vzbudil u nich zájem o podíl na plánování, ale zároveň zůstal graficky jednoduchý, neboť kalendář při své velikosti tvoří poměrně velkou plochu a příliš bohatá a pestrá grafika mi u kalendářů vždycky trochu vadila.


Součástí papírového kalendária je pak ještě pár listů, které by mohla ocenit každá rodina: 

1. organizace školního roku s prázdninami, školními událostmi a místem pro sbírání tipů na trávení prázdnin a mimoškolního volna.

2. přehled marodění dětí za daný rok. Proč je důležité si vést záznam o prodělaných nemocech, braní antibiotik a očkování už jsme si v minulosti povídali, např. v "bacilovém speciálu". Díky kalendáři teď můžete sbírat data na jednom místě, doufejme, že jich bude co nejméně!

3. zaznamenat si můžete i nejrůznější dětské hlášky a průpovídky, které u vás v průběhu roku zazní. Musím říct, že u nás v kuchyni u stolu nebo u vaření jich padá opravdu dost a teď už mi bude stačit jenom vzít tužku a legrační novotvar hodit na jeden ze zadních listů kalendáře. 

4. a protože mi papírové kalendáře vždycky trochu slouží jako rodinný deník, v tomto bude jeden celý list věnovaný záznamům o tom, jak děti prosperovaly a co pro ně bylo v daném roce zaznamenáníhodné. Budeme si moct uvést kolik zhruba měřily, vážily, jak se jmenovala paní učitelka, oblíbení kamarádi, co je bavilo, které kroužky a sporty provozovaly, která knížka a film je bavily atd.
Spolu s mnoha dalšími údaji, kterých se v každém kalendáři během roku nasbírá habakuk, tak bude kalendář jednou složit jako slušný vzpomínkový materiál. :)

5. Přirozeně nechybí roční přehledy na školní rok 2019/2020 a 2020/2021.


A malý bonbónek (spíš lentilky) na závěr - ke kalendáři bude možno pořídit i sadu dvou archů samolepek v barvách kalendáře. Jeden arch představují ikonky s rutinami, druhý zase především školní akce, kroužky a události:




Zaujal vás tento rodinný plánovací kalendář?  
Pak máte možnost jej vyhrát!


Podmínky:
1) soutěž je jen pro vás - followery Instagramu a/nebo FB stránky
2) lajkněte na ní tento nasdílený příspěvek
3) do komentářů pod příspěvkem stručně napište, kam byste u vás doma rádi umístili tento rodinný kalendář (např. lednice, nástěnka, tabule, zeď atd.)

Ve čtvrtek 24.10. ve 21.00 h soutěž uzavírám, poté vylosuji tři šťastlivce ze seznamu účastníků splňujících podmínky a jména oznámím v průběhu druhého dne.




Příjemnou zábavu a hodně štěstí!
Fi

EDIT 25.10.: VÝHERKYNĚ JSOU:
Zuzka Háková Metelková
Martina Poláčková
Miroslava Šmirda Melenová
a Monika Slavíčková (na IG jako @slavickova.monika)


GRATULACE!!! ♥


* Prodej na eshopu bude spuštěn v průběhu pátku 25.10. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.