neděle 6. října 2019

Podzimní plán 2019 - 11 týdnů do Vánoc

Je tady první říjnová neděle, do Vánoc zbývá 11 týdnů, a tak vítejte u tradičního Podzimního plánu!

Noví followeři a příchozí, nebojte, nevyhlašuji žádnou vánoční paniku, naopak!
Kromě Vánoc tu ještě totiž máme celý podzim, který si žádá své rutiny, bez kterých by to na Vánoce (a celou zimu po nich) nevypadalo a neprobíhalo ani z půlky tak, jak si přejeme.
Každý týden si proto v klidu a s předstihem stanovíme pár úkolů a přidáme si do našeho rozvrhu trochu práce navíc, abychom v polovině prosince nemuseli šílet a nesnažili se všechno dohánět na poslední chvíli.
Následující týden to budou tyto: 





Pro stažení klikněte SEM
  • Oprášíme loňskou (předloňskou/každoroční) složku Vánoce. Pokud jste zde noví, vytvořte si ji. Vyčleňte si desky, karis blok, pár stránek v diáři, nebo jinou formu vedení záznamů. Sem si odteď budeme ukládat vše, co se bude týkat vánočních příprav a podzimních rutin. Budeme v archivaci důslední, protože nám to ušetří mnoho času nejen počas příprav nadcházejících, ale i všech budoucích Vánoc. Jak, už jsem popsala v tomto příspěvku před pár lety. Do složky si rovnou vytiskněte první tabulku, do které si odteď můžete zaznamenávat nápady a tipy na dárky. Je to takový gift list nanečisto. Pište, přepisujte i škrtejte, cílem je, abyste měli v horizontu zhruba dvou až tří týdnů konkrétnější představu o tom, co komu letos koupit, objednat či vyrobit. Odkaz na tabulku je ZDE, dávejte při tisku pozor na vlastní nastavení. Soubor má formát A5, aby se nám vešel do diářů nebo kabelek a mohli jsme jej mít stále při sobě!


Doma: 
postaráme se o příslušenství a blaho našich mazlíčků. Vyčistíme škrábadla a odpočívadla (posypeme jedlou sodou, necháme 15 minut působit a poté důkladně vyluxujeme), vypereme pelechy, dečky, budky a jiné schovky. Vyčistíme akvárka a terárka a také měníme filtry, žárovky, kontrolujeme, zda je všechno v pořádku a funkční. Rovněž zkontrolujeme očkováky a veterinární průkazy, zda se neblíží nějaký termín očkování, odčervení nebo jiné tortury. Toto se nám bude řešit lépe nyní, než v předvánočním období (a také náš bytový kocour se přimlouvá a vyřizuje, že když už to musí být, tak raději teď, dokud není venku tak nufně a nefučí do přepravky všemi směry. Teď z toho může být ještě příjemný špacír. 

V domě:

  • odvzdušněte všechna topení (pokud jste tak ještě neučinili nedávno v rámci Zónového úklidu)
  • pokud ještě nemáte hotovou revizi komína, objednejte kominíka (dtto)
  • objednejte i technika na seřízení oken, venkovních rolet a zimní zahrady, máte-li.  Bylo by nepříjemné, kdyby vám v zimě utíkalo teplo, nebo něco nefungovalo.

Rozdělte si s partnerem úkoly, přizvěte si na pomoc na zahradu děti, ať vám jde práce od ruky a nejste na všechno samy, milé ženy.
Seznam vypadá dlouhý, ale ve skutečnosti nebudou mise tak náročné, uvidíte. Zároveň co můžu zapracovávám do Zónového úklidu, takže to půjde zvládnout! ♥

Za týden se opět sejdeme a vytyčíme si úkoly na 10. týden do Vánoc.

Krásné podzimní dny! :) 

5 komentářů:

  1. Jupí! Já se tak těšila, až přijde na řadu podzimní plán! 😁 Děkuji za Vaši práci!

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se přidávám, poslední dvoje vánoce pod vaším vedením byly opravdu bez stresu a už teď vím, že budou v klidu i ty letošní �� díky za to..

    OdpovědětVymazat
  3. Super, moc děkuji! Já takhle jedu první týden a je to super... akorát jsem si musela trošku předělat zóny.. musím jet podle rodiny a tak :)

    OdpovědětVymazat
  4. Před dvěma roky jsem se dostala díky zahlédnutému odkazu na Podzimní plán na tyto stránky. První rok to ještě nebylo ono, ale loni se mi povedlo plán poměrně věrně adaptovat na podmínky u nás doma a bylo to hodně znát. Děkuju moc a už se pomalu těším, jak se vše prolne a Vánoce prožijeme v klidu (tedy letos asi trochu míň kvůli manželově práci, ale to TD neovlivní...). Marta

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.