neděle 7. října 2018

TD Diář 2019 I. - představení kalendária

No a je to tady :)
Rok se s rokem sešel a už počtvrté za sebou vychází:

barvy na monitoru se liší od tištěné verze :)


Co je TD Diář? (Majitelky TD Diáře můžou přerolovat níže).
TD Diář v sobě kombinuje funkci klasického plánovače času (s měsíčním a týdenním kalendáriem) a toho, čemu se v angličtině říká home management binder - manuálu pro snadnější řízení celého domova, domácnosti a rodiny. Je určen zejména ženám, které chtějí mít chod domácnosti pod palcem a TD Diář jim umožňuje shromáždit a sledovat vše nejdůležitější na jednom místě.

Právě proto, že vychází již počtvrté, odráží se v něm nejen mé autorské postřehy z každodenního používání, ale jsou v něm často zapracovány i nejrůznější skvělé návrhy, které přichází od Vás, uživatelek, za což Vám ze srdce děkuji. Společně tak tvoříme a pilujeme úplně báječný produkt, který pomáhá tolika z nás v každodenním poslání - ukočírovat rodinu, práci, koníčky a domácnost. 

A jak bude vypadat TD Diář pro rok 2019? Stejně jako v předchozích letech bude ve formátu A5 (148 x 210 mm). Dá se koupit buďto komplet s deskami (ty budou představeny později), nebo jako samostatná náplň pro 4 kroužkové diáře a desky TD Diáře z předchozích let.*
Vnitřní design víceméně navazuje na předchozí edice s mírnými odlišnostmi, pojďme se kterými:

TITULNÍ STRANA
Titulka je první strana, která na nás vykoukne při otevření diáře a provází nás celým rokem. I letos je vytištěna na papíru se silnější gramáží a zpevněna matným laminem, aby vydržela celý rok otáčení.

Leitmotivem celého diáře pro příští rok jsou opět kotvy a směrovky. Ano, zase. Uznávám, mohly být ananasy, plameňáci, tropické listy nebo další zaručené hitovky, ale mně se symboly naděje, ukotvení a dobrého směřování zdály i letos nejpříhodnější pro spojení s tím naším "kapitánováním". 

Letošní titulka proto nese motiv vodní hladiny s obří kotvou a když si přiblížíte náhled, vidíte, že kotvu tvoří drobné objekty - ano, přesně ty, které tvoří naše dny a životy. :)




V dolní polovině "titulky" je okénko pro uvedení jména (přezdívky, nacionál) majitele a kontaktu, aby v případě ztráty měl nálezce nekomplikovaný způsob spojení. 
Na druhé straně titulky je opět celoroční přehled roku 2019, pěkně měsíc po měsíci.
Motiv vlnek (vodní hladiny) se pak v diáři opakuje a nahrazuje letošní mřížku z šipek (vzorek pneumatik ;)), s výjimkou měsíčního kalendária.

TD Diář 2019 má oddělená měsíční a týdenní kalendária. Budete si je tak moci nakombinovat a seřadit přesně podle vašich preferencí: buďto si měsíčními přehledy na dvoustraně proložíte týdenní kalendárium, anebo budete mít měsíce oddělené a z týdnů nosit třeba jen aktuální kvartál. Je pravda, že většina z nás nepotřebuje akutně zapisovat podrobné záznamy půl roku dopředu, a když se naskytne nějaký pozoruhodný termín nebo zaznamenáníhodná událost, stačí jej prozatím uvést jen do měsíčního kalendária. Odpadne tak nutnost tahat celé - momentálně nevyužívané - týdenní kalendárium pro celý rok. Toto je změna oproti verzi 2017 a letos se osvědčila, proto byla zařazena i na rok 2019. 

I příští rok bude mít každý kvartál svoji specifickou barvu. Nejde ani tak o zkrášlující prvek, jako o praktický - usnadní orientaci v celé té mase listů - a že jich není málo!  
Zimní kvartál (leden až březen) má modrou barvu. Připomíná hory, zamrzlé vodní plochy, mráz.
Jarní kvartál (duben - červen) není překvapivě zelený, ale sladce růžový; stejně jako všechny rozkvetlé sakury, magnólie, třešně nebo jabloně.  
Léto (červenec - září) je zlatě oranžové a připomíná vše sluncem zalité a všeobjímající teplo.
Podzim (říjen - prosinec) pak kromě další palety žlutých a zlatých tónů přináší i nádhernou fialovou na všech listech (zejména u javoru, škumpy, nebo přísavníku na fasádě) a fialově kvete i vřes, pýcha našich podzimních truhlíků. Zvolila jsem proto tento tón.
Týdny a měsíce v kalendáriu jsou uvedené na "praporku" vždy v barvě daného kvartálu.
Všechny barvy jsou o kapku sytější a výraznější než letos.
 


MĚSÍČNÍ KALENDÁRIUM
Měsíční přehled je opět na dvoustraně a ta má letos odlišný design na okrajích, abychom se při listování diářem snáze orientovali. Narozdíl od vlnek v týdenním kalendáriu budou tedy měsíce ve znamení hravých drobných puntíků:



Na této dvoustranně vpravo dole přibyl minipřehled s předchozím a následujícím měsícem. 



Měsíční chlívky mají rozměr 3,2 cm (š) x 3,6 cm (v)
Délka poznámkového sloupce je 18,2 cm, šířka 3,2 cm.
Stejně jako u verze 2017 a 2018 jsou v měsíčních přehledech uvedené měsíční fáze, podle kterých můžeme časovat kosmetické, dietní nebo detoxikační procedury, nebo přinejmenším vědět, kdy bude kočka běhat po stropě a prskat na tu velkou žlutou kouli za oknem.


Každému měsíčnímu přehledu předchází "měsíční titulka", kam se lze shrnout všechny podstatné nadcházející události: důvod k oslavám, důležité termíny, priority týkající se domova a domácnosti a svoje okénko má i sledování návyku měsíce. Budeme v něm moct sledovat a odškrtávat každý "úspěšně překonaný" den pěstování nebo dodržování svého nového  návyku nebo osobní výzvy, a mít svůj progres více na očích. Tentokrát jsou políčka s jednotlivými dny kulatá. Doufejme, že budou na konci každého měsíce z většiny zaškrtnutá nebo vybarvená! ;)


V každém okénku je nenápadný grafický prvek, natočte monitor nebo displej. ;)

List pro poznámky je opět tečkovaný ve stylu Bullet Journalu. Tečky v intervalu 5 mm jsou dobrým vodítkem pro drobné ilustrace, grafy, minipřehledy, anebo psané poznámky. Těchto listů je 12, ke každému měsíčnímu přehledu náleží jeden.



TÝDENNÍ KALENDÁRIUM

Týdenní kalendárium je zasazené do motivu vlnek na světle šedém pozadí. 
Velkorysá šířka sloupku 4,3 cm a délka 18,2 cm postačí na zaznamenání celého dne. Nezbytná časová osa (v jemném nerušivém stínování) slouží k zaznamenávání termínů, schůzek a rande od ranního kuropění v 7.00 až do pozdního večera ve 22.00. Pro největší skřivany i sovy zbyla po obou stranách ještě rezerva.


Pod aktuálním datem jsou jmeniny v češtině (hned pod lištou se dny) a barevným fontem v odstínu aktuální sezóny jsou slovenské (j)meniny. Toto barevné dělení platí pro celý diář. Češi defaultní, Slováci aktuální barvou. Příklad: v úterý má v Česku svátek Irena, na Slovensku Dana, Danica. V úterý Lada (ČR) a Štefánia (SK). Občas se to dá celkem logicky odvodit ze znění jmen (Vavřinec/Vavrinec), jindy se dokonce úplně potkáváme (Rudolf/Rudolf).
Státní svátky jsou označeny červenou barvou. Obě země mívají takové dny nastejno, ale v několika případech se přece jen liší; v takovém případě je v závorce za názvem svátku označeno, zda jde o český nebo slovenský svátek, to pro případ, že by to z názvu jako Sedembolestná Panna Mária nebo Den vzniku České republiky nebylo úplně jasné. ;)

I příští rok při listování kalendáriem tu a tam narazíte na nějaký grafický prvek, zejména u střídajících se ročních období, změn času atp. Letos jsem přidala i drobná heslovitá doporučení nebo připomínky. Nechte se překvapit! ;)

Pod každým pracovním dnem je ještě poměrně slušný prostor na zaznamenání různých poznámek (to-do list, menu, deník, fitness track, vtipné hlášky dětí, nebo samolepky).
Pravý dolní roh dvoustrany pak zavírá měsíční přehled ukazující aktuální týden (v rámečku) a šipka vybízející k otočení listu a pokračování...


Sledujte instagram pro první fotky vnitřku (zatím) a taky si nezapomeňte z klientské zóny stáhnout měsíční přehledy 1.kvartálu 2019, kam si můžete zapisovat termíny do doby, než si budete moct objednat nové kalendárium (stejně jako loni cca koncem října).

V příštím dílu si přiblížíme organizační listy, i v těch jsou drobné změny!

Krásné dny,

Fi

* Pokud máte zájem o 6 kroužkovou náplň ve formátu A5 (např. do diáře Filofax, Macaron, Webster's Pages atp.), pošlete co nejdříve poptávku na info@terapiedomova.cz a požadavek vyřešíme individuálně.

31 komentářů:

  1. No konečne sme sa mnohé dočkali! A úloha zne- rozhodnúť sa, či pôjdem do smeroviek slebo kotvičiek... ťažká úloha!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pati, vy to budete mať veľmi ľahké, len čo zverejním nové farby :D :D :D

      Vymazat
  2. Mně tam chybí ještě... katolické kalendarium. Jo jo, je mi jasné to by kromě mě chtěl málokdo😁😁😁

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych - kvůli vyváženosti - musela dělat více nábožensky laděných kalendárií a otevřeně přiznávám, že se nechci pouštět do vod, ve kterých neumím plavat, je tam velký prostor pro chyby a nesmysly, což by mne v případě tohoto druhu záznamů velmi mrzelo. V diáři je ale dost prostoru pro vlastní poznámky a záznamy všeho druhu. Někdo ho využije pro kultivaci těla, jiný pro kultivaci ducha, případně pro obojí, místa je dost. ♥

      Vymazat
    2. Já bych taky byla pro katolické.. třeba do budoucna ;-)

      Vymazat
    3. Ja bych ho tez vyuzila:-)

      Vymazat
    4. Nějaká skupinová objednávka? Také bych se připojila. A kdyby byla i varianta jedna stránka - jeden den, zajásala bych:o) Trošku se nevcházím do sloupečků. Jinak krása krása krása:o)

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. Já bych taky ten katolický využila ��

    OdpovědětVymazat
  5. Doteď jsem váhala... ale nyní je jasné, že konečně do diáře TD "jdu" :-) Děkuji za kotvičky! ♥

    OdpovědětVymazat
  6. Mám původní kotvičky, miluju kotvičky a těším se na letošní :) Udělala jste mi radost :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ale co, ked som za smer? Ha? Budete robit pretisk? A dokedy nas este budete napinat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Smerovky budou uvnitř taky, tak kompromis :D Já nenapínám, fakt to nedělám schválně. Uvidíte samy, že se ty barvy špatně fotí, musí je nejdřív nafotit profík, aby byl obraz co nejvěrnější realitě. Díky, jste úžasné ♥.

      Vymazat
  8. Taky už se moooc těším, kdy bude přibližně k prodeji? Jsem diařomil, od mala, ale takové diáře, jako umí Fidorka, nikdo neumí. Mám ho každý rok a jsou proste boží!!!!!!Jitka

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, chcela by som sa opytat kde sa da zakupit diar ? Ako to prebieha ? Dakujem za odpoved :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diář bude k zakoupení v eshopu TD (eshop.terapiedomova.cz) a prodej budu spouštět o podzimních prázdninách, tj. 29. - 30.10. Těším se!

      Vymazat
  10. Rozumím dobře že budou kotvičky i na deskách??? Já si totiž nechala ujít ty šedivé a teď je mi to samozřejmě líto:( Takže..? 8) Klára

    OdpovědětVymazat
  11. TD diář je jasná volba, těším se:-)
    Šedivé kotvy z roku 2017 stále jako nové, takže budu kupovat opět jako loni jen celý vnitřek, už se těším:-)
    Jana H.
    P.S. Přestaly mi chodit denní výzvy, ale už jsem to napravila, do klientské zóny jsem se taky doposud nepřihlásila, páč jsem zadala svoje heslo a né č.fa, tak snad letos to vše klapne, držím palce:_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A už teda ty denní mise chodí? Já musela obnovit celou databázi v květnu (GDPR). Pošlete mi ten požadavek na KZ, já na to mrknu, je škoda, abyste toho nemohla využívat.

      Apropos, jsem ráda, že šedé kotvičky jsou pořád pěkné, tak to má být! ♥
      Děkuju!!!

      Vymazat
  12. Super, doufám, že kalendárium na příští rok na rozdíl od toho letošního nepřipraví syna o svátek (28. 7., kdy se bůhvíproč opakovala jména z předchozí soboty) ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, Viktor bude příští rok konečně moct oslavit svůj svátek, k velké lítosti Vítězslava, který naopak bude slavit jen jednou... :D

      Vymazat
    2. Ad "bůhvíproč" - Bůh samozřejmě ví proč (i proto existuje Mezinárodní den omylů v kalendáři, spadá na 30.února, slaví se 1.března) - i autoři a korektoři jsou lidi. ;)
      Malému Viktorovi se dodatečně moc omlouvám a věřím, že chyba ho ve skutečnosti o svátek nepřipravila. Když mi napíšete do mailu adresu, tak mu s novým kalendáriem pošlu malou pozornost jako odškodnění. ♥

      Vymazat
    3. Samozřejmě, jen jsem si musela v červenci protřít oči, jestli jsem na správné stránce... :D moc děkuji, připomenu se :)

      Vymazat
    4. Tak domluveno! Pozdravy Vikymu! :)

      Vymazat
  13. Dobrý den, jak se dá kalendář objednat a kolik stojí? Děkuji za odpověď. Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, děkuji za zájem, diář je k dostání v eshopu https://eshop.terapiedomova.cz/
      Hezký den i Vám! :)

      Vymazat
  14. Krásný den, diář jsem měla loni a super. Letos jem dostala andělský diář, ale pár věcí mě chybí a tak mám dotaz. Není nožné dokoupit je měsíční kalendárium a děrované oboustranné tečky na poznámky. Já osobně nevyužiji ani vše z organizačních listů(dcery jsou již dospělé). Děkuji za info a přeji pohodové dny. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, napište přímo na email info@terapiedomova.cz, domluvíme se.
      Díky, Fi

      Vymazat
  15. Dobrý den, při procházení diáře jsem zjistila, že se opakují jména v období 14.-17.2. a 21.-24. únorem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,
      ano, to je bohužel pravda, některé objednávky byly omylem špatně nasetované z nákladu, který měl chyby ve jmeninách a byl již kompletně přetištěn. To bude i Váš případ :( Příjemce vyexpedovaných zásilek, kterých se tento politováníhodný omyl týká, mám zmapované a byly jim rozeslány opravené listy k výměně. Pokud jste zásilku ještě nedostala, určitě se tak stane v nejbližších dnech. Listy si budete moct vyměnit a jmeniny budou již 100% v pořádku.
      Za tuto nepříjemnost se moc omlouvám.
      Fi

      Vymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.