neděle 8. července 2018

FlyLady 9. - 15.7.

Tento týden jsme v oblasti kuchyně
Návyk měsíce - Swish & Swipe
Každý den začínáme ranní a končíme večerní rutinou 




PONDĚLÍ 9.7.

Úkoly tohoto dne

  • Vyměňte povlečení
  • Vyhoďte starý tisk, katalogy, letáky 
  • Vyleštěte zrcadla a dveře
  • Utřete prach
  • Vyluxujte všechny podlahy
  • Vytřete podlahy
  • Vysypte odpadkové koše


Mise dne: vydrbat sporák zvenčí. Každý sporák potřebuje vodu, saponát, houbičku a pravidelnost. Zejména pak volně stojící sporáky s plynovými hořáky. Pokud poctivě dodržujete zlaté pravidlo pravidelnosti, jste za chvilku hotovi i s touto misí. V opačném případě postupujte následovně: necháme všechny mastně ulepené rošty odmočit v horké vodě se saponátem, a houbičkou a kartáčem je vydrbeme. Odmočíme i ovládací knoflíky a hořáky, vydrbeme a utřeme zbytek povrchu sporáku.
Majitelé vestavných cajků s dotykovou sklokeramikou mají práce méně, ale taky úplně nezahálí a odrbou a vyleští varnou desku a nezapomenou na rámeček, za něj se toho taky vejde! Pěkně jde obvod rámečku očistit příborovým nožem nebo špízovou špejlí obtočenými v hadříku, aby nedošlo k poškrábání.



********************************************************************************

ÚTERÝ 10.7.

Úkol tohoto dne   
V úterý se vždy věnujeme především plánování:

  • jídel k uvaření a nákupy 
  • plánování aktivit s rodinou nebo přáteli na víkend a příští dny
  • objednání k lékařům, zubařům, kontrola zásob dlouhodobě braných léků
Úterý je také o zábavě a regeneraci sil. Až budete hotovi s povinnostmi, dopřejte si nějakou příjemnou oddychovou aktivitu, která je ve vašich možnostech.

Mise dne v úterý: dnes dáme do pořádku šuplíky s příbory; v rychlosti příbory vyndáme, vytřeme drobky a nečistoty, zpět vracíme jen příbory, všechny ostatní předměty, které k příborům nepatří (sponky, gumičky, pytlíčky s kečupy, víčka atd.) dáme na místo nebo vyhodíme.



********************************************************************************

STŘEDA 11.7.

Úkoly tohoto dne
Středa je ve znamení boje s prokrastinací. Tento den se zabýváme věcmi, které máme sklon odkládat a nechávat zajít daleko. Například:


  • vracení půjčených knih a věcí
  • nejrůznější reporty
  • dotažení rozdělaných prací
  • poplacení složenek
  • úřední záležitosti
  • telefonáty, do kterých se nám jindy nechce 

Mise dne: dneska projdeme lednici a zlikvidujeme potenciální biohazard. Zkontrolujeme  expiraci všech produktů, zejména takových těch méně používaných, jako jsou dresinky, horčice a kečupy, produkty nalepené na zadní straně a v horních poličkách lednice. Projděte ovoce a zeleninu v šuplíku a také sýry, jak s oblibou říkám, penicilin už objeven byl a nic ušlechtilého už se nám vypěstovat nepodaří! Utřete i madlo a vyhoďte ze dveří lednice výstavku papírových zbytečností, účtenek, vizitek, výkresů, pohledů, samolepek a slevových kupónů, kterým vypršela platnost už někdy před měsícem, dvěma, a pryč s reklamními magnety z jogurtů atd.


*********************************************************************************

ČTVRTEK  12.7.

Úkol tohoto dne
Čtvrtky obvykle navazují na středeční antiprokrastinaci a bývají dnem, který věnujeme pochůzkám, nákupům, cestám do čistíren a opraven, dotahujeme do konce vše, co jsme včera nestihli, abychom to před sebou netlačili zase další týden.

Mise dne: dnes zkontrolujeme zásoby potravinových fólií, pečicích papírů, alobalu, svačinových a jiných sáčků. Zlikvidujte prázdné krabičky a obaly, připište si na nákupní seznam vše, co došlo nebo dochází.


*********************************************************************************

PÁTEK 13.7.

Úkoly tohoto dne
Jako každý pátek nakoukneme do kabelky; vyhodíme papírky od žvýkaček a účtenky, vylovíme vypadlé mince, vyklepeme drobky, doplníme zásobu kapesníčků, žvýkaček, pomád na rty atd. a stejný pořádek uděláme i v kufru a interiéru našeho auta - pryč s kelímky, láhvemi, ubrousky a  parkovacími lístky.


Mise dne: podíváme se do skříňky pod dřezem, vyndáme její obsah, vytřeme vlhkým hadříkem, protřídíme obsah a vracíme zpět. Zároveň si děláme seznam všeho, co dochází - saponát, tablety do myčky, nové hadříky nebo houbičky, odpadové pytle, sami uvidíte nejlíp.

*********************************************************************************

SOBOTA 14.7.

Den volna určený pro rodinu. Čas určený společným rodinným aktivitám.

*********************************************************************************

NEDĚLE 15.7.

Den volna určený obnově fyzických i psychických sil - odpočinku, rozjímání a aspoň chvilky nicnedělání.

1 komentář:

  1. Ahoj Fí,
    pěkně prosím, nefunguje mi rozkliknutí u organizačních sérií - např. kuchyně apod. Jde jenom předsíň a koupelna. Je chyba na mém přijímači? :-) Děkuji An

    OdpovědětVymazat

Cením si každého milého komentáře a čtenáře blogu ♥
Prodejcům proto děkuji, že neobtěžují ostatní vkládáním "komentářů" s linky na úplně nerelevantní produkty, kterým chtějí dělat reklamu. Takové okamžitě mažu a nahlašuji jako spam.